tanım: lise hayatında öğrenciler arasında statü farkı yaratan, eşya, giysi, kitap, kalem, silgi, kravat veya herhangi bir nesne veya durumları yazalım bu başlığa.

ben bi tane anlatayım;
bizim lise şehrin merkezine uzaktı. anadolu lisesi olduğu için okula çevre mahallelerden bir kaç öğrenci kayıt olabilmişti. yani okulun %90’ı şehir merkezinden veya başka uzak mahallelerden geliyordu.

okul servisiyle gelenler genelde zengin olanlardı. bu adamların giydikleri elbise ve ayakkabılar da farklıydı, öğlen yedikleri sandviçler de. hatta getirdikleri sandviçin içine anneleri farklı şeyler koyduysa yemezlerdi. dışarıdaki büfeden sosisli veya kaşarlı bir şeyler söylerlerdi.

gel gelelim ki ben sabah işe giden abimin servisi ile yolun yarısına bırakılır, oradan otobüs ile kalan yolu alırdım. akşam da iki otobüslük yolu alıp eve varmam -duraklarda bekleye bekleye- iki saati bulurdu.

eğer öğlen annemin verdiğinden farklı olarak okulun yanındaki lokantadan az piyaz yemek istersem sabah ikinci bölüm yol ile okul çıkışı birinci bölüm yolu yürümem gerekirdi. annemin devamlı olarak yolladığı azığı merak eden varsa bir yeşil uzağındayım. *

başka okulları bilmem ama bizim okulda servis her şey demekti!
devamını gör...
bizim zamanımızda küpe ve blackberry telefondu..
devamını gör...
okulun en yakışıklı erkeğiyle/en güzel kızıyla sevgili olmak. net.
devamını gör...
sigara abi 50 kurrş farkla kendini bişey sanablar vardı
devamını gör...
beyaz spor ayakkabı ile okula gelmek.
devamını gör...
ben ortaokul ve liseyi şehrimizin o zamanki tek kolejinde okudum. herkesin hali vakti yerindeydi.
aramızda fark yaratan en önemli şey bazılarının babalarının il protokolündeki yerleriydi sanırım.
valinin, belediye başkanının, iki milletvekilinin kızları, garnizon komutanının, rektörün oğulları aynı zamanlarda okuldaydı.
devamını gör...
konum arkadaşlar. 29 kişilik sınıfta köyden giden tek bendim ve sürekli hoca ve sınıf arkadaşlarımın 'köylü' diye alaycı konuşmaları olurdu. buyur köylüyüm derdin ne deyince bu seferde yaşam koşullarından ( artık köy deyince akıllaŕında ne canlanıyorsa bilemiyorum. öyle ki köyüm muhteşem bir yerdir. bağlı bahçeli sessiz sakin. hatta köy değil mezra aslında ) yola çıkarak sözlü sataşma gerçekleşirdi. sonra kavga gürültü bir çok hocayla da yaşadım bu durumu ve hakedene sesimi yükseltip saygısızlık da yaptım. sonuç; müdür odası. ama müdür necmettin hoca köyden komşumdu. tamam hocam ben ilgileneceğim derdi. durumu aynen anlatırdım. onun da başına gelmiş çünkü. çay söylerdi içerdim. tabi söyleme tanışık olduğumuzu deyip 10 dk bekletir sonra gönderirdi.

fakat hiç bir zaman müdüre güvenipte kavga etmedim. ısterse en hallisi gelsin ben yine sınırı aşana haddini bildirirdim.
devamını gör...
nike total 90 giymek.

kumaş pantolon altına krampon giyip de prim kasanları gördü bu gözler.
devamını gör...
başlık lise değil de öğrenim hayatında şeklinde açılmış olsaydı "şunu yazardım" diye düşündüm bir anda. sonra, olsun yine de yazayım dedim.

ortaokuluda müzik dersine org ile gelen iki arkadaşımız vardı 43 kişilik sınıfta. günün şartlarına göre varlıklı sayılabilecek ailelerin çocuklarıydı her ikisi de. öğretmenimiz gülsen hanım'ın ilgisi de hep onların üzerinde olurdu veya bize öyle gelirdi. ikisinin de ezberlemiş olduğu birer şarkı vardı ve her ders sıraya mutlaka aynı şarkıların melodilerini birer sefer dinler öyle başlardık derse.
seneeeeee, çok çok sene önce. ama bayağı çok.
devamını gör...
öğle yemeğini nerde yediğin çok önemli bir statü belirtisiydi
devamını gör...
cine5 izlemek için sadece televizyonu açanlar ve astigmat olanlar. ciddi bir statü farki idi.
devamını gör...
monami pastel boya
devamını gör...
benim dönemimde üst dönemden hatunla sevgili olmaktı. daha da büyük sükse görmedi bu gözler.
devamını gör...
şoförle okula gidip gelmek.
bürokrat çocukları işte ne bekliyorsun?!
diğerleri de iphone 4s, us polo veya tommy hilfiger gömlek. herkesin kotları zaten mavi’dendi. okul üniformasını polo ve maviden alıyor gibiydik kısacası. öyle ki kotun nereden diye sorulmazdı, kotun mona mı yoksa adriana mı diye sorulurdu.
p.s.: devlet okulunda okudum.
devamını gör...
okulun basketbol takımında olmak.
takım özel bir okul tarafından transfer edildi ama ben yaş sınırına yaklaştığım ve boyca kısa olduğum için kalkaldım ortada. (gelişme geriliği yüzünden ilkokula bir yıl geç başlamıştım) (ayrıca o zamanlar özel okulların bir havası vardı. şimdiki gibi değildi.)

bir rock müzik grubunun üyesi olmanın da ayrı bir havası vardı ama herkesin favorisi olmazdın.

bir de bir arkadaşım vardı bir spor dalından 3.lük madalyası almıştı çıktı sahneye madalyası verildi sonra indiğinde geldi dedi ki "turnuvaya 3 kişi katıldı zaten."
devamını gör...
okul basketbol takımının kaptanı ve futbol takımının as forveti olmak.
çok büyük statü farkı yaratıyordu.
öyle 200-300 kişilik butik lise de değil, neredeyse 1500 öğrencisi olan bir liseydi :)
devamını gör...
birçok kişi haklı olarak giyim kuşamdan örnek verecek lakin ben başka bir şeye değinmek istiyorum: müzisyen statüsü. kesinlikle enstrüman çalabilmektir farkı yaratan. çok variyetli olan; son model ayakkabılarla, saatlerle okula gelenlerin bile gıptayla baktığı tek güruh bence müzik aleti çalabilenlerdir. bahsettiğim kişiler gitarist playboylar değil, gerçekten bu işi içtenlikle yapanlar. bizim dönemimizde ney, yan flüt, saz, bağlama, bateri, piyano, bas gitar falan çalabilenler vardı ve ben de kemanla birlikte biraz da mandolin çalarak bu ufak azınlığın bir üyesiydim. fareli köyün kavalcısı gibiydik mutlaka bizi dinlemek isteyen olurdu. patlat bir şarkı bee sözleri hâlâ kulaklarımda yankılanır.
devamını gör...
uzaktan gelip yurtta kalıyo olmak.
bizde bu durum baya küçük görülürdü. merkezden gelenler hep daha havalı olmuştur. yurtta kalanlardan yurtlu diye bahsetmeleri bile küçük düşürücü:(
devamını gör...
zenginlik ve çevrendeki varoşlar. az varoş yoktu çevremde.
devamını gör...
casio databank saati.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"lisede statü farkı yaratan şeyler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim