türkiye komünist hareketi'nin yaptığı kısa basın açıklamaları.
27 mart 2021 tarihli açıklama şöyle:


10 milyon kişinin işsiz olduğu, yaklaşık 10 milyon kişinin asgari ücret civarında çalıştığı, ortalama ücretin asgari ücret seviyesine indiği, 30 milyon kişinin açlık sınırının altında yaşadığı ülkemizde, asgari ücrete % 21 zam yapılırken istanbul borsası yönetiminde maaş dışında sadece “huzur hakkı” bile %33 artarak 18 bin tl’den 24 bin tl’ye çıkmış!

kimlerin borsa ve banka gibi yönetim kurullarında devlet maaşı dışında, “din, iman, milli ve yerli” diyerek huzur hakkı adıyla ekstra ücret alanları iyi tanıyınız!

bu yağma düzenini ve haramilerin saltanatını yıkacağız!

buradan
devamını gör...
komünistlerden sonrasını okumadığım hede.
devamını gör...
30 mart 2021 tarihli, "akp’li bürokratlara çifte maaş: yağmacıları sırtımızdan atalım!" başlıklı açıklama şöyle:

geçtiğimiz hafta, istanbul borsası yönetim kurulu üyelerine huzur hakkı adı altında çekilen binlerce liralık maaş kıyağının ardından şimdi de akp’li bürokratların çifte maaşları gündeme gelmiştir. akp iktidarının elinden bir türlü yakası kurtulmayan türk telekom’un yönetim kurulu’ndaki isimler tam da bunun en büyük örneği olarak görülmektedir.

dört tane ulaştırma bakan yardımcısı ile cumhurbaşkanı danışmanları’ndan yiğit bulut devletten aldıkları maaşın dışında türk telekom yönetim kurulu üyesi oldukları için 33.849 (yazı ile otuz üç bin sekiz yüz kırk dokuz) tl maaş alacaklar.

ülkeyi parsel parsel satan, devletin olanaklarını kendi çıkarları için kullanan, halk açlık ve yoksulluk içerisinde kıvranırken ikişer, üçer maaşı cebine atan zihniyetin kurduğu sistemin adı asalaklar düzeninden başka bir şey olamaz.

gelin bu sömürcüleri, yağmacıları, yandaşlarını ve bedavacıları sırtımızdan atalım! bu düzene mahkum değiliz!


buradan
devamını gör...
adam toplayip dayak atmaya gitmekten baska genclikte icraati olmamis parti mensuplarinin aciklamalari. karsitlarinin aynisi.aynı kumaşın laciverdi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"komünistler diyor ki" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim