işte o aranan tartışma, işte o zehir... çoğu kişi sadakatinden ötürü köpekleri tercih eder, lakin şunu bilmekte fayda vardır dostlarım; yeah dogs are cool, but cats never work for police.
devamını gör...
nazım hikmet, it ürür kervan yürür isimli kitabında orhan selim müstear adıyla kedici olduğunu ve bu konudaki farkı şöyle anlatmış :
" siz isterseniz gün ağarıncaya dek karda, yağmurda kapınızı bekleyen, dövseniz de sövseniz de yaltaklanmaktan vazgeçmeyen karabaş'ı seviniz, ben tekir'i severim.
devamını gör...
sevimli haycanlarımızın rekabetidir.
özetle;
köpek: sahibim beni seviyor, barındırıyor ve besliyor. ona yardım etmeliyim.

kedi: rızkımı veren hüdadır, kula minnet eylemem.
devamını gör...
köpek gardaşın, o bir halta yaramayan kedi denen mendeburu tokatlayacağı versus.
devamını gör...
aradan insanı çıkarırsak versus yapmanın gereği kalmayacaktır, yeryüzünde bütün canlılar saygıyı ve sevgiyi hak ediyor; bir tür dışında. evet, o biziz.
devamını gör...
aralarında bakış açısı farkı vardır. şöyle ki:
köpek: bu insan beni evine aldı. bana yemek veriyor ve benimle sürekli oynuyor. bana ilgi gösteriyor. galiba bu insan bir tanrı olmalı!
kedi: bu insan beni evine aldı. bana yemek veriyor ve benimle sürekli oynuyor. bana ilgi gösteriyor. galiba ben bir tanrı olmalıyım!
devamını gör...
kıyaslama yapmam, hepsini severim. hatta insanları sevdiğimden daha fazla severim.
devamını gör...
tabiki de kedi kimseye zararı yok ısırır mi diye korkusu yok, sevgi goster ayağının dibinden ayrılmaz kedi sevmemek olur mu ya .
devamını gör...
kedi alır bu devirde köpekler kedilerden tırsar oldu.
devamını gör...
ikisini de çok severim ama tercih yapmak istesem kedi derdim. köpekler benim için biraz fazla hareketli galiba bir kediyle beraber tembellik yapmak daha cazip geliyor.
devamını gör...
bütün hayvanları severim ama kedinin yeri ayrı .keşke bende kedi olabilsem de kendi kedimle takılabilsem.
devamını gör...
kesinlikle kedi, onların kendi kişilikleri var.
devamını gör...
kedi. anam izin versede alsam bir tane eve
devamını gör...
her ikisi ile de ev arkadaşlığı yapmış biri olarak, köpeklerdeki aşırı sadık olma durumu beni rahatsız etmiştir. çoğu zaman evden çıkarken arkamdan mahzun mahzun yalnız bırakma beni der gibi bakıp huzursuz eder, akşam gelince de üstüme atlayıp neredesin kaç saattir, özledim der gibi yalanırdı. ama kediler öyle mi? umurunda bile olmaz gelmişim gitmişim, nerdeyse sevmek için bile izin alacağız, o isterse ancak öyle sevebiliriz. doğuştan asil beyefendi.
not: kedispor
devamını gör...
köpeği tercih ettiğim versus. bana göre daha dostlar ve samimiler. hemde görev adamıdır hepsi bir sürü işte eğitilip kullanılabilirler.
devamını gör...
maalesef daha önce hiç köpek sahibi olamadık annemin temizlik hassasiyetinden dolayı. o yüzden sokaktakilerle vakit geçiririm sık sık. ama çok tatlı kedimiz var hatta onlardan kedi ailesi olur bence, kedilerimiz var diyeyim.. kediler çok sokulgan, "hadi sev beni, sev benii" der gibi yanaşırlar insanın yanına. o an bir şey de diyemezsin, dayanamazsın.. ama köpekler öyle mi? çok masum bakışları vardır köpeklerin. karşısındakine doğru bir adım atsa çoğu insanın 'hoşt' diyerek bağırıp gerisin geri kaçacağını biliyorlar. o yüzden insanın gözünün içine içine bakarlar, sever mi ki beni diye. özellikle sokak köpekleri.. belki de öyle değildir bilemiyorum ben öyle anlıyorum, hissediyorum. ama kedi de olsun köpek de olsun hiç fark etmez bir kerecik de olsa onları sevdiniz mi bırakamazsınız hatta onlar sizi bırakmaz. küçük, yaramaz bir çocuk gibi olurlar.
devamını gör...
kedi asil bir hayvan bence. köpek ise biraz yalaka gibi geliyor.
devamını gör...
köpekleri de çok severim ama kediler bi ayrı oluyor yahu, sevgili yazarlar.* kediler tam bir minnoştur, kendilerini nazlandırmayı, sevdirmeyi çok iyi bilirler. hele bir de yanınıza, koynunuza gelip sokulmaları yok mu, yerim onları. anladığınız üzere efenim, ben bir kediciyim.*
devamını gör...
ayrım yapılamayacak bir konu aslında, severim ama köpekler çok sevecen, onlarla nasıl iletişim kuracağımı bilemiyorum ben. kediler ise farklı, o vaktine değer görürse seninle muhatap oluyor, kendini sevdiriyor. bu asil havaya bayıldığım için hemen seçtim, kedi.
devamını gör...
yıllardır hayatıma çeşitli kediler girdi ama köpekleri daha çok seviyorum. eşimle evlendiğimizde 9 yaşındaki köpeği de bize geldi 7 sene de ben baktım. ölümünün üzerinden 14 sene geçti hala yüreğim sızlar. onunla kurduğum bağ bambaşkaydı. kedileri de çok seviyorum zaten hayatımda hep oldular ama köpeklerle kurulan bağ çok farklı. kedi dediğim dediktir, peşinden koşturur, söz dinlemez, kafasına göre hareket eder, minneti yoktur. öyle al koynuna sev kedileri de azdır. genelde kendileri istedikleri zaman gelir sevdirir ama köpekler gözünün içine bakar azıcık sevgi karşısında. bizim çevrede köpekler çok. sitemizin içinde bir tane siteyi kendine ev yapan köpeğimiz var. bekçilik yapıyor kendince. gözü tutmadığı -özellikle erkeklere- kişilere sitede kök söktürebiliyor. sahiplenildi. çocukların oyun arkadaşı, sitenin bir parçası oldu. 4 yıldır sitemizde yaşıyor kendisi.
sitemize arada sırada gelen, genelde dışarda takılan bir köpeğimiz daha var. akşam gördüğünde beni markete giderken yanımda gelir, bekler, siteye gelir beni bırakır. ağır ablalardandır. yaşlandı artık. ben taşındığımda ilk gün görmüştüm burada. tam 8 sene oldu. yaşını tam bilmiyorum ama artık yaşlı.
sitemizin önündeki durakta takılan bir köpeğimiz daha var. yürüyüş yaparken görürse peşime takılır. karşıdan gelen ilk erkek kişisine bolca havlar (bak seni koruyorum he) hesabı. dönüşte markete gideriz, mama alırım, bi güzel yer, herkes yerine. her köpeğin takıldığı yerler vardır, bölgesinin dışına çıkamaz çünkü diğer köpekler bu kez onu sert biçimde uyarır. nat.geo belgeseli gibi burada köpekleri epeyce gözlemledim yani.
kedim var, daha önce de oldu ama köpekler hep bir adım önde benim için
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kedi vs köpek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim