özellikle şu son zamanlarda belirgin bir şekilde göze batan kripto fenomenlerdir. bir iki tanesi dışında hiçbiri gerçek adını kullanmıyor. özellikle bazı platformlardan kripto para grafiklerini analiz edip yayınlıyorlar üstünede ytd ( yatırım tavsiyesi değildir) etiketini yapıştırıyorlar. bu yeni nesil kripto fenomenler belki iyi birşeyler yaptıklarını düşünüyor olabilirler fakat insanlardaki otokontrol mekanizmasını nasıl körelttiklerinin farkında değiller ( belkide farkındalar ). evini arabasını satanlar bankalardan yüklü miktarda kredi çekip bu fenomenlerden al sinyali bekleyenler falan durum gerçekten çok ilginç bir hal almaya başladı.
devamını gör...
net biçimde %99'u şarlatandır. gerçi bu cümleyi hepsine okutsak hepsi kendinin %1'lik dilimde olduğunu iddia eder.*
genelde çalışma biçimleri şunlardır:
1- çöp proje pazarlamak
ne reklam aldıklarını ne de böyle bir anlaşmaları olduklarını söylerler. arkadaşlar bilmem nerde araştırma/tarama yaparken radarıma bir proje takıldı tarzı klişe cümlelerle kitlelerine göre 10x/100x/1000x yapma potansiyelinden bahsederler. genelde ön satış ya da küçük/seçici olmayan borsalar üzerinden satışı yaparlar. küçük yatırımcı gerçekle yüzleşene kadar(bu çok uzun sürer genelde) projeyi ve fenomeni ölümüne savunur, sonrası gözyaşları, beddua ve küfür aşamasıdır.

2-referans geliri kovalamak
bunu yapanların pek bir numarası yoktur. borsayla anlaşıp orda yarattıkları hacime göre pay alırlar. genelde kendi linklerinden kayıt olup x miktar yatıranları özel/vip gruplarına alırlar

3-sosyal medya geliri kovalamak
bunlar çoğunlukla youtube'da takılır. özellikle birkaç coin seçip bunların yatırımcılarına sürekli gerçek dışı hedefler verirler. yatırımcının da hoşuna gittiği için uzunca süre izler.

4-eğitim geliri kovalamak
burada çok çok az sayıda olan eğitmenleri tenzih ederim ama her eğitim alan eğitim satma peşinde. madem eğitim bu kadar iyi neden tradeden yolunu bulmuyorsun diye soran olmaz. bu arada bir konseptin yaratıcısı olan adam eğitimlerini bedava verirken insanlar bu eğitimleri bile yarım yamalak türkçe'ye çevirip özel eğitim diye satmaya çalışır, genelde satar.

özetle fenomenlerin %99'u ne temel analiz bilir, ne teknik analiz bilir ne de borsayı/havayı iyi koklar. hiçbir numarası yoktur ama numarası varmış gibi yapar. insanlar da yana yakıla kendine kanaat önderi aradığı için fenomenler mutlaka kazanır.
devamını gör...
kripto teknik izliyorum coin işlerinde adamların dediklerini uygulasam çoktan zengin olmuştum ama dinlemedim. elimden geldikçe dinlemek istesemde para yok maalesef. özellikle yılın ilk ayında yıllık coin videosu yapıyorlar onları çok seviyorum. çok fenomen bilmiyorum sanırım.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kripto para fenomenleri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim