başka bir yerde yazdığımı alıntılayayım.
--

kişinin sürekli yorgun, huzursuz, stresli vs. duygular hissetmesidir. bu duygular insanın sosyal hayatını felce uğratır, aktivitelere katılmak istemez, evinden çıkmak da zorlanır.

günümüzde birçok insan bu hastalık sayılan durumdan şikayetçidir. oluşmasında çeşitli etkenler vardır; hastalıklar, depresyon ruh hali, dengesiz beslenme, düzensiz uyku, hipotroid.
bunlardan korunmanın yolu ise güne pozitif düşüncelerle başlamaktır.

depresyon en büyük kronik yorgunluk sebebidir. eğer depresyonla birlikte iştahsızlık, uyku sorunu, intihar düşüncesi vs. varsa yönelim depresyona doğru kronik yorgunluktur. bir uzman tarafından teşhisi konulmalıdır.
devamını gör...
yataktan çıkmama isteği, nedeni olmayan keyifsizlik ve yukarıda yazan tüm belirtileri yaşıyorum nereye başvurmam gerek
devamını gör...
çoğunlukla virüslerin sebep olduğunu düşündüğüm durum. koronayı atlatanlarda da sıkça rastlanmakta.
devamını gör...
genelde dinlenmeyle geçmeyen, altı aydan uzun süren, kas ve baş ağrıları sıkça görülen ve birçok sistemi tutan kronik bir hastalıktır. kronik yorgunluk sendromunun diğer yorgunluk yapan hastalıklardan farkı bu hastalığın oluşum nedeninin tam olarak bilinmemesidir. kronik yorgunluğun medikal sebeplerden mi yoksa psikiyatrik sebeplerden dolayı mı oluştuğu hala tıp dünyasında tartışma konusudur. dolayısıyla kronik yorgunluk sendromu tanısı koymak için tıbbi hikayenin, fiziki muayene bulgularının, ruhsal durumun ve laboratuvar bulgularının değerlendirilmesi gerekir.

bu sendromun sık görülen belirtileri ise şunlardır:

• sürekli bitkinlik ve uyku hali, altı aydan fazla sebebi belli olmayan nedenlerden kaynaklanan yorgunluk, dinlenmeyle geçmeyen yorgunluk.
• bariz bir romatizma hastalığına bağlı olmayan kas ve eklem ağrıları. bu ağrılar bazen insanın günlük aktivitelerini kısıtlayacak kadar şiddetlidir.
• boğaz ağrısı.
• karın ağrısı.
• enerji kaybı.
• mide bulantısı ve kusma.
• sese, gürültüye, ışığa ve çevresel faktörlere karşı aşırı duyarlılık.
• unutkanlık, bilişsel performansta düşüş ve konsantrasyon problemleri.
• uyku düzeninde ve kalitesinde bozukluklar. kişi ne kadar uyursa uyusun hiçbir zaman dinlenmiş ve uykusunu almış şekilde uyanmaz.
• bağışıklık sisteminin güçsüzleşmesi.
• bağırsak düzeninde bozukluklar.*
• iş yaşamına ve sosyal hayata karşı olumsuz tutumlar.
• huzursuzluk.
depresyon veya sersemlik hissi yaşamak.
devamını gör...
abilify adlı antipsikotik ilacı kullananların çoğunun yaşadığı sorun.
devamını gör...
bir hastalık göstergesidir. kandaki azot ve co2 seviyesine bakmak gerek.

az ve yetersiz nefes alma ile ilişkilendirilebilir.
devamını gör...
benim hastalığım bu aslında doğuştan yorgunum.
devamını gör...
özellikle evden çıkmazsam karadeliğe çekiliyormuşçusuna beni içine çeken sendrom.
devamını gör...
bezmişlik denen hastalık.
devamını gör...
sabah yataktan sizi kaldırmamaya, hayattan zevk aldırmamaya and içmiş bir düşman. adeta sosyal hayata vurulan bir darbe. sadece fiziksel değil, zihinsel bir uyuşma hali. genel boktanlık.
devamını gör...
frontal korteks ve ventral striatum yorgunluğu insanların çalışmaya devam etme motivasyonunu etkilediği beyin alanları. yani az dinlenmeyle geçmiyorsa sorun bu iki kardeşte.
devamını gör...
milyon yıldır muzdarip olduğum hastalık. sanki bir ip beni olduğum yere bağladığını ve hayatta olduğuma dair hiç bir tepki vermememi sağlayan şey
devamını gör...
perga (bkz: arı ekmeği) bunun için bende olumlu etki yaptı, deneye bilirsiniz.
devamını gör...
bir de kronik stres bozukluğuyla birleştiği zaman insanı canından bezdirir.
devamını gör...
bu sıralar sıkça hissettiğim dinlenemediğim dinlensem bile yaramayan durum.
devamını gör...
yorgun hissettikçe daha çok yoruluyorsun içinden bugün ne kadar enerjiğim diye geçirip havaya sıçrayıp ve biraz hareket ettikten sonra gider gibi oluyor ama 30 saniye sonra daha yorgun olarak olduğun yere yığılıyorsun.
devamını gör...
(bkz: arcalion)
devamını gör...
gücünü topla ve hayata karış yoksa hayatı sadece pencerenin arkasından bir film gibi seyredersin
devamını gör...
herkesin farklı bir şeye bağladığı genellikle fiziksel çoğunlukla ruhsal durum. asıl sebebi kan tahlili söyler aslında. ama biz daha dramatik şeyler arasında ararız sebebi çoğu zaman. ne bileyim bahar depresyonu ne bileyim tükenmişlik sendromu. b12 de gülüyor o sırada kıs kıs.
devamını gör...
uzun süredir hayattan bir şekilde tat alamıyor olmamın sebebiyle sahip olduğum durum hali. yaptığım şeyler bana eskisi gibi mutluluk vermiyor, şiir okumak yahut yazmak, blog siteme deneme girmek. podcast programıma yeni bölüm eklemek. birçok şeyden tat alamamaya başladım, bu ruh hali pek iyi de değil farkındayım ama elimde değil atamıyorum bir türlü.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kronik yorgunluk" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim