linux tabanlı bir işletim sistemidir. backtrack'in devamı sayılır. pen-test için bol bol araç bulundururur.

heçkır olmanın birinci kuralıdır.
devamını gör...
lamerların birkaç tool öğrenip hackerlık tasladıkları linux distrosu.
devamını gör...
exploitdb'ye bir şeyler düşmesini bekleyenlerin linux dağıtımı.
devamını gör...
özellikle şu pandemi sürecinde ve özellikle ergen bireylerin instagram şifreleri kırmak için deneyimlemeye çalıştıkları üst düzey bir linux dağıtımıdır.
devamını gör...
siber güvenlik uzmanları tarafından parrot-os ve blackarch ile birlikte sıklıkla kullanılan, pentest (sızma/zaafiyet tespit girişimi diyebiliriz) faaliyetlerini gerçekleştirmek adına birçok hazır aracı bünyesinde bulunduran debian temelli işletim sistemi.

kullanılan araçlar, sistem içinde hizmet edecekleri amaca göre farklı kategorilere ayrılmış olup, tıpkı her linux yazılımında olduğu gibi ekstra araçlarla desteklenebilir.

kurulumu ise, kendi sitesinden indirilmiş iso dosyası ve rufus ya da benzeri herhangi bir program vasıtasıyla usb belleğe yazılmak suretiyle rahatlıkla gerçekleştirilebilir. tek işletim sistemi ya da dual boot olarak kullanılabilir, hatta bir usb üzerinden, yüklemeye gerek olmaksızın "live" olarak kullanılabilir. cebinizde taşıyabileceğiniz, envai çeşit uygulama barındıran bir sistem ne kadar harika duruyor, değil mi?

incelenebilecek başlıca toolları yazayım, suistimal edilebilir bir konu olduğundan dolayı çok yönlendirme yapmamaya özen gösterdim. hepsini tek tek anlatmayacağım, en azından şimdilik.
*nmap
*wireshark
*aircrack-ng
*metasploit framework
*john the ripper

trivia
*eski versiyonlarında yer alan username-password ilişkisini root-toor olarak kullanan sistem, bunu son güncellemelerinde değiştirmiştir.
*kalinin "kali-undercover" adlı bir komutu vardır. konsola yazdığınızda, sistem kendini windows işletim sistemiymiş gibi gösterir. en azından göstermeyi dener. eğlencelidir, denenmeye değerdir.
devamını gör...
çok eskiden wifi şifresi kırmak için kullandığım işletim sistemi. hackercılık oynamak isteyen usb belleğe yükleyip deneyebilir.
devamını gör...
canım sıkıldığında 3-4 farklı terminalde cmatrix komutuyla ara-sıra gar büfesinde oturup milleti arkama topladığım kernel.
devamını gör...
öğrenmeye başlıyorum, tarih 2023/7/2 . öğrenmek isteyen varsa türkçe kaynak (ben burdan başlayacağım, yine linke güvenmyen google'a taylan özgür bildik linux dersleri yazarsa, github dan falan ulaşabilir.)
devamını gör...
kullandığım linux distrosu. önceden ubuntu'daydım, sonradan buraya geçtim. hayatımdaki en büyük farklılık daha fazla terminal kullanmak oldu. ubuntu'da default olarak gelen snap store burada yok. öncelikle bu package management system'ı kurmalısınız yoksa işiniz yaş. ardından da uygulamaları tek komutla açabilmek için bin içerisinden* path listesine snap ile indirdiklerinizin path'ini eklemelisiniz. gerisi zaten bildiğiniz aynı linux. arayüz ortamı olarak xfce kullanıyorum, önceden gnome kullanıyordum. xfce'den hiç memnun değilim ama değişmeye de üşeniyorum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kali linux" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim