bir çiçek türü.
aynı zamanda ingiliz bir otomobil şirketinin ismi. (bkz: colin chapman)
devamını gör...
nilüfer lerde daha büyük bir bitki. 3 metre büyüklüğüne ulaşabilir.
özellikle kirli, çamurlu sular, bataklık tarzı yerlerde yetişir. geceleri çiçeklerini kapatıp gündüzleri açarak çiçeklerini korur.
saflık ve yeniden doğuşu simgeler.
asya taraflarında kökünden tatlı, yemek yapılır
devamını gör...
en sevdiğim çiçek.. hani bazı şeyler sihirli gibi gelir ya insanlara, bu çiçek de benim için öyle. keşke bir akvaryumda evde falan bakabilsem. böyle bir şey mümkün mü bilen biri var mı? hayata yeniden başlamak, küllerinden doğmak gibi anlamları da vardır ayrıca.
devamını gör...
çiçek türü
araba markası
yatak pozisyonu
devamını gör...
1952 yılında ingiltere'de colin chapman tarafından kurulmuş otomotiv firması.
devamını gör...
bir doğum türü. bebeği plasentasından ayırmadan gerçekleştirilen doğumlardır.
(bkz: lotus doğum)
devamını gör...
budizm ve hinduizmde kusursuzluk anlamına geliyormuş. beyaz lotus saflığı, pembe lotus aydınlanmayı, kırmızı lotus sevgi ve tutkuyu, mavi lotus bilgi ve bilgeliği , mor lotus ise bazı kültürlerde maneviyatı temsil ediyormuş. pundarika, padma, kamala, utpala vb. gibi çeşitli isimlerle anılmaktaymış ve zihin duruluğu ve ruh saflığının sembolüymüş aynı zamanda.
devamını gör...
1948 yılında kurucusu colin chapman tarafından evinin kendi garajında ilk yarış arabasını yapmasıyla temelleri atılan, 1952 yılında şirketin resmi olarak kurulduğu, ardından da 1954 yılında formula 1 ekibinin kurulduğu ve o yıldan 1994 yılına kadar da formula 1 tarihi olan spor otomobil şirketidir..
ilk zamanlarda kit car denilen, montajı yapılmamış araçlar üretirken (ikea'dan alınan mobilyalar gibi, evde kendiniz birleştiriyordunuz) sonradan lotus elite isimli modeliyle spor otomobillere, fiberglass gövde üretimine geçiş yapar.. kit car mevzusu o kadar sevilir ki, caterham bu aracın haklarını satın alır, günümüzde bile üretimi devam etmektedir.. (montajlanmış halde gönderiyorlar tabi ki)
lotus esprit modeli 1976'dan 2004'e kadar üretilmiştir ve üzerinde çok ufak değişiklikler yapılmıştır..
1982 yılında toyota ile beraber 2. nesil supra'nın geliştirilmesinde rol almışlardır..
ünlü dmc delorean otomobilin geliştirilmesinde de lotus rol almıştır..

şase konusunda dünya çapında kafaya oynayan markalardan biridir.. dünyanın en hızlı araçlarından biri olan hennesey venom gt şasesi bir lotus şasesidir.. ayrıca tesla roadster şasesi de bir lotus elise şasesidir..

formula 1'de ilk monokok şasiyi getirmeleri ve transaxle kullanımını lotus yapmıştır..
indycar'da ortadan motorlu araçları populer hale getirmişlerdir.. formula 1'de kanat kullanmayı, aktif süspansiyon teknolojilerini araç tabanını downforce için özel olarak şekillendirmeyi ve aerodinami için radyatörleri aracın yan taraflarına taşıma fikri de lotus'a aittir..
kurucusu colin chapman öyle bir adamdır, ki formula 1 takımı, kendisi öldükten sonra bile formula 1'de dominant kalmayı başarmıştır..

1954-1994 yılları arasındaki 40 yıllık formula 1 kariyerinde 79 yarış zaferi, 7 markalar, 6 sürücüler şampiyonluğu bulunmaktadır..
devamını gör...
kendini bulma çiçeği.
devamını gör...
mısır firavunlarının, kediler ve indigo * ile birlikte, yaşam kurgusunda özel bir yere koydukları bitki.
devamını gör...
bir araba markası. formula 1'de de uzun yıllar yarışmış efsane takımdır.
devamını gör...
colin chapman tarafından 1952 yılında kurulan şimdiyse proton şirketi tarafından hisselerinin çoğu kısmı alınan ingiliz otomobil markası.
colin chapman’in bir sözü var ; “arabadan ne kadar ağırlık atarsanız araba o kadar hızlanır.” bu mantıkla toyota dan motoru alıp daha hafif olan titanyum egzoz ve şasi ile mükemmel hızlı araba ortaya çıkarıyorlar. kısabilecekleri her yerden ağırlık kısmışlar. klima manuel, otomotik nerdeyse hiçbir şey yok arabada. yani düşünün elise modelinde toyota auris motoru var ama 0-100 hızlanması 5 saniye. 136 beygir olan bir araba. bu arada elise, exige ve evora modelleri mevcut. 136 hp ve 220 hp lik iki elise modeli mevcut. ikisi de manuel şanzımanlı. elise’i pistte test etme fırsatım oldu. virajlarda öyle bir yol tutuyor ki, arabayı yoldan çıkarmanız ve kaydırmanız neredeyse imkansızdır. exige ve evora modellerindeyse toyota camry v6 motoru kullanılıyor. exige ve evora en iyi v6 egzoz sesi olan otomobiller arasında
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"lotus" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim