bilen bilir; en arkada oturan dörtlü bir grup vardır, yedikleri içtikleri ayrı gitmez. kopyayı beraber çeker, azarı beraber yer, her türlü eğlenceyi birlikte yaparlar. fakat anlaşılmaz olaydır ki, bu dörtlü liseden sonra bir anda dağılır. sanki aradaki tek bağ lisedir. o kopunca bu dörtlüden geriye anılar kalır.

şimdi gelelim o dörtlüden kalanlara. eğer arka dörtlüye dahil iseniz şu an ne yapıyorsunuz? arkadaşlarınız ne yapıyor? siz dağıldınız mı?

me*: üniversite sınavı üçüncü kez gireceğim. pek ilerlediğim söylenemez. biri okulu bıraktı, biri babasının ofisinde çalışıyor, diğerinden haberim bile yok. biz de dağılan gruba dahiliz.
devamını gör...
lisede her gün beraber vakit geçirdiğin arkadaşının şu an ne yaptığını merak eden başlıktır. genelde insanlar liseden sonra yakın arkadaşlarıyla koparlar.
ben kendi adıma benim arkadaşım evinde oturuyor diye düşünüyorum kendisi sözlükte zaten beraber yazarlık yapıyoruz.
her gün diyalog halindeyiz sohbet muhabbet gül gibi geçinip gidiyoruz.
devamını gör...
kesin önemli biri olmuştur.en öndekiler sürünüyor oradan tahmin etmeye çalışıyorum.
devamını gör...
birimiz öğretmen oldu ben avukat oldum öbürü sanayide dükkan açtı öbürü de hemşir hala toplanıyoruz hala eski günleri yad ediyoruz lise dönemi gibisi yok
devamını gör...
ilkokuldan lise sona arka sıranın vazgeçilmezi bir öğrenciydim, mezun olalı 16 sene olmuş ama hala görüşürüz pek çoğuyla... herkes işinde gücünde, çoluk çocuk yuvarlanıyor. kimimiz öğretmen, kimi akademisyen, kimi mühendis kimi doktor kimi dişçi...
devamını gör...
online eğitimde sürünüyorlar ne olacak
devamını gör...
makam aracında yine arka taraftayım başka sorusu olan var mi.
devamını gör...
üçümüz mühendisliğe, birimiz diş hekimliğine gitti.
devamını gör...
kafa sözlükte bu tanımı giriyor. altın hayali kurmadığı için bekar. akpartili olmadığı için işsiz. ama mutlu. en azından öyle olmaya çalışıyor.
devamını gör...
kendi adıma sorunsal olmaktan çıkan durum.*
ben mühendislik okuyorum diğerleri tekrar hazırlanıyor, onları oyalayıp kendim evde sinsi sinsi çalıştım.**
devamını gör...
bir tanesi yarın iş olduğu için uyumaya çalıyor. iyi geceler sözlük.
devamını gör...
ben şüşkoluğumu az görsünler az dalga geçsinler diye oturuyordum millet hawali olmak için oturuyodu.
şimdi şurda burda küçük işlerde çıraklık yapıyordur çoğu.
ben okuyom ablası ya ama nası okuyom bi bilsen..
devamını gör...
en arka sırada en yakın arkadaşımla oturuyorduk hâlâ en yakın arkadaşım ve sırdaşım. konuşmaktan ve sürekli disipline gitmekten ders çalışmaya vakit bulmuyorduk tâbi. şu anda da aynı bölümü farklı üniversitelerde okuyoruz.eskiden hayalimiz aynı üniversiteye gitmekti şimdiki hayalimiz ise aynı hastanede çalışıp beraber ev tutmak.
devamını gör...
kısa bir süre deneyimleyip kendimi o bataktan zor kurtardığım dörtlü. gırgır şamata güzel de dersler kesinlikle kaçıyor. diğer taraftaki dörtlü ne yapıyor onu ben de merak ediyorum. sermayeyi iddia ve çekirdeğe yatırarak liseyi bitirdiler.
devamını gör...
bir ev hanımı, bir sosyolog, iki psikolog.özellikle şu ikiliden kimse umutlu değildi ama yapıştılar hayata.önde oturan gözde tayfa mı yok oldu silindi gitti ya.arka sıradakileri ötekileştirmeyin,sevin,kıymetini bilin.
devamını gör...
bir tanesi yarım saat önce alerjisi olduğunu unutup büyük bir kaşık fıstık ezmesi yedi. kaşınmaya başladı ve stresten burnu kanıyor. şu anda da burnunda pamuklarla bunu yazıyor. kısacası hala saçma sapan bir döngünün içinde.
devamını gör...
üst düzey devlet görevlisi olarak hayatlarına devam ediyorlar.
devamını gör...
yazayım da içimde kalmasın. sıra arkadaşım o sene diğer en arka sıra öğrencilerinden biriyle sevgili oldu, o ikisi makine mühendisliği okuyor şimdi ama ayrıldılar tabii, o dönem başlayan ilişkiler gördüğüm kadarıyla ilerlemiyor. biri matematik öğretmenliği okuyor. onun da çok sevgilisi olmuştu o dönemde, hatırlamıyorum şimdi. diğer ikili en son tekrar hazırlanıyordu, yakın arkadaş kurbanı oldular belki hala hazırlanıyorlardır. şehrin en iyi devlet liselerinden biriydi. okuduğumuz lise oysa. ben de bence gerçekten iyi bir üniversitede hukuk okuyorum. belki de eşit ağırlık mezunu olsaydım ankara üniversitesinde okurdum ama ben sayısal insanıyım, iyi ki sayısal mezunuyum ve iyi ki bu fakültede okuyorum. ayrıca yine olsa yine o arka sırayı tercih ederdim. o zamanlar zekam yetiyordu yalnız dinlemeyle bazen dinlemeden konuyu anlayabilmeye soruları çözebilmeye, şimdi dinlemem gerekiyor bazı dersler için, bazı dersler için de defalarca dinlemem.
evet yeterince dert yandığıma göre forumu kapatıyorum, teşekkürler.
devamını gör...
ben de bu ekiptenim. ne derslerini asan ne de tembel biriydim. ama o sıra hep fantastik gelirdi ve tüm seneyi orada geçirdim. kaç sene oldu hâlâ okuyorum doktora tez aşamasındayım.
devamını gör...
hepimiz tüccar olduk.. hayallerimizi sattik, gercekler ugruna..
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"lise son en arka sıra şu an ne yapıyor sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim