çok güzel bir yiyecek.

dereotlu'su çok güzel oluyor (:
devamını gör...
kıyma ile yapılır.
devamını gör...
yanında domates, soğan ve ayran ile türk mutfağının kare aslarındandır.
devamını gör...
genelde kıyma, ekmek ve soğanla yapılan fakirin et yemeğidir. türkiye'de hemen hemen köfte yemediğim yer kalmamıştır. benim için en güzel köfte biga'da, cambaz ya da akif'te yenir. bu köfteye yaklaşabilen, benzeyen bir köfte daha yoktur. bunların dışında kırklareli'nde gürdallar'ı önerebilirim. tekirdağ, tire gibi sert köfteleri zaten sevmediğimden bunlar damak tadıma hitap etmiyor.
devamını gör...
türkiye'de köfte konusunda isim yapmış tüm köfteleri yerinde yedim.
ınegöl, tekirdağ, sivas , akçaabat, vs.vs.
kırklareli köftesindeki lezzet hiç birinde yok.
öne çıkan bir kaç köfteci olmasına rağmen, hangisinde yerseniz yiyin, köfteyi kırklareli'de yiyin ...
devamını gör...
yanında piyaz ve ayran da varsa bir antalyalı için mutluluk nedeni olur.
devamını gör...
hangi memleketin köftesi meşhur değil sorusuna cevap arıyordum kendimi tanım yazarken buldum. en garibi (bkz: abdigor köfte)idi.
devamını gör...
ince kıyılmış etlerin topak şeklinde kızartılmasıyla oluşur. bizim ızgaraların en sevdiği et türüdür. kadının yoğurduğu köfteyi mangalda erkek pişirir. kıyma yalnızca yağlı kuzu etinden olursa, damlayan yağlar mangalı yangın yerine çevirip köfteyi yanmış, tatsız, tuzsuz bir hale sokar. yalnızca danadan çekilmiş kıymadan yapılırsa bu sefer de kuru bir köfte yemek zorunda bırakır. en güzel tavsiye, kuzu ile dana kıymasını karıştırmak, orta yağlı köftelik bir kıyma gerek. köfte için uygun malzemeler kimyon, soğan, tuz, biber, maydanoz, pirinç, bulgur, ekmek içi olmaktadır. köfteler tava, tencere veya da ızgarada da pişirilir.

köfteler, kimi pişirmeden bulgur, salça, biberle yoğrularak hazırlanan çiğ köfte , kimi una bulanarak hazırlanan fellah köftesi , kimi de yumurtaya bulanıp kızartılan kadınbudu köfte , kimi de kaşar peynir eklenerek hazırlanan akçaabat köftesi şeklinde çeşitlere bürünür. bulgur, ceviz, kimyon, kıyma ile şaheser bürünen içli köfte , kentlerle özdeşleşmiş tekirdağ köfte, izmir köfte, inegöl köfte , bunlardan başka kuru köfte, cızbız köfte, patatesli köfte, sulu köfte , ankara köfte, filibe köftesi, sultanahmet köftesi, hamsili köfte, tavuklu köfte, salçalı köfte türleriyle listeyi uzatmak da mümkün.
devamını gör...
anca hominigırtlak yiyin. biriniz de tarif paylaşsın. mecburen bir kaç tarif peşpeşe deneyip, yaşayarak öğreneceğim artık. mecburen kafadan tarif uyduracağım çünkü youtube’a güvenmiyorum bu sefer.
devamını gör...
kolektif başarısızlığımız. inegöl, akcaabat, tükürük, tire, tekirdağ gibi onlarca il ve yüzlerce ilçede meşhur olduğu iddia edilir. gün sonunda ise hepsinin tadı aşağı yukarı aynıdır.
devamını gör...
genel hatlarıyla ekmek, et ve soğandan oluşan fakat yöreye göre değişkenlik gösterebilen yiyecek. baharatı ne kadar fazlaysa o kadar uzak durasım gelir.
devamını gör...
abi tükürük haric her türlüsü okey. stat,akcaabat,izmir,sulu vd hic farketmez. afiyetle yenilir.
devamını gör...
günlerden pazar ufak bir şehir amatör küme maçı hava soguk hafif puslu stad köftecisi basmış baharatı kokusu buram buram geliyor iyice acıkıp bir yarım atıyosun mideye offf.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"köfte" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim