roketle uçuş denemesini 17. yüzyılda gerçekleştirmiş bilim adamı.

din adamları ve fetvalar vs. nedeniyle ıv. murad tarafından infaz edildiği de söylenir.
devamını gör...
ıv. murad'ın kızının düğün kutlamaları sırasında, kendi yaptığı bir çeşit fişekle uçtuğu rivayet edilen bir osmanlı mühendisi.
olay hakkında pek kayıt bulunmadığından, rivayetin doğruluğu da şüphelidir. yine, kaynağı belirsiz bir başka rivayete göre hezarfen ahmet çelebi ile birlikte, sağdan soldan gelen "allah insanın uçmasını istese ona kanat verirdi. bunlar allah'a karşı geliyor" dolduruşları nedeniyle, padişahın sürgüne gönderdiği kişi.
devamını gör...
(bkz: hezarfen ahmet çelebi) 'nin kardeşi olduğunu bilinir.
devamını gör...
alakalı olarak istanbul kanatlarımın altında’yı şiddetle tavsiye ederim. konuyu ve dönemi işleyişiyle, oyuncu kadrosuyla, müzikleriyle... müthiş bir film.
devamını gör...
bilinen ilk füze denemelerini gerçekleştirmiştir. finlandiyaya sürüldüğü söylenir ve tarihteki ilk füze geliştirmeleri de finlandiyada yapılmıştır.

hezarfen ahmet çelebi ile kardeş olduğunu ilk kez okudum. ancak hezarfen ahmet çelebi, lagari hasan çelebi ve evliya çelebi’nin o dönem yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen bir arkadaş grubu olduklarını bilmekteyim. nitekim ikisini de ulemanın kendi iktidarlarını korumak uğruna toplumun geriliğinden faydalanmaları ile heba etmişizdir.

edit : bazı kaynaklar hezarfenin ve kendisinin çalışmalarının bizzat 4.murad tarafından finanse edildiğini, ulemanın 4.murad üzerindeki baskısı nedeniyle sürmek mecburiyetinde kaldığını ifade etmektedir. e malum din ile sömürenlerin en büyük düşmanı bilimdir.
devamını gör...
döneme dair şöyle bir gravüre rastladım. gerçekten yobazlığın bu topraklarda kökü çok derinlerde. şu adamın dönemi içinde desteklenmesi resmen koca bir ulusun kaderini tayin edebilirdi.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"lagari hasan çelebi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim