emory üniversitesi'nden doktor brian g dias ve doktor kerry j ressler korkunun genetik yollarla yavru bireye aktarılıp aktarılmadığını öğrenmek adına korku koşullanması deneyini yaptılar.

asetofenon adındaki bir hoş kokuyu erkek kobay farelerine koklattılar. canlı kokuyu alır almaz patisine orta şiddette şok verdiler. aynı işlemi birkaç kez tekrarladılar ve canlı bir süre sonra patisine şok verilmediği halde asetofenonu koklayınca ondan korkar hale geldi. yani canlıda bir tür korku koşullanması algısı oluşturdular.

iki hafta sonra, bu canlıları daha önce karşılaşmadıkları başka dişi laboratuvar fareleri ile çiftleştirdiler. onlardan doğan yavru bireylere de (b:asetofenon) koklatıldı.

nature neuroscience dergisinde yayımlanan sonuca göre; yavru canlılarda asetofenondan korkmuştu. araştırmacıların dediğine göre;
--- alıntı ---

tehlikelere karşı hayatta kalmaya yardımcı olduğu için korkular genetik yolla aktarılır.

--- alıntı ---
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"korku koşullanması deneyi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim