kafa sözlük yazarlarının girdikleri tanımları okumak, okuduklarınızı anlamak, yazarken seçtiği kelimeleri analiz etmek, daha çok hangi konularda yazdıklarını tespit edip yazarların eğilimlerini anlama yöntemi ile yapılabilecek eylemdir.
devamını gör...
gereksiz bir harekettir.

haaa illa bir karakter analizi yapma merakı içinde olan yazarlar varsa ben karaktersizim.
devamını gör...
beni tahlil etseniz kesin deli çıkarım.
devamını gör...
"tüm hayatımız sözlük olsa en yakın arkadaşım kim olurdu?" diye bir arayışım var. ilgi alanlarımız benzer olanları kendimce kankam ilan ediyorum.
devamını gör...
buna harcayacak zamanım yok, okur geçerim. karakteri beni ilgilendirmez, tanımları ilgilendirir.
devamını gör...
yapılması çok keyifli olandır, özellikle de size mesaj atan kişilerin tanımlarını incelemek daha da eğlencelidir. kendinizce bir çıkarımda bulunarak anlaşıp anlaşamayacağınızı çözmeye çalışmak da diyebiliriz buna; ama dikkatli olun, ön yargılarımız bizi yanıltabilir.
devamını gör...
zaten siz fark etseniz de etmeseniz de beyniniz otomatik olarak yapar ve bir fikir oluşturur. kasmayın öyle analiz manaliz de neymiş.
devamını gör...
yaptığım kesinlikle doğru sonuç veren analize göre

#404716 tanım sahibi karaktersizdir.
#404735 tanım sahibi delidir.
#404739 tanım sahibi tezcanlıdır.

kalanı da sıradaki yazarlar analiz etsin.
devamını gör...
benim karakterimi anlar mısınız bilmem ama bütün açtığım başlıklar ve tanımlar benim hayatımdan alıntıdır. ya sevdiğim spor, ya ilgilendiğim dans , dinlediğim müzikler , izlediğim diziler- filmler ve etkileşime girdiğim kişilerle ilgilidir. yani kısaca benle ilgili olmayan ya da bilmeğim şeylerle ilgili uydurma alıntılar yapmam.

düdüt: dikkat dağınıklığım olduğu için fazla kitap okuyamıyorum. bu yüzden son zamanlarda bunla ilgili pek bir şey paylaşamadım.
devamını gör...
yanlış eylem.

burada yazılan birkaç cümleden çok yanlış sonuçlara varabilirsiniz. bu da sizi gereksiz ön yargılara ve yargısız infazlara götürür. siz iyisi mi buradan karakter analizi yapmak yerine sadece yazılanları okuyup geçin. karakter dediğiniz şeyi, yıllarca tanıdığınızı sandığınız insanlarda bile yanlış değerlendirmiş olabilirsiniz.
devamını gör...
vay arkadaş biz ciğerimin en sağlam köşesi dediğimiz insanların gözünün içine bakarak yapamıyoruz bu analizi yeri geliyor, tanımdan analiz yapacaklarmış bak bak bak! dediğim eylem.
devamını gör...
yeni bir iş sektörünün önünü açacak başlıktır. karakter analizi yapanlar ilan versin de bizler de aydınlanalım.
devamını gör...
2400 küsür tanımım var, ona rağmen sağlıklı bir sonuç vermez.

kendimden biliyorum.
devamını gör...
millet, gülseren budayıcıoğlu dizileri izleye izleye psikolojiye merak saldı dediğim başlık.
devamını gör...
tanımlardan fal bakacak olan varsa buyursun*.
devamını gör...
tanımlardan karakterini anlayabilirsiniz bence, tam olarak tanıyamayız tabiiki ama, nasılki bir arkadaşımızın, nasıl kahvaltı ettiğini, nasıl dinlendiğini, nasıl eğlendiğini, hangi konularda ne düşündüğünü öğrendikçe onu daha iyi tanıyorsak, buradaki yazar da kendisi ile ilgili bu tür bilgileri tanım yazarken yada direk söylüyorsa (doğru olduğunu varsayarak) tabiiki bir profil çıkar ortaya, bu kaçınılmaz,

mesela bir yazar her konuya bel altı örnekler veriyorsa, komik olmak uğruna kaba ve seviyesiz görünmekten çekinmiyorsa, tanışıp, konuşunca da karakteri sizi şaşırtmayacaktır, o yüzden bazen ön yargılı olmak gerçekten iyi bir şey, bu önyargılar durup dururken oluşmuyor...

burada herkes aynı şeyi farklı kelimelerle anlatıyor, işte bu fark karakterlerimiz bence,
güzel bir çiçeğe, "oha çok güzel" demekle "şiir gibi" demek aynı şeymi, neyi tercih ediyorsan karakterin odur, biri iyi biri kötü demiyorum... "farklı" diyorum... bu farkı da hem okuyup hem görmemek imkansız,

karakter, kişinin tercihlerinin bütünüdür, ne yazmayı, nasıl yazmayı tercih ettiğin seni yansıtır...
her tanım "kendince" yazan her yazarın karakteriyle ilgili ufak da olsa bilgi verir.
devamını gör...
bilimsel değeri olmayan eğlenceli analizdir.
maalesef çoğu zaman insanların davranımlarıyla söylemleri örtüşmez.
devamını gör...
dikkatini çeken yazarlarda yaptığım analizdir.
devamını gör...
90 level paladin kastım ben. analiz yapmanıza gerek yok.
devamını gör...
karakter analizinden ziyade bir tespit olarak lodos86 ve japon35 aynı kişiler. aynı kişiler olmasa da ortak özellikleri çok bence. tanışmıyorlarsa tanışmalarında fayda var. çok iyi anlaşırlar. *

son bir tespit daha; ikisi de öğretmenmiş gibi geliyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yazarların girdiği tanımlardan karakter analizi yapmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim