her şeye rağmen morali yüksek tutup sonuna kadar mücadele edilmesi gereken üzücü durum.
devamını gör...
geçen gün yaşadığım durum televizyonda gezinirken a haber diye bir kanala denk geldim biraz izledim ve "amerika türkiyeyi kıskanıyor" diyince aniden bir inme geldi ve hastaneye kaldırıldım beyin fonksiyonlarının kaybedildiğini ve beyin kanseri olduğumu öğrendim
devamını gör...
bir iki genç yazar yazmış. lütfen sevgili genç yazarlar klişe olacak ama kanser olmayı bayılmak sanmayınız! yalvartan bir hastalık kendisi, düşmanınız için bile istemeyeceğiniz bir türden.
devamını gör...
tanıdığınız ve yolda gördüğünüz çoğu insanın birer kanser hücresinden farkı olmadığını düşünerek normalleştirilebileceğiniz durum.
devamını gör...
edebiyatının yapılmaması gereken durumdur.
devamını gör...
keşke kanser olsam diyen arkadaşı bir gin onkoloji ünitesine davet etmek isterim
devamını gör...
kendim ve çevrem için en korktuğum şeydir. hatta düşmanım için bile çünkü çok adaletsiz ve anlık bir şey. aslında bir çok ihtimalin bir araya gelmesi gerekiyor çoğu genetik. pankreas kanserinden bir yakınımı kaybettik çocukken hala hepimizde izi sürüyor çünkü yapılacak şeyler çok az o durumda. kötü bir şaka gibi ama dibine kadar gerçek. bu kadar ölümcül bir şeyin çaresinin hala bulunamaması da hep garibime gider. ilaç şirketleri vs. komplo teorilerinin gerçek olabileceğini düşünmüyorum çünkü ciddi bir maliyeti var bu hastalığın.
devamını gör...
hiç tedavi falan olmazdım sanırım. öleyim gitsin. çok bile yaşadım.
devamını gör...
bir yakını 6 ay bilinçsiz yaşayıp ölmüş, bir diğer yakını bacağı kökünden kesilmiş ve 2 ay sonra ölmüş bir insan olarak söylüyorum; sizin ilgi or....luğunuzun oyuncağı bir hastalık değildir. sizi onkoloji ünitesi hatta daha kötüsü palyatif gezmeye davet ediyorum.

tanım: berbattır.
devamını gör...
allah kimsenin başına vermesin. şunu unutmayın ki bizim en büyük vicdani sorumluluğumuz sağlığımıza iyi bakmak. en büyük servetimiz sağlığımız. biliyorum gerçekten insan başına gelene kadar bilmiyor kıymetini ama elden bir kere gitti mi geri de gelmiyor. böyle konuların şakası şukası olmaz arkadaşlar. gençliğimize veya başka bir şeye güveniyoruz ve bizim başımıza gelmez zannediyoruz. kendimizi çok özel hissetmeyelim biz de herkes gibi bir insan evladıyız ve bir kanser adayıyız. bu başlık vesilesiyle neslican taya bir kez daha sevgilerimi gönderiyorum, rahmetle uyu.
herkese sağlıklı günler dilerim.
devamını gör...
geyiği yapılacak bir konu değil bu. cidden.
devamını gör...
kanser olmaktan daha kötü birşey varsa o da bir yakının kanser olmasıdır. insanı yaşlandırır.
devamını gör...
en sevdiğimi kanserden kaybetmeden önce ehemmiyetinin farkında değildim. şimdi birinin bu illete yakalandığını duyunca içim acıyor yüreğim sızlıyor. allah herkese her şeyden önce sağlık versin.
devamını gör...
hastalığın ne olursa olsun insan bedeni için ağır bir yüktür. psikolojik olarak çok yıpratır. bunu yaşamayan bilemez. sağlık önemli bir hazinedir, kıymet bilmek lazım.
devamını gör...
bir yazarın başına gelmiş diye korkarak girdiğim ama altında olmak istediğini söyleyen akıl fukarası yazarlar gördüğüm başlık.

annemi akciğer kanserinden kaybettim. arkasından yengemi. ve şu an iki kuzenim kanser. biri üçüncü evre meme, biri dördüncü evre akciğer. kanserden ölen yengem, şu an dördüncü evre akciğer kanseri olan kuzenimin de annesiydi. ve öyle zor ki şu an onun için, bu hastalıkla mücadele etmek. yukarda ailesine istediklerini yaptırmak için kanser olmak isteyen yazarın yazdıkları benim bile canımı bu kadar yakmışken, şu an kanserle mücadele eden birinin bu şımarıklığı okuduğu zaman hissedeceklerini düşünemiyorum bile.

burada annemin dokuz ay süren hastalığı sürecinde neler yaşadığımı, gördüğümü kanser hastası veya yakını olanların okuma ihtimali olmasından dolayı yazamayacağım. her birine sonsuz sabır ve şifa diliyorum. çok zorlu bir mücadele çok.
kanser olmak isteyen zavallı meraklılara da biraz akıl, biraz empati, biraz da vicdan diliyorum.
devamını gör...
bir yakınımız kanserden hayatını kaybetmişti.daha kötüsü birkaç aylık ömrünün kaldığını bilmek ve zamanın hızla akması çok acı verici bir durum.
devamını gör...
13 yaşında onkolojinin dahi ne demek olduğunu bilmeyen benim, ameliyattan sonra bir kağıt parçasından öğrendiğim gerçekti. bu konuyla ilgili bir fikriniz olmayınca bir tepki veremiyorsunuz ancak sonunda yaşam olsa dahi bir daha eski gücünüze kavuşamıyorsunuz. kanser bitiyor iyileşiyorsunuz, psikolojik ve fiziksel yan etkileriyle olan savaşınız bitmiyor. bir kere o tanı konulduğunda bir daha o eskiden olduğunuz kişi olamıyorsunuz. ben mutluyum, hayatı daha iyi görmeme sebep oldu, perdelerin arkasındaki hayatlara tanık oldum, daha dün yanıma gelip konuşan arkadaşımın, ertesi gün gizlice odadan cansız bedeninin çıkartıldığını öğrendim, iyileşip çiğ köfte yemenin hayallerini kuran çocuklar gördüm, yüzleri hiç gülmeyen. radyoterapide beraber sıra beklediğimiz, tatlı amcayı bir gün orda bir daha göremediğimde içime sindiremediğim gerçeği öğrendim. sabah hastane önüne geldiğimizde araba camından okula giden üniformalı çocukları izleyen 13 yaşında bir çocuktum.
geçti evet, ben şanslıydım belki ama şanssız bir çok çocuk hala bunu ve daha fazlasını yaşıyor. demem o ki hayat çok kötü, ama korkmayın, kanser öldürmez, erken teşhis hayat kurtarır.
devamını gör...
korkunç bir duygudur.
devamını gör...
yapılacak şeyler sınırlıdır. eş dost ile vedalaşılır.
devamını gör...
benim başıma gelmedi ama üç dört kere denk geldim yakın uzak çevrede.
erken teşhis hayat kurtarır.
burdan ebeveynlere sesleneyim, amacım anksiyete azdırmak değil. çocuğunuzun bi yeri ağrıdığında sizi pimpirikli olarak suçlayanları aldırmayın doktora götürün şaka işler değil bunlar.
köyde möyde yaşayanlar genelde sağlık ocağının ölümsüzlüğe bile çare olduğunu düşünüyorlar.
doktora gidin.
mesela uzak çevreden bi akrabanın cocugunun sürekli koltuk altı ağrıyordu bu mallar da sağlık ocağına götürüp duruyordu. bi baktılar ki lenf kanseri çocuk. ihmal edildiği için ilerlemiş üstelik.
böyle salak olmayın.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kanser olduğunu öğrenmek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim