eğer hayvan seviciler karşı çıkacaksa şunda hemfikir olalım. eğer köpekler yolda küçük bir çocuğa veya her hangi bir insana saldırırsa hayvantaparlar köpeğin suçunu üstlenecekler. ayrıca (bkz: bir ülkenin geri kalmışlık göstergesi) dir köpekli sokaklar.
devamını gör...
sokağa çıkma yasağı ile bi nebze gerçekleşen hadise.
devamını gör...
saçma bir istektir. bir sokak köpeği size bıçak çekmez. öldürüp varile koyup yakmaz. tecavüz etmez. çocuğunuzu kaçırıp valize koyup gömmez. hatta bir kap su ve mamayla sizi koruyacağına emin olabilirsiniz.
devamını gör...
bırakın şu kopyala yapıştır başlık açma olayını artık, özgün olun.

hepimiz aynı yerden geldik, yenmezler
devamını gör...
(bkz: anne ve bebeğe 20 köpek saldırmasi)
devamını gör...
bir köpek siz ona kötü davranmadığınızda bir şey yapmaz. sokaktaki köpekleri saldırgan hale getiren tamamıyla toplanıp götürülen hayvan toplama yerlerindeki insanların kötü davranışları veya sokakta kendi halinde duran köpeğe durup dururken saldıran, döven insandır. artık saçmalamayın lütfen, kendi iradesi dahi olmayan hayvanları suçlamaktan vazgeçin.
devamını gör...
haklı bir taleptir.
öve öve bitiremediğimiz almanya'da sokak kedisi, köpeği gibi bir kavram yok. daha çok tilki ve domuzlar denk geliyor caddelerde.
devamını gör...
kanzuksuz sözlükler istiyoruz.

(bkz: serbest çağrışım)
devamını gör...
emin olun bunun yapılması en az vatandaş kadar sokak köpekleri için faydalı olacaktır
devamını gör...
10.
onlar da insansız sokak istiyor.
devamını gör...
11.
her köpeğin bir evi olacaksa desteklediğim oluşumdur.
ülkenin geri kalmışlık seviyesini ölçerken ilgili seviyeye katkıda bulunan düşünce şekli.
devamını gör...
12.
bunun yerine aç olmayan köpekler istiyoruz desek, bunun için bir şeyler yapsak dediğim öneri.
devamını gör...
13.
yahu burada istemeyin bari.
her sabah babamı radyoterapi için hastaneye götürüyorum dün sabah da babamı beklerken hastane alanını mesken tutmuş köpekleri seveyim dedim. bir tanesi ne yaptıysam yaklaşmadı öyle korkuyor ki zavallı. bir başkasını seveyim dedim zorla korka korka yaklaştı. yemin ederim gariban hayvancağızın sevgi açlığını ve korkusunu gözlerinde gördüm. bak yazarken bile o çocuğun bakışları gözümün önüne geldi yine gözlerim doldu.
öyle bir bakıyordu ki, sanki bu dünyaya köpek olarak gelmiş olmak bir suçmuş gibi ezik, tedirgin, korku dolu.
ne yapıyor abicim bu garibanlar bize. biri zehirler, öteki taşlar, beriki keser biçer, tecavüz eder. elbette kimsenin zarar görmesini onaylamıyoruz ama eğer hayvan sevgisi ve bilincini oturtabilecekseniz, sokakta görmek istemediğiniz bu garibanlar için sokak yerine uygun olduğunu düşündüğünüz yaşam alanlarını onlar için her yönden uygun yaşam alanları yapabileceksiniz hadi belki. ama köpeksiz sokağı isterken o köpeklerin barınaklarda yok olup gitmesi ise buna hayır.
sokaklarda burun buruna oldukları envai çeşit tehlikeden uzak, güvenli ve mutlu yaşayabilecekleri ortamları oluşturamıyoruz, bireyleri bu hayvanların da can taşıdığı, onların da bizim gibi duyguları olduğu vb birçok konuda eğitemiyoruz ama kolay olanı istiyoruz o da ne? göz önünde olmasınlar. bu bir çözüm değildir.
devamını gör...
14.
katılıyorum ben de keşke sokaklarda hiç köpek olmasa. keşke hiç bir köpek soğukta sokaklarda kalmak zorunda olmasa, açlıktan ve bakımsızlıktan ölmese. haydi o zaman el ele verelim sokaklarımızı köpeklerden temizleyelim. her yazar bir köpek sahiplense bu iş tamamdır. ya da evde bakamam diyorsanız sokakta bakıma muhtaç köpekleri toplayıp imkansızlıklar içinde onları tedavi edip, onlara yuva olan dernekler var. bu gruplara 5, 10 demeden destek olabilir ya da bir köpeğin aylık ihtiyaçlarını üstlenebilirsiniz. bu gruplardan birkaçı; silivricanları, encander, kurtaranev, puppycity canlarıntutkusu, sohayko...
devamını gör...
15.
köpeklerin sahiplenilmesi ve doğru bir şekilde kısırlaştırılması yapılacak en doğru eylemlerden biridir. böylelikle aç kalan hayvancağızlar kimseye saldırmazlar.eminim ki onlar da bizle uğraşmaya meraklı değildir.
(bkz: nickinin hakkını vermek)
devamını gör...
16.
doğası gereği saldırgan olan bir hayvan türünün sokaklardan toplanması gerektiğine inanan samimi bir istektir.
devamını gör...
17.
allah'ın dilsiz kullarının yaşam hakkına vurulmak istenen kelepçedir, hitler zihniyetinde bir düşüncedir.
devamını gör...
18.
o zaman git ıssız adaya yerleş demek istediğim başlıktır. zararlı köpekler ehlileştirilmeli lakin onların da zararlı olmasının nedeni biziz.
devamını gör...
19.
bunun gibilerin yetiştirdiği çocuğa acıyorum. kendisi için çok geç ama çocuk belki kurtarılabilir...
devamını gör...
20.
yaklaşık 2 yıl barınakta gönüllü çalışmış, 3 yıldır da barınaktan sahiplendiğim köpeği besleyen biri olarak birkaç kelam etmek isterim.
"köpekler, siz onlara zarar vermedikçe size saldırmaz" algısı yanlıştır. köpekler, tehlikede olduğunu hissettiğinde kendini veya bölgesini savunmak için size saldırabilir.
örneğin; kadıköy sahilde bisiklet sürerken köpeğin saldırısına uğramış, kalıcı olan diş izinin yanında 5-6 tane kuduz aşısı olmuştum.
herkes sokaktaki hayvanlara maalesef davranılması gerektiği gibi davranmıyor(buna denk geldiğimde affım yoktur) , bunun sonucu olarak da hayvanlar normalden daha saldırgan olabiliyor veya hayvanlar sadece üreme döneminde olduğu için normal zamanda saldırmayacakları kişilere saldırabiliyor.
--
öbür taraftan hayvanlar için de sokakta yaşamak iyi değil. hava şartları, beslenmek, insan kılığına girmiş mahlukatların yaptıklarına maruz kalmak vs. lakin ben dahil kimsenin vicdanı hayvanları şu anki mevcut barınaklara yerleştirmeye izin vermiyor.
hayvanlar için onların ihtiyaçlarına uygun, geniş araziye sahip olan bir yer ayarlanmalı. hayvanlar kodese kapatılmak yerine, geniş bir arazide özgürce hareket edebilmeli ama sokakta olmamalı.
eh tabii bir de yeni yapılacak barınaklarda yetkin insanlar görev yapmalı!
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"köpeksiz sokaklar istiyoruz" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim