abd'de kurulmuş olan siyahi karşıtı örgüt. 1865 yılında kurulmuş olan örgüt 1950 ve 60'lı yıllarda faaliyet göstermiştir. köleliğin kaldırılması ve siyahilere haklar tanınmasına tepki olarak doğmuş,terör ve korku eylemleri de yapmıştır. geceleri dolaşan, beyaz elbise giyen, kafaları kukuletalı örgüt üyeleri, siyahilerin evlerini ve işyerlerini hedef alarak korku salmıştır.
devamını gör...
faşist ve akıldan yoksun birkaç aptal insanın birbirlerini 'aslansın kaplansın' diyerek gaza getirip kendilerini siyahi olanlardan üstün görüp çeşitli işkenceler yapmayı kendilerine hak görmüş rezil bireylerdir, büyük buhran döneminde ortadan kaybolmuşlardır diye biliyorum
devamını gör...
1920lerde 4 milyon üye sayısına ulaşmıştır.
devamını gör...
amerikan iç savaşı'ndan sonra yenilgiye uğrayan güney eyaletlerinde ırkçı beyazların kurduğu, daha sonra sayıları ve etkileri çoğalan taşra örgütleridir.
malcolm x'in babasını tehdit edenler, sonra bir gece evini yakanlar ve en sonunda öldürenler bu gruptandır.
devamını gör...
rivayete göre, marlboro sigara paketlerinin (orijinal kırmızı paket) tasarımında simgesel olarak selam gönderilen tarikat.
paket tasarımında yer alan ^ biçimi paketin üç yerinde bulunmaktadır ve yan çevirdiğinizde k harfine benzemektedir. buradan yola çıkarak pakette üç tane k harfi vardır, kkk.
büyük resim kursu iyi günler diler.
devamını gör...
(bkz: vodafone) marka sembolü de bu grubun sembolünü andırır. selam var mı bilmem belki bir arkadaşa bakıp çıkacağım olayıdır.
devamını gör...
protestan beyaz amerikan ırkçısı bir örgüt.

kesin olmamakla birlikte;
yunanca "kyklos" (kuklux) halka, çember, daire.
ing. klan.. aşiret, kabile.. kardeşlik
genel anlamı: kuklux klan- halka/çember kardeşliği.
devamını gör...
blackkklansman filminin konu aldığı örgüttür.
devamını gör...
örgüt gibi örgüt işte ya. çer çöp yok intihar bombacısı yok. sakallı çöl maymunu militanları yok. ismi de güzel. diğerlerinin bakıp örnek alması lazım.
devamını gör...
isminin, tüfeğin namlusuna sürülen merminin çıkarttığı sesten aldığı söylenir daha çok.
alın bu gereksiz bilgiyi ne yapıyorsanız yapın, ku kluks.
devamını gör...
ku klux klan(kkk); 1865'te amerika birleşik devletlerinde kurulmuş olan protestan, beyaz üstünlükçüsü, yasadışı ve ırkçı amerikalı bir örgüt. ku klux klan'ın sembolü kırmızı zemin üzerindeki beyaz haçtır ve ku klux klan üyeleri, hayaleti andıran şekilde, sivri uçlu bir maske ile beyaz giyinirler. ku klux klan'ın etimolojisi yunanca "kyklos"(halka, çember) ve ingilizce "klan"(kabile, kardeşlik) sözcüklerinin birleşiminde oluşur: "halka kardeşliği" yani. ku klux klan, amerikan iç savaşı'nda köleliğin kaldırılmasına ve 1950'li yıllarda zencilerin beyazlara eşit haklara sahip olmasına karşı çıkmıştı. ku klux klan, özellikle 1950-60 yılları arasında etkindi.
ilgili linkler:
1) britannica.com/topic/Ku-Klu...
2) cahil.co/ku-klux-klan-nedir...
3) onedio.com/haber/17-maddede...
4) gzt.com/jurnalist/abdnin-he...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel ku klux klan'ın resmi sembolü
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel ku klux klan'ın 1950'lerde yaptığı bir protesto
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel ku klux klan'ın günümüzde yaptığı bir protesto
devamını gör...
her şeyi anladım da haçın merkezindeki figür vodafone sembolüne çok benzemiyor mu ya?

tanıma gelecek olursak, bakın her şeyin yan sanayisi çin’de üretiliyor a dostlar bu kadar elit ve seçkin takılmaya lüzum yok sanki ya…
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ku klux klan" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim