genel olarak kitap okuma alışkanlığı olan insanlar arasında dahi çok azdır. bilimsel, mesleki, hobi, biyografi, tarih, felsefe, psikoloji kitaplarına rağbet zorunluluk olmadıkça çok fazla değil. yani mesleğimize, işimize, genel kültürümüze katkı olsun diye okurken bile ıkına ıkına okuyoruz bu kitapları. kitap sever olmak, kitap kurdu olmak yorgan yastık bütün gün roman okumak, kahveli romanlı instagram postu kasmak olmasa gerek. zaten kurguya çok ağırlık veren arkadaşlar bir zaman sonra birbirinin aynısı paylaşımlarda bulunuyorlar.

yani şu devirde satranç'ı, 1984öneren blog ve sosyal medya sayfaları var. insaf. bunları hala öneriyor olmak bana garip geliyor. güzel bir yazı yazarsın, içinde 1984'e atıf yaparsın, bilen göndermeyi anlar, bilmeyen (kaldıysa) merak eder kitabı okur. bu kitaplar ancak böyle önerilebilir artık. romanları türkçeye çevrilmemiş yahut yeni çevrilmeye başlanmış çok yetenekli bir yazar keşfeder işte onu önerir insan. kadıköy metroda herkesin elinde görebileceğimiz kitapları hiç kimsenin yapmadığı bir şeyi yapıyormuş gibi önermenin kime ne faydası var? bir kaldırımdaki korsancının tezgahı bunlarla dolu.

kitap kurdu olmak sadece kurgu okumak değildir. "the c programming language" kitabını okuyan da kitap kurdudur, "istatistiksel fiziğe giriş" kitabını da. birine "doğamızın iyilik melekleri" kitabını önermiştim "sürükleyici mi?" diye sormuştu bana. he sürükleyici. sonunda esas oğlan katil çıkıyor.

lütfen çıkınız artık şu kitap=kurgu mantığından.
devamını gör...
benim tam tersine sahip olduğum alışkanlıktır. eğer benim gibi tarih bölümü okuyorsanız roman okumaya vaktiniz kalmıyordur zaten. yemin ederim unuttum roman okumanın nasıl bir his olduğunu.
devamını gör...
kitapların yüceltilip fetişize edilmesi sonucu ayrımı yapılması ihtiyaç duyulan alışkanlık.
devamını gör...
günümüzde bilimsel kitaplar dışındakilerin çoğunun kurgu olduğunu düşünürsek, oldukça nadir bir alışkanlıktır.
devamını gör...
bir dengesi olması bu işin diyerek kitap kurdu olmayı kurgu kitap okumaktan ibaret gören anlayışa hoş bakamadığımı belirteyim. benim için kurgu okuma-yazma becerisi kazanıldıktan sonra erişkinliğe dek okunmalı. kişi belli bir edebi donanıma sahip olduktan sonra zaten eline aldığı kurgu kitabın işleyişini tahmin edebilmeye başlayacaktır. bu da bir süre sonra zevk vermemeye başlar ve kişiyi başka arayışlara iter. akademik ve ilgi alanlarına dair bilgi edineceği türde kitaplar ise zamanla kişiyi standartların dışına çıkarıp farkındalıklarını yükseltmesini sağlıyor.
devamını gör...
kurgu olmayan kitap nadir
devamını gör...
evde küçük bir lacan ve küçük bir jung kitaplığı kurmama sebep olabilecek davranış biçimi. merak işte. neyse ki pdf-ebook formatı kindle falan imdada yetişti de minik dijital aletlere birer prototip kütüphane sığdırdık.
devamını gör...
sürüm 4.0 adlı bir kitap vardı
arada güzel cümleler verse de
kitap bittikten sonra ne okuduğumu anlamamıştım
devamını gör...
kitapseverlere kurgu-dışı kitap olmadığı şoku...

kurgu kitapların en azından kurgu olduğunu biliyoruz.
devamını gör...
insanın merak ettiği konuları kitaplar sayesinde öğrenmeye yönelmesiyle başlayan alışkanlıktır. bir bakıma insan hayatına aldığı kitapları artık yol göstericisi yapar.
devamını gör...
halil inalcık'ın devlet-i aliyye 1. cilt kitabını okumaya ara verdikten hemen sonra sözlükte bu başlığı görmem hadi ateistler bunu da açıklasın.
devamını gör...
bunu alışkanlık haline getirdikten sonra kurgu okuyamadım bir daha. kafam dağılsın diye okumak istiyorum ama yok olmuyor. saçma geliyor.
devamını gör...
ne yazık ki edinemediğim alışkanlıktır. *

felsefe kitapları okuyabilsem de iş bilime gelince daha bitirebildiğim bir kitap yok, alanım dahil. bu sebeple bu konuda öneriler de verilirse bu başlıkta memnun olurum.

edinilmesi gereken ve romanları daha iyi anlamamızı ve tahlil edebilmemizi sağlayan bir alışkanlık olsa da ben araya roman sıkıştırılması gerektiğini düşünüyorum. arada kafanın rahatlaması gerek. yazarın da tespitleri bence bu noktada güzel olmuş.
devamını gör...
ikisini bir arada yürütmeye çalışıyorum. edebiyattan kopmak da asla doğru değil. ama tabi ki kitap eşittir kurgu mantığı da doğru değil. bırakın kim ne isterse onu okusun sanırım en doğrusu bu
devamını gör...
bence kitap okuyamayan insan büyük yazılı çocuk kitaplarından başlamalıdır. çocuk kitabı o ne öyle denmesin. samet behrengi,bilgin adalı gayet okunası kitaplardır halen.
devamını gör...
(bkz: çapraz okuma)
devamını gör...
okuma seçimlerini yaparken bu ayrımlara göre yapiyorsan, olayı çok yanlış anlamışsın demektir.
devamını gör...
pek beceremediğim bir alışkanlık, ben nedense hep kurgu istiyorum, birilerinin hayatını öğrenmek ve yaptıkları hatanın sonunu görmek belki de beni mutlu ediyor. kurgu dışı okumak beni sıkıyor açıkçası, bir süreden sonra akmıyor. ama muhtemelen bu elimi hiç surmedigimden kaynaklı.
devamını gör...
kurgu dışı kitap bir sürü var . başlasak sonu gelmeyecek çok da güzel kitaplar aslında da işte biz yine vaktimizi çöp işlere harcayalim
devamını gör...
kurgu olan bir kitabı okumaya nasıl aklınız mantığınız el veriyor anlamıyorum.

başkalarının hayal gücü nasıl ilginizi çekebiliyor?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kurgu dışı kitap okuma alışkanlığı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim