takmak zorunda değildir.
bizi ilgilendirmez .
devamını gör...
en doğal haklarından biridir. ne sebeple olursa olsun, insanlara zorla bir şey yaptırmak barbarlıktır.
devamını gör...
dindar aileler için değil dindar ailedeki kız için zor olan durumdur. zira bedeni hakkında kendi verdiği kararlar kabul edilmemekte, adeta bir birey olarak görülmemektedir.
devamını gör...
başörtü takmayla dindar olunuyorsa pehhh. dışarıda ne başörtülüler görüyoruz, başı örtülü ama neyse şimdi siz ne demek istediğimi anladınız. her şey moda olmuş, herkes şekilci olmuş.
devamını gör...
bir zamanlar yaşamış olduğum büyük depresif çıkmazdır. böyle sorun yaşayan arkadaşlar yazabilirler, yardımcı olmaya çalışırım.
devamını gör...
gayet doğal bir durumdur. tanrıya şükür ailem öyle insanlar değil. ama yakın çevremde sıkça çocuğunun başını örten, zorla sünnet ettiren* insanlar var. kısacası hoşgörü dininin emirlerini zorla dayatıyorlar. üstüne birde kişinin kendi isteğiyle bu emirleri seve seve, güle oynaya kabul etmesini ve uslu bir kız olmasını bekliyorlar.
bu ülkenin gerçekleri bazen midemi bulandırıyor. keşke çocuk yapma ehliyeti diye birşey olsa.
devamını gör...
ben de isterdim 25’ten önce bunu yapabileyim ama işte toplum böyle bir şey. neyse ki geç oldu çok da güç olmadı.
devamını gör...
yalnızca kızın kendisini ilgilendirmesi gerekendir ancak anne babasını geçtim, etrafta bu kadar çok ahlak bekçisi varken zorbalığa maruz kalacağı kesindir maalesef. yine de kendi kararlarını herşeye rağmen verebilmek kişiye güç verir. bu başını açmak ya da kapamak olsun fark etmez.
devamını gör...
dinsizim, biliyorlar inançsız olduğumu yine de izin vermiyorlar başımı açmama...
onlara göre hoca hanım kızları ele güne karşı başını açamaz.
götürmedikleri cami ve tarikat hocası, müftü kalmadı. ben bıktım münazaralarda kelli felli hocalarla münakaşa etmekten. onlar hala aynı, zorlamaktan bir türlü bıkmadılar.
devamını gör...
kız dışında herkese dert olur. ben 8 yaşındaydım amcam babannemin eteğini başörtüsünü suratıma attığında. o güne kadar da büyüdüğüm zaman başörtü takmayı istiyordum. o hareket beni nefret ettirdi. çok şükür inat ettim. ne kadar akraba varsa üstüme geldi yine de geri adım atmadım. 4 kızı da askılı, şort giyen halam beni "dinden çıkmış" ilan etti yine de pes etmedim. sırf onların yüzünden namaz kılarken, kur'an okurken bile taktığım zaman nefesim daralıyor hemen çıkarıp atmak istiyorum.
devamını gör...
gerçekten de kızların işi baya zormuş dedirten başlık.
devamını gör...
benim çocuğum istemeseydi* açıkçası üzülürdüm. sonuçta ben çocuklarımın dinen her konuda en doğru şeyleri yapmasını isterim ama benim üzülmem bir şeyi değiştirmez. belki de ben yeterince öğretemedim, örnek olamadım. bu noktaya gelene kadardı benim onun tesettüründeki görevim. sonuçta özgur bir birey ve her şeyi anlayabilecek birisi, onu zorlamak ondan utanmak ona bu yaptığı için ceza kesmek benim işim değil. canım evladım, bir hayatı var onun elbette ne elalemin ağzına ne de başkasının vicdanına bırakmam yavrumu.
devamını gör...
nasıl kendisinin kapanmak istemesi çok normalse kapanmak istememesi de bir o kadar normaldir. dinî zorlaştırmayın.
devamını gör...
kendi kararını vermiş biri olduğunu gösterir. tıpkı kendi kararıyla dinle işi olmayan bir ailede başını örtmek istemesi gibi. isteyen taksın isteyen şort giysin. şu devirde insanların kıyafetleri üzerinden tartışmalar dönmesi çok abuk lan. sarıklı cübbeli tipler bile bana normal geliyor çünkü öyle giyinmek istiyorlar.
devamını gör...
tabii ki ister takar ister takmaz. bu, bireysel bir karardır. lakin dindar ailelerde bireysellik diye bir şey yoktur. çocuklar ebeveynlerin malı gibiyken kız çocukları tüm ailenin malı gibidir. çocuğun ayrı bir birey olduğunu, kendi kararları olabileceğini düşünmezler. düşünseler de kabul etmezler. yakın akrabalardan uzak akrabalara konu komşuya kadar herkes laf söyler, psikolojik baskı yapar hatta daha fazlasını ve kötüsünü yapar. zira din de; çocuğa ana-babasının sözünden çıkmamasını öf bile dememesini söylerken, dindar yetişmiş bir çocuğu ana-babaya cennet bileti olarak verir. cinsiyetleri itibariyle erkek çocukları her türlü daha avantajlı olduklarından pek şikayetçi olmazlar, hatta para-miras-evlilik, işlerine gelir. kız çocuklarında ise durum tam tersidir. küçüklükten itibaren sosyal öğrenme, özendirilme, dikte edilme gibi yöntemlerle hep aynı noktaya doğru sürülürler*. farklı tarafa yönelecek gibi olduklarında önleri çevrilir hemen. özellikle güçsüz bırakıldıkları halde mücadele etmeleri gereken çok şey vardır. olsun, kızlar akıllıdır. önünde sonunda istedikleri noktaya aşama aşama ulaşabilirler. elde ettiklerinin de kıymetini bilirler. diğerleri, pantolon giymek için bile mücadele etmesi gerekenleri anlayamaz.
devamını gör...
herkesin öz ve hür iradesine bağlıdır.
devamını gör...
gerçekten kadın olmak zor, bu coğrafyada kadın olmak daha zor. entryleri okurken erkek olarak daraldım.

karşı cinsime gerçekten sabır diliyorum.
devamını gör...
sanki başörtüsü takınca mümin olunuyor. başörtüsü takıyor ama namaz kılmıyor,oruç tutmuyor,erkeklerle mahremiyetine dikkat etmiyor.böyle insanlar lütfen başörtüsü takmasın zora bu bir tarz değil farz mevzusudur.
devamını gör...
bu zaten kızın kendi isteği ile ilgili durumdur. bizlik konu yok burda. kabaca sana ne baba ne.
devamını gör...
bu onun tercihidir. bizi bağlamaz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kızın başörtü takmak istememesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim