nasıl ya? dediğim konudur. araştırdığım kadarıyla kuranda sünnet olmakla ilgili hiçbir ayet yok. bazı alimler de bunu desteklemiş ve kuranda emredilmese de islamın ayrıştırıcısı olduğunu söylemişler. yıllardır uygulanan böylesi bir konuda nispeten net bir şeyin olmaması çok garip.

edit: türlü hadislerde anlatılanlardan bahsetmiyorum. ''insanın bir uzvunun kesilmesi'' gibi büyük bir meselenin nasıl olupta kuranda yazmamasından bahsediyorum.
devamını gör...
sünnet cinsellikten korkanların çıkardığı absürt bir gelenektir. aksine yararlı değil zararlıdır. cinsellikten korktukları kadar cehaletten korksalardı çok daha güzel bir dünyada yaşıyor olacaktık.
devamını gör...
eğer aklınıza takılan her sorunun cevabı kur-an'da bulunsaydı, zannımca kitap'ın kalınlığı atmosfer tabakasına ulaşırdı.

"allah'ın peygamberi'ne uyun, onda güzel örnekler vardır."

ahzâb / 21
devamını gör...
--- alıntı ---

islam’da da, “fıtrattan olduğu” ifadesiyle daha önceki peygamberlerin prensibi olarak zikredilen hususlardan biri de sünnet olmaktır.

hanefî ve malikî mezhebine göre sünnet olmak sünnettir, şafiî ve hanbeli mezhebine göre vacip/farzdır, çünkü bu islam’ın/müslüman olmanın bir simgesidir. (bk. v. zuhaylî, el-fıkhu’l-islamî, 1/306-7, 310)

sünnet olmak, islam’ın bir şiarıdır. bu sebeple, şiarlar/simgeler sünnet kabilinden de olsa, farzlar gibi önemlidir. bu sebeple, sünnet olmayı “sünnet” olarak kabul eden alimlerin görüşlerini de bu çerçevede değerlendirmek gerekir. islam ümmeti hayatı boyunca bu işe böyle bakmıştır.

islam’da onlarca, farzlar veya haramlar vardır ki, kur’an’da değil, kur’an’ın gerçek bir tefsiri olan hz. peygamber (a.s.m)’in hadislerinde yer almıştır. örneğin, namazın rekat sayısı, diğer bazı şartları, orucun, haccın, zekâtın önemli şartları kur’an’da değil, hadislerde beyan edilmiştir. bu konunun hikmetini idrak etmek için çok “temel usul” bilgilerine sahip olmak gerekir. ilgili kaynaklardan bunlar öğrenilebilir.



--- alıntı ---

edit: diğer taraftan tevratta da ibrahimin sünnet oluşunu ve ondan gelen soyuna sünnetin emredildiği bölümler de mevcuttur
devamını gör...
yahu ben de islamı sözlükten öğrenen biri olarak acaba sünnet konusuna ne zaman gelinir diye kara kara düşünürken hayırsever arkadaşlarımız onu da halledip bizi yine bilgilere boğmuşlar. varolsunlar.
devamını gör...
islam dinine özgü bir şey olmadığı için olabilir mi? yahudiler ve hıristiyanlar da sünnet oluyor.
devamını gör...
sünnet denilen olgu aslında yahudilikten gelme olduğu için ortaya çıkan durum.
devamını gör...
adı üstünde sünnet. efendimiz ve kıymetlimiz olan( müslümanlar için) peygamberimizin yolundan gitmek için olunur.
devamını gör...
hz peygamberin yedi günlük iken sünnet edildiğine dair sahih kaynaklar mevcuttur.
devamını gör...
yukarıda bir yazar ahzab suresini örnek verip her sorunun cevabının kitapta yazması gerekmediğinden peygamberin yolunu izleyerek de bulabileceğimize getirmiş lafı.

aynı surenin 53. ayeti
"peygamberin evine size yemek için izin verilmediği vakit asla girmeyin, fakat çağrıldığınızda -erkenden gidip yemeğe hazırlanmasını beklemeksizin- girin, yemeğinizi yiyince hemen dağılın, söze dalıp oturmayın; bu davranışınız peygamberi rahatsız ediyor, size söylemeye çekiniyor, oysa allah hak olanı açıklamaktan çekinmez. peygamber hanımlarından bir şey istediğinizde, onlar perde arkasında iken isteyin; bu sizin kalplerinizin de onların kalplerinin de temiz kalması için en uygunudur. resûlullah’ı üzmeye hakkınız yoktur, kendisinden sonra ebedî olarak eşleriyle de evlenemezsiniz, sizin bunu yapmanız allah katında büyük bir günahtır."

yani sizin anlayacağınız kuran' dan belki sünneti öğrenemeyebilirsiniz. çünkü her bilgi konulsa kitabın kalınlığı atmosfer tabakasına ulaşırdı. ama sakın merak etmeyin. kitabın içinde peygamberin karılarına nasıl davranmanız gerektiği bilgisini bulabilirsiniz.
devamını gör...
sünnetin 'sünnet' olmasından kaynaklı durumdur. kelimenin cerrahi müdahale olan değil de diğer anlamı. hani farz olan değil. öteki.
devamını gör...
evet yoktur. bazısı bunu öğrenince çok şaşırıyor. size bir sır daha vereyim cuma namazı da kuran'da geçmez. biraz ironik ama bizim türk halkının en çok önemsediği sey sünnet ve cuma namazıdır.
devamını gör...
türban gibi yahudi geleneğidir çünkü
devamını gör...
(bkz: hıtan)
kuran'da olsaydı farz olurdu, olmadığı için sünnet.
"sünnet olmayanların pipisine kanca geçirilip, kızgın testerelerle kesilecek" gibi bir şey yok.
kişi imanlı öldükten sonra, orada kimse pipiyle billurla ilgilenmez.. isteyen uygular, istemeyen uygulamaz.
devamını gör...
allah insan vücudunu kusursuz yaratmış diyen tayfayla, sünneti savunan tayfa aynı ne yazık ki.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kur'an'da sünnet olmakla ilgili ayet olmaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim