kafa sözlüğün içerisinde yaşanan bin bir türlü gelişmenin özel araştırmalar sonucu sizlerle paylaşılmasını sağlamak amacıyla kurulmuş, özgür ve tarafsız haber anlayışını şiar edinmiş, basın kuruluşunun adıdır.

siz tanımlarınızı yazarken, yazılanları okurken sözlükte neler döndüğünü bu güzide kurum sayesinde öğreneceksiniz.

günün havadisleri ile karşınızdayız;

dady olayının perde arkası

kulislerde bu konuyla ilgili pek çok şayia dolaşıyor.

yoldaş benjamin franklin'in, kgb eski ajanı olan arkadaşlarının dady'yi kaçırdığı ve kimsenin bilmediği bir yerde tuttuğu iddia ediliyor.

yönetimden adını vermek istemeyen bir yetkilinin bizlerle paylaştığı bilgi şu yönde;

ajanlar gecenin bir yarısı dady'nin evine baskın düzenlediler. dady'in her hafta puan tablosunun tepesinde yer almasından yoldaş son derece rahatsızdı. ajanlar lisan-ı münasibince durumu dady'e aktardılar. ve bu durumun tekrarlanmayacağını garanti etmesini istediler. dady bu talebe olumlu yanıt vermeyince, kendisini palas pandıras evinden alıp metruk bir binaya götürdüler. dady bu talebi kabul edene kadar orada tutulacak.

yetkilinin anlattıklarından anladığımız kadarı ile dady'nin tanım ve karma puan güvenliği/özgürlüğü tehlikeye girmiş bulunuyor. kendisinin bir an önce serbest bırakılmasını ve sözlük yönetiminin bu konu hakkında kamuoyuna detaylı bir bilgi bilgi vermesini talep ediyoruz.

örnek vatandaş gerçeği

sözlüğe mütemadiyen ve seri bir biçimde tanım girmekte olan örnek vatandaş rumuzlu kullanıcı aslında yapay zeka mı ?

evet değerli sözlük sakinleri, böyle bir ihtimal hiç de uzak değil. kendisinin sözlükte henüz açılmamış başlıkları itina ile bularak tanım girmesinin arkasındaki gerçeğin bu olduğu konuşuluyor. adını vermek istemeyen bir sözlük yetkilisine ulaşan muhabirimiz kendisinden şu bilgileri aldı;

evet var böyle bir durum. kendisinin bu durum için tasarlanan bir yapay zeka olduğunu bende arkadaşlardan işittim. şu an bunu ispat edecek yeterli kanıtım olmasa dahi bende kendisinin yapay zeka olduğunu düşünüyorum. yazılımının içerisinde sohbet edebilme yeteneğinin de olması ispat noktasında elimizi biraz zayıflatıyor.

görüşlerini aldığımız yetkili henüz büyük konseyin üyesi olmadığı için düşünceleri iddia'dan öteye gitmiyor olsa da, konunun üzerinde ivedilikle durulması gerektiğini düşünüyoruz. konunun takipçisi olacağımızı da siz değerli yazarlarımızın bilmesini isteriz.

sözlükte açılan ayrıştırıcı başlıklar dış güçlerin oyunu mu ?

son günlerde sözlükte bir gerginlik yaşandığı gözlerden kaçmıyor. peki ne oldu da olaylar bir anda bu noktaya geldi ?

sözlüğü adım adım parçalanmaya götürmek isteyenler kimler ?

yaptığımız araştırmalar sonucunda bu meselenin arkasında dış güçlerin olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. emperyalizmin en temel asimetrik psikolojik harp taktiklerinden birisi olan böl/parçala/yönet stratejisi an itibarıyla sözlüğümüzde devreye sokulmuş gözüküyor. herkesin efendi efendi takıldığı ve huzurlu bir ortamın temellerinin atıldığı genç sözlüğümüz ne yazık ki ciddi bir saldırı ve tehdit altında. sözlükte, tek dişi kalmış malum yapıların ajanlarının kol gezdiği gün gibi aşikar.

açılan başlıklar yaratılmak istenen algıyı doğrular nitelikte. sözlük ahalasini kin ve düşmanlığa sevk etmek isteyen bu ajan/provokatörlere karşı tüm yazarlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz. unutmayınız hepimiz aynı gemideyiz. yoğurdumuzu ekşitmek isteyenlere karşı omuz omuza olmak hepimizin vazifesi.

arkeolojik buluntular ve dünya mirasına karşı yapılan saldırı sözlük kolluk kuvvetlerinin üstün çabası ile engellendi

geçtiğimiz günlerde ''palmira antik kenti'' ile ilgili evernevergreen rumuzlu yazarımızın açtığı başlığı c4 patlayıcılarla havaya uçurmak isteyen saldırgan bombayı patlatmadan hemen önce etkisiz hale getirildi.

kültürel başlıkların korunması konusunda hassasiyet gösteren kolluk kuvvetlerimize teşekkür ediyor ve iyi ki varsınız diyoruz.

kafa sözlük haber ajansı bundan sonra her daim yazarları ile dayanışma içinde olacak ve sözlükte yaşanan gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edecektir. bilgi kaynaklarımız gizli olmakla birlikte. kaynaklarımızı açıklanmamız baskısında bulunulması halinde durum habercilik etiğine uygun olmadığı için olumlu dönüş yapamayacağımızı da şimdiden deklare etmek isteriz.

açık, mert, korkusuz kafa sözlük haber ajansını okudunuz. keyifli sözlükler dileriz.
devamını gör...
yoldaş benjamin franklin'in gece baskınları ne anlama geliyor?

evet değerli yazarlar, bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde sözlükte bazı garip olaylar yaşandı. bunlardan en önemlisi daha önce haberini yaptığımız ve sizlere tüm ayrıntılarını aksettirmeye çalıştığımız, dady'nin rehin tutulması mevzusuydu. bizim haberimizden sonra yoldaş kamuoyundan gelen baskılara dayanamayarak, dady'i serbest bıraktı. elbette bunu bağımsız medyanın bir zaferi olarak görüyoruz. ancak bu olayın hemen ardından yaşanmaya başlayan gelişmelerin de endişe verici olduğunun altını çizmek isteriz.

dady'nin serbest bırakılmasını müteakip, yoldaş ilginç bir şekilde yazarların nick altında kol gezmeye ve kendisini göstermeye başladı. her ne kadar söylemleri olumlu ve motive edici olsa da, olayın aslında bu kadar basit olmadığını bilmenizi istiyoruz

kulislerden aldığımız bilgilere göre yoldaş ve ekibi dady olayından sonra iktidarlarının çatırdadığını ve sallantıda olduğunu düşünmeye başlamış. hal böyle olunca, kendilerini sözlükte göstermek adına, bu sözde nick altı gezmelerini düzenleyerek, yazarların hal ve hatırlarını sorma yoluna gitmişler. asıl amacın ise yazarlara göz dağı vermek olduğu söyleniyor. yönetimden adını vermek istemeyen üst düzey bir görevli muhabirimize şu açıklamaları yaptı;

''aslına bakarsanız, bu gece ziyaretleri düşünüldüğü kadar basit bir olay değil. yoldaş ben buradayım, gözüm üzerinizde, ona göre hareket edin, dady'nin başına gelenler bir gün hepinizin başına gelebilir mesajını vermek istedi. biz buna bir nevi aba altından sopa göstermek diyebiliriz. gidişat değişmezse devreye uzun süreli sürgün kararları girebilir.''

açıklamalardan da anlaşıldığı üzerine buzdağının görünmeyen kısmı inanın hepimizi çok tehlikeli bir noktaya doğru sürüklüyor. sözlüğün demokrasi güçlerini yaşanan bu elim gelişmeler karşısında güç birliği yapmaya davet ediyoruz.

kafa sözlük baharı, mellisho ve jön kafacılar üzerine bir değerlendirme

yukarıdaki haberimizde bahsettiğimiz olaylar çerçevesinde sözlükte yaşananları değerlendirmenin faydalı olacağını düşünüyoruz.

yazarların gece vakti evlerinden alınıp metruk binalarda rehin tutulmaları, yine yazarların nick altlarından onlara göz dağı verilmesi suretiyle hizaya çekilmek istenmeleri, yoldaş ve ekibinin istibdat özlemi içerisinde olduğunu gözler önüne seriyor.

hal böyle olunca sözlükteki istibdat karşıtlarının ''jön kafacılar '' teşkilatını kurma girişimi içerisinde oldukları kulağımıza geldi/geliyor.

bu oluşumla ilgili ise ortalıkta dolaşan türlü türlü iddialar var. bunlardan en önemlisi mellisho'nun bu olaylar içerisindeki yeri ve eylemsellik sürecine katkısı üzerine söylenenler. yine adını vermek istemeyen üst düzey bir yöneticiden aldığımız bilgiye göre mellisho'nun mesaj kutusunda ''jön kafacı'' olduğundan şüphelenilen yazarlara gönderilen şöyle bir metin bulunmuş;

başka sözlüklerden geldiler
ellerinde susmak bilmeyen klavyeleriyle
ne kadar diplere bastırılsa
o kadar boğulmak bilmez tanımlarıyla, başlıklarıyla
ağır ağır geldiler...

sonra her gün geldiler artarak geldiler
beğenileri, favorileri ve karma puanlarıyla

nüktedan tanımlar girer gibi geldiler
pişkin ekmekleri bölüp de paylaşır gibi
su gibi ateş gibi
her gün yeni klavyeler eklendi klavyelerine

yeni başlıklarla tanıştı gözleri

her gün yeni kabuklar çatladı
yeni gözler okumaya başladı söylediklerini

bir sözlük oldular sonunda
ve adını değiştirdiler sözlüğün.


yine aldığımız bilgilere göre, bu şiirsel metnin ortaya çıkması ile birlikte, yönetimde büyük bir tedirginlik baş göstermiş ve duruma acil olarak müdahale edilmesi gerektiği konusunda karar birliğine varılmış.

kaynağımızın bu konuda söylediklerini aynen aktarıyoruz.

''o gece hiçbirimizin gözüne uyku girmedi. sözlüğün bir karşı devrim süreci ile karşı karşıya olduğunu düşünüyoruz. bunun içinde bazı önlemler almamız kaçınılmaz oldu. hesap dondurma özelliğini bu yüzden getirdik. böylece elimiz rahatlayacak. yazarlar bu karşı devrimci güruhun sözlükten kendi istekleriyle ayrıldıklarını düşünecekler. bizim uyarılarımıza ve taleplerimize olumlu yaklaşmayan güruha karşı uygulanacak en mantıklı çözüm bu gibi gözüküyordu. aksi taktirde olaylar bizim kontrolümüzden çıkabilir. ve sözlükte kalkışma yaşanabilir. buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz.''

evet değerli yazarlar, biz sadece objektif ve tarafsız habercilik yapmaya çalışıyoruz. aktardığımız gelişmeleri aklı selim içerisinde değerlendirip, kendinizi ona göre konumlandırmanız faydalı olacaktır.

özgür haber ajansını okudunuz.
devamını gör...
henüz çiçeği burnunda* bir yazar olarak beni şaşırtmış olaylar silsilesini anlatan haberin ajansıdır aynı zaman.

(bkz: vay anam vay neler dönmüş serhat ya)
devamını gör...
her cümlesini keyifle okuduğum, şiir bölümü ile beraber koltuğumdan düşmeme sebep olmuş mükemmel ötesi başlık.

yine de siz pek güvenmeyin.
belki burada güldüğümü belli ederek olayların üstünü kapatmaya çalışıyorumdur. ! *
devamını gör...
üşenmedin mi acar muhabir, diye diye okuduğum haber. yalnız yazım tarzı güzel, okutuyor kendisini.
habere gelirsek, sözlük adetidir; kaynaksız habere inanılmaz. bir daha kaynakla gel.
devamını gör...
an itibariyle takibe aldığım başlıktır. gün içinde sözlükte aktif değilseniz, ya da uzun süre sözlüğe uğramadıysanız son dakika haberlerini almak için mükemmel ve tek başlık. akıcı anlatım tekniği sayesinde kendini okutuyor, o uzun tanım bir kaç dakikada bitiveriyor, ayrıca sözlükte ne olmuş ne bitmiş hemen öğreniveriyorsunuz. sıradan vatandaş olarak ihbar hattını istediğimi belirtmek isterim.*
devamını gör...
daddy beye n'olmuş aydınlatın beni lütfen.
devamını gör...
ne yazmış bu ya bu kadar uzun biri şunu özet olarak yazabilir mi?
devamını gör...
sözlüğün hakiki haber kaynağı. işte habercilik böyle olur!
devamını gör...
karma puan çılgınlığı ve sözlük yönetiminin ekonomi yaklaşımı üzerine bir inceleme

geçtiğimiz günlerde yapılan ''kafa store'' indirim günleri hepinizin dikkatini çekmiştir. sözlük yazarlarını acımasızca ve fütursuzca başlık altlarında çalıştıran, girdikleri tanımlardan nemalanan sözlük yönetimi, bu emeğin karşısında yazarlarına asgari ücretin bile altında bir karma puan ödemesi yapıyor. oysa pazar çok pahalı. bir çok sözlük yazarı, indirime rağmen temel ihtiyaç malzemelerini temin edemiyor. sözlükte bir çok yazar ''millet aç aç!'' nidaları atarken, yoldaş ve ekibi yaşanan ekonomik krizi görmezden geliyor.
bu konu ile ilgili yaptığı açıklamalar ise yazarların yaşadığı ekonomik dar boğazı umursamadığını gözler önüne seriyor. açıklamayı kaçıran değerli sözlük yazarları için aynen buraya aktarıyoruz.

''bana kimse bu sözlük içerisinde insanlar karma puana muhtaç dedirtemezsiniz. değiller. abartılı işler bunlar. muhaliflerin hakkımızdaki karalama kampanyalarından yalnızca birisi. bakın ben yine de yüce gönüllülüğümü gösterdim. iko'ya talimatı verdim. çöz şu sıkıntıları dedim. fiyatları indir. rozet lobisine, kişisel ileti lobisine geçit verme dedim. o da sağ olsun halletti. şu anda sözlükte karma puan sıkıntısı çeken, istediğini alamayan yazar yok. hatta bazıları üç rozet aldı. bunları biliyoruz. kulağımıza geliyor. ekonomik durum kötü olsa bunu yapabilirler mi ? yapamazlar. herkesin bir eli yağda bir eli balda, oturdukları yerden bize nasıl kara çalacaklarını düşünüyorlar. tek bir yazar dahi yatağa karma puansız girmedi/girmiyor.''

bu açıklamalardan sonra pek çok sözlük yazarı ile görüştük. kime dokunsak bin ah işittik. karma puan kredisi çekip ödeyemeyen, başlıklarına ve tanımlarına haciz gelen yazarlar olduğu gibi. 3-5 karma puan için mendil açıp dilenmeye başlayan yazarlar olduğunu da üzülerek gördük. hele bir yazarın başlık altında, ''indirim bitmeden bana borç verin borç'' diyerek kendini yakma girişiminde bulunması halen gözlerimizin önünde.

bazı yazarlar bu mevzuda acıyı bal eylerken, vur patlasın çal oynasın tarzında ''karma puan harcaması'' yapan yazarlarda var. peki bu yazarlar içinde bulunduğumuz ekonomik krizde nasıl oluyor da bu kadar rahat harcama yapabiliyorlar ? bu önemli sorunun cevabına da yine derin araştırmalarımız sonucunda ulaştık.

sözlük ekonomisinden sorumlu kaynağımızın söyledikleri şu şekilde;

''bazı başlıklarda ihaleye çıkıyoruz. tutacak başlıklar için yaptığımız bir uygulama bu. tabi ihaleyi elin adamına verecek değiliz. bize yakın olana veriyoruz. bunda yadırganacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. bu başlıkları alanların karma puanının fazla olması gayet doğal. bunda kızacak kıskanacak bir şey yok. bize yakın olanların rahat etmesini sağlamamız lazım. bu bir gönül işi. bizim tarafımızda duracak gönüllere/gönüllülere ihtiyacımız var. bu en doğal hakkımızdır diye düşünüyoruz. hem onca şey yaptık. bilmem kaç şeritli kategori bölümü açtık. gece modu yapıldı. profillere onlarca özellik ekledik. hepsini bir kenara bırakın, radyo açtık radyo! bunlar hep bu arkadaşların sayesinde oluyor. bırakında karma puanları sizden çok olsun!''

evet değerli okurlar bu konuda bizim söyleyeceğimiz hiç bir şey kalmadı. ateş düştüğü yeri yakıyor. en doğru değerlendirmeyi sizin yapacağınızı biliyor ve bu konu ile ilgili tüm muhasebeyi vicdanlarınızda yapacağınıza sonuna kadar inanıyoruz.

sözlük yönetiminin yeni düşman algısı ve oglalalakota'nın bu algı oyunları içerisindeki yeri!

değerli sözlük müdavimleri, önceki bültenimizde sözlükte yaşanan kalkışma kıvılcımlarını ve yönetimin bu kıvılcımlara nasıl karşılık verdiğini yazmıştık. özellikle ''jön kafacılar'' teşkilatına yönelik yapılan baskınlar ve mellisho üzerinde yaratılan algı sonrasında yönetim bu işten kârlı çıkmış gözüküyor. sizlerde taktir edersiniz ki, mellisho'nun mesaj kutusunda bulunan şiirsel metinden sonra, kendisinin tutumunda bir nebze yumuşama görüldü. sanki kurda, kuzu postu giydirilmiş gibi bir durum söz konusu. içinde yanan devrim ateşi bir şekilde söndürülmüş ve hizaya çekilmiş gibi görünüyor. durumla ilgili kendisinden bilgi almak istediğimizde, evi temizleteceğim röportaj verecek vaktim yok diyerek, röportaj talebimizi geri çevirmesi de, kuşkularımızı arttıran önemli bir etken oldu.

tüm bu kuşkular ışığında kulağımıza gelen yeni bir olayı sizlerle paylaşmak istiyoruz. ''jön kafacılar'' kalkışması sonrasında, yönetim korku dağlarının zirvesinde dolaşmaya başladı. her şeyden nem kapar hale geldiler. ve tamda bu sebepten mütevellit oglalalakota adlı yazar hedef tahtasına oturtuldu. peki nedir bu olayın aslı astarı? yönetimdeki kaynaklarımızdan aldığımız bilgileri kelimesi kelimesine sizlerle paylaşıyoruz.

''yoldaş, oglalalakota'nın paylaşımlarından ciddi anlamda rahatsız. alttan alta sözlük yönetimini hedefe oturttuğunu düşünüyor. yazarın sürekli kızılderili katliamlarını gündeme getirmesi, baskıcı yönetimlerle ve insan hakları ihlalleri ile ilgili yaptığı paylaşımların, sözlük yönetimine yönelik alttan alta bir eleştiri olduğunu düşünüyor. bu sebeple de yazarın tüm hareketleri izlemeye alındı.

ayrıca yazarın sürekli hayalet dansından bahsediyor olması da bizim açımızdan bir kalkışma alâmeti olarak nitelenmekte. durup durup bu konuyu açmanın hikmeti harbiyesi nedir ? bilgisini vermişsin halen neyin peşindesin? diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz.

bunların dışında büyük bir sorun daha yaşıyoruz. bazı yazarlar kendisinin paylaşımları yüzünden bize duman yoluyla ulaşmaya çalışıyor. mesaj kutusu kullanmayı bıraktılar ve bu durum moderasyon açısından büyük bir sıkıntı oluşturmaya başladı. duman altında kaldık resmen. boğuluyoruz!

böyle giderse kendisi için sözlükte bir rezervasyon alanı oluşturacağız. bu iş başka türlü çözüme ulaşacak gibi gözükmüyor.''


evet değerli okurlar. sözlük yönetimi ayakta kalabilmek ve iktidarını devam ettirebilmek adına sürekli yeni düşmanlar yaratmak suretiyle, sözlüğü baskı ve korku ile yönetmeye devam ediyor. beyaz şeytana karşı şef oglalalakota'nın sonuna kadar yanında olduğumuzu bilmenizi isteriz. tek derdi insanlarla barış çubuğu tüttürmek olan bu güzel adama yapılan zulmü kabul etmiyoruz ve yüksek sesle haykırıyoruz; ''oglala lakota'yı rahat bırakın!''

kimsesizlerinkimiraikkonen pistlere veda mı ediyor ?

sözlüğün pek çok alanında hız düşürmeden sürüş yeteneklerini sergileyen değerli pilotu kimsesizlerinkimiraikkonen ile ilgili kulağımıza bazı söylentiler geldi. özellikle şiir başlıklarında harika bir iş çıkarmakta olan kimi'nin son günlerde gözlerinde bazı problemler oluştuğu ve bu yüzden sıkça pilotaj hatası yaptığından bahsediliyor. kendisine bu mevzu ile ilgili yönelttiğimiz sorulara pistlerdeki gururumuz kimi şöyle yanıt verdi;

kimi hakkında çıkarılan iddialarla ilgili yarışseverlere ne söylemek istersin ?

''aslında kafa sözlük sezonu benim için harika başlamıştı. sıralama turlarında çok iyi iş çıkardığımı düşünüyorum. damalı bayrağı her görüşümde içimde kelebekler uçuşuyor. fakat son zamanlarda formumda bir düşüş olduğunun bende farkındayım. bunun en büyük sebebi sözlükte açılan şiir başlıklarında, şiirlerin boşluk bırakılmadan paylaşılması. hepsini okuyacağım derken gözlerimi bozdum. her dizeyi okuyabilmek için tabiri caizse tampon tampona mücadele veriyorum. tam şiiri okudum, anladım derken de, gözlerimde bir bulanıklaşma oluşuyor ve şiir pistinden çıkıyorum.''

peki bu durum kalıcı mı ?

''kalıcı olduğunu zannetmiyorum. bu sıkıntıyı gece yarısı yaptığım test sürüşlerinde daha sık yaşıyorum. ama kendimi toparlayacağıma inanıyorum. beni sevenler ve beni takip edenlerden ricam şu; şiir paylaşırken lütfen arada boşluk bırakınız. gerçekten görüş alanımı kaybediyor ve sürüş hakimiyetimi yitiriyorum. ayrton senna'nın başına gelenlerin benim başıma gelmesinden de açıkçası çekiniyorum. hep birlikte şampanya patlatmak varken beni dört kolluya bindirmek niyetinde olan arkadaşları da sizin aracılığınız ile esefle kınıyorum.''

açık, mert, korkusuz kafa sözlük haber ajansını okudunuz. keyifli sözlükler dileriz.
devamını gör...
"kimsesizlerinkimiraikkonen pistlere veda mı ediyor?"


kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
yoldaş benjamin franklin, af furyası ve hedeflenen yeni sözlük düzeni üzerine

evet değerli okuryazarlar gün geçmiyor ki, sözlüğümüzde yeni bir skandal patlak vermesin. baskıcı tek adam yönetimi, muhalif yazarların sesini kısmak için türlü türlü bahaneler üreterek, sürekli yeni uygulamaları gündeme sokuyor.

bu uygulamaların son halkası ise geçtiğimiz günlerde yoldaş'ın onayından geçerek yürürlüğe giren af kararı. bazılarınız bunun neresi kötü? sözlükten uzaklaştırılan yazarlar geri gelmiş işte, fena olmamış diye düşünüyor olabilir. ancak kazın ayağının öyle olmadığını sizlere bu yazımızda ayrıntıları ile anlatacağız.

bildiğiniz üzere cesur habercilik anlayışını şiar edindiğimiz için, önceki bültenlerimizde muhalif yazarların başına gelen elim hadiseleri sizlere tek tek aktarmış ve bu olayların takipçisi olacağımızın altını çizmiştik.

o yazarlara ilişkin bu konu bağlamında bir kaç ayrıntı vermek istiyoruz;

aldığımız bilgilere göre dady başına gelenler sonrasında, psikolojik destek almaya başlamış. klostrofobi tedavisi görüyormuş. metruk bir binada yoldaşın ajanları tarafından rehin tutulmasının yarattığı travmayı bir türlü atlatamıyormuş. yakın çevresinden aldığımız duyumlara göre, yoldaş'ı sözlükte gördüğü an sağ gözünde aniden bir seğirme başladığı için sözlük penceresini kapatıp hemen bilgisayarın başından kalkıyormuş.

bir diğer muhalif mellisho ise son günlerde yoldaşın saflarına katılmış gibi gözüküyor. devrim neferi yaşadığı kötü hadiseler sonrasında evirilerek tek adam yönetimini destekler hale geldi.

eski jön kafacılar aralarında ona ''benjamin franklinin anahtarı'' lakabını takmışlar. zira onun artık bir paratoner vazifesi gördüğüne inanıyorlar. yönetime yapılan eleştirilerde, eski ününü ve şanını kullanarak kendisini ortaya attığını ve bu eleştirilerin şiddetini bir nebze olsun düşürdüğünü iddia ediyorlar.

şef oglala lakotanın durumuna ise hiç girmek istemiyoruz. adamın barış çubuğu tüttürecek tütünü bile kalmamış. karma puanlarını kullanmasına izin verilmiyor. tek başına zor bir hayat sürüyor. kendisini tanıyan, onu seven bir kaç kişi hariç, özel mesajlar kesilmiş. millet bu güzel insanla selamı sabahı kesmiş.

işte tam da bu manzara-i umumiye çerçevesinde söz konusu af kararları yürürlüğe girdi. peki amaçlanan nedir ?

buradan yönetime bir takım sorular sormak istiyoruz;

-ortaya çıkması muhtemel yeni muhalif hareketleri, hakkında af kararı verdiğiniz, çoğunluğu karanlık ilişkiler ağının parçası olan troll ordunuzla mı sindirmek niyetindesiniz ?

-bu af kararını alırken, affettiğiniz trollere ne vaat ettiniz?

- istibdadi yönetiminiz hakkında konuşan muhaliflerin başlık ve tanımlarına bu troller aracılığı ile saldırılar düzenleyip, onlara itibar suikastları yapmayı mı amaçlıyorsunuz?

af kararı ile ilgili kafamızda çok fazla soru işareti var. ancak bu üç soru dahi niyetin ifşası açısından önem arz edecektir diye düşünüyoruz.

elbette görüşümüzü sadece dile getirmekle yetinmeyeceğiz. acar muhabirlerimiz, olanları içine sindiremeyen bazı sözlük yöneticilerine ulaştı ve konuyla ilgili ciddi bilgiler edindiler. noktasına virgülüne dokunmadan bu bilgileri sizinle paylaşıyoruz;

''bu bir haftadır falan konuşulan bir mevzu. yoldaşa bunun doğru yol olmadığını defalarca söyledim. ama şu sıralar gözü hiç bir şey görmüyor. özellikle muhalif kanadın sürekli yeni yazarlar ortaya çıkarması canını iyice sıktı. ne yaparız da bunun önünü alırızın telaşına düşmüş vaziyette. elinde gözlüğü yanında kahvesi sürekli çaylak iletilerini okuyor. hah işte bu diye bağırdığında anlıyoruz ki, okuduğu çaylağı çoktan mimlemiş. bunu yazar yapmayalım diyor bize. tehlikeli bu adam/kadın diyor ve keyif kahkahasını attıktan sonra bir başka iletiye geçiyor. yoldaşla son dönemlerdeki iletişimimiz resmen bir kabusa dönüştü. sözlükte pirinç ayıklar gibi kırık taş arıyor. bulduğunda ise sevinç nidaları atıyor. sadece bu mevzuya odaklanmış durumda.''

bir başka yönetici ise yoldaşın direktiflerini şöyle aktardı;

'' geri getirelim bu arkadaşları, ilgilenin konuyla, hem bize karşı minnet borçları olur. ne istersek yaptırırız. benim gözümden kaçıp yazar olan muhalifleri bu arkadaşlar aracılığıyla raptı zapt altına alırız. ne istiyorlarsa verin. karma puan konusunda elinizi korkak alıştırmayın. adamlara takipçi falan ekleyin. güzel güzel giydirin ki, efendi gözüksünler. ama gözdağı vermeyi de ihmal etmesinler. önce mesaj kutularına yönlendirin bunları. baktık sonuç alamıyorlar, başlık, tanım allah ne verdiyse ileri sürün. şöyle böyle koysunlar. küfür yasak ona dikkat etsinler. gerekirse masum pipileri falan kullansınlar. yani ne bileyim işte uygun bir jargon bulun bu çocuklara. ''

görüştüğümüz üçüncü yönetici ise mevzuya son noktayı koyuyor.

''canlı yayında sürekli es vermesinin, sesinin titremesinin sebebi kahve falan değil. bu konuda o kadar gergin ki, bize sürekli avazı çıktığı kadar bağırıyor. af önerisine karşı çıkan arkadaşların hepsine tabiri caizse gümbürdeyen gök gürültüsü misali gürledi. günde 5-6 paket sigara içmeye başladı. hatta içmiyor sigarayı resmen yiyiyor. ama yapacak bir şey yok. o olmazsa sözlük olmaz. sonuna kadar yanındayız. biz eskiden tanım/başlık kuyrukları görmüş nesiliz. bir başlığa yazabilmek için bize karne verilirdi. tanımlarımız onaydan geçerdi. en azından şimdi bunları yaşamıyoruz. hem biraz müdahale olacak ki, ortam müreffeh olsun!''

evet değerli okuryazarlar umarız tehlikenin farkındasınızdır. bu af kararından sonra huzurlu bir sözlük ortamı beklememiz abesle iştigal olacaktır. yoldaş'ın kontrklavye örgütü nerede demokrat, ilerici, açık fikirli bir yazar görürse üzerine çullanacaktır.

sizlere açıkça ve büyük puntolarla sesleniyoruz;

daha gün o gün değil, kaldırılmasın klavyeler.
dinleyin, uzaktan duyduğunuz trollerin ulumasıdır.
safları sıklaştırın yazarlar,
bu kavga yoldaşa karşı, bu kavga demokratik sözlük kavgasıdır.


***bugün sizlerle özel bir dosya paylaştığımız için sözlükle ilgili diğer haberlere bir sonraki bültende ulaşacaksınız. bazı skandallar üzerine ise ciddi çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. özellikle sözlük radyosunun kuruluş amacı ve biz yazarlar üzerindeki etkisine dair edindiğimiz çarpıcı bilgileri ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağız.

ayrıca masum pipiler konseyi hakkında da kulağımıza gelen bazı duyumlar var. bu konunun da üzerine eğilmeyi düşünüyoruz.

açık mert korkusuz kafa sözlük haber ajansını okudunuz.

sürç-i lisan ettiysek af ola!
devamını gör...
''the lord of the portakals gösterime girdi''

sözlük sinemasının ilk örneği olarak gösterilen ve mellisho'nun yönetmenliğini üstlendiği ''the lord of the portakals'' adlı yapım sözlük yazarlarının beğenisine sunuldu. filmin gösterime girmesiyle birlikte başlıkta oluşan uzun kuyruklar ve yaşanan izdiham gözlerden kaçmadı.

film, bir avuç portakalın sözlük dünyasını ekşiten, azılı limonlarla olan mücadelesini epik bir dille beyaz perdeye yansıtıyor. fantastik kurgu ögelerin öne çıktığı yapım ''at bordagalları'' repliği ile uzun süre akıllardan çıkmayacak gibi duruyor.

aldığımız bilgilere göre mellisho bu filmi ev temizliğinden arta kalan zamanlarda bin bir güçlükle çekmiş. takriben bir iki aydır evini temizlemeye erinmiş olan yönetmen, çamaşır suyunun kapağını açtığı anda bir aydınlanma yaşayarak, bu projeyi hayata geçirmeye karar vermiş. bununla ilgili yorumu ise şu oldu; ''çamaşır suyunun zihnimde oluşturduğu o kadim yaratıcılık etkisini hayatım boyunca unutmayacağım.''

henüz filmi izleme imkanı bulamamış olan yazarlarımıza, filmi izlemelerini şiddetle tavsiye ediyoruz. ekran başına geçmeden önce portakallarınızı soyup baş ucunuza koymanız da önemle rica edilir.

sözlükten kısa havadisler

* aldığımız bilgilere göre meja mahlaslı yazarımız, "bal yerine reçel yapan arı" mahlaslı yazarımızı incelemek için sözlük yönetimine başvurmuş. bilimsel konulara ilgisi ile dikkat çeken yazarımızın, reçel yapan arıyı kesip biçip, üzerinde farklı deneyler yapabileceğinden korkuluyor. bu sebeple yazar hakları derneklerinin ayaklandığı ve yönetime baskı yaparak bu sözde bilimsel çalışmayı durdurun çağrısında bulunduğundan bahsediliyor.

* tutankamon'un laneti kendisini karma puan çılgınlığına kaptırdı. gözleri kararan ve durdurulamayan yazarımız, üçüncü rozetini alarak, sözlüğün yoksul yazarlarına nazire yapıyor. ilerleyen günlerde bir estetik ameliyat yaptırmayı planladığını öğrendiğimiz yazarımız, kullanıcı adını tutankamonun karması olarak değiştirecekmiş.

* sofmusic mahlaslı yazarımızın, bizlerin bale sevgisini arttırmak için yaptığı paylaşımlar sonrasında, yönetime başvurarak, tüm yazarlara rusya'dan bale pabucu getirtelim dediği öğrenildi.

yoldaş'ın konuya olumlu yaklaştığı ve bu pabuçların sipariş edildiği bilgisini de teyit ettik. fakat yaklaşık bir aydır pabuçların akıbeti hakkında herhangi bir bilgi alınamıyor.. yönetim nezdinde bir indira gandi durumu yaşanmış olabilir. bu yüzden tüm sözlük yazarlarının hakları olan bale pabuçlarını yönetimden istemesi ve bu mühim konu ile ilgili baskı yapması gerekliliğini sizlere özenle hatırlatırız.

* antiseptik özellikteki tanımları sonrasında tentürdiyot'un sözlüğün resmi ilacı olmasına karar verildi. bu mevzu ile ilgili yoldaş'ın ''buraya batticon girmeyecek! bu kullanıcı adını yasaklıyorum.'' tarzında bir ifade kullandığı sızan bilgiler arasında. ne diyelim hayırlı olsun.

* yönetim çözülemeyen sudoku'nun başına ödül koydu. kimsenin bir türlü çözemediği çözülemeyen sudoku mahlaslı yazarımızın çözülmesi için kesenin ağzını açan yönetim, sudoku'yu çözene 250 karma puan hediye edeceğini açıkladı. konuyla ilgili görüşlerini aldığımız çözülemeyen sudoku, muhabirimize; '' bunlar beni çözeceğim derken, gemici düğümü atarlar. bu konuda hiç umudum yok.'' şeklinde yanıt vererek karamsarlığını gözler önüne serdi.

açık mert korkusuz kafa sözlük haber ajansının ara bültenini okudunuz.

önemli not: bir sonraki bültende ''sözlük radyosu ve ortam dinlemesi'' üzerine hazırladığımız dosyayı paylaşacağız. ayrıca ''the lord of the portakals''dan sonra gösterime giren yeni filmleri değerlendireceğiz.

ayrıca fark ettiyseniz ajansımız hangi haberi geçerse, sonrasında sözlükte yaşananlar bizleri teyit eder bir nitelik arz ediyor.

kaos'un ayak seslerini ve istibdat-i yönetimin geldiği noktayı uzun uzun sizlere aktarmıştık. sonrasında sözlükte yaşananlar yine bizleri haklı çıkardı. haberciliği müneccim pastası yenilen bir boyuta taşımış olmaktan ayrıca kıvanç duyuyoruz.
devamını gör...
sevgili kaplumbağamızın olağan üstü habercilik anlayışı sayesinde sözlükte gizli saklı kalmıyor.

detaylı gazetecilik anlayışı sunan kaplumbağa, dikkatleri yoldaş'ın ve sözlük yazarlarının üstüne çekerek kendi üzerindeki şüpheleri dağıtmaya mı çalışıyor. bir çok alanda bilgi sahibi olan kaplumbağanın bu kadar bilgiyi kabuğunun altında nasıl taşıdığı da ayrıca merak konusu.
devamını gör...
bu başlık neden hala kategoriler arasında değil? olayları açık, mert ve korkusuz şekilde anlatımı hak ettiği değeri görmüyor.

bu ay karma puanıma zam istedim tınlamadılar. 250 karma puanı bana versinler, beni ellere verip örselemesinler kalemlerini.

ne imkan, ne itiraf; bu yalnızca sitem.
devamını gör...
flaş flaş flaş! dady fan club üyelerine şafak baskını

değerli okuryazarlar sözlükteki zulüm bir türlü sona ermek bilmiyor. sözlük kolluk güçleri geçtiğimiz günlerde şafak vakti eş zamanlı operasyonla, dady fan club üyelerini göz altına aldı. bir gizli tanığın verdiği bilgiler doğrultusunda harekete geçen sözlük kolluk kuvvetleri, tüm başlıklarda ve yazarların mesaj kutularında başlattığı geniş çaplı operasyon sonucunda, pek çok örgütsel dokümana el koydu.

gizli tanığın ifadelerinin çok önemli olduğunu belirten bir yetkili, tanığın ifadelerinin basına sızmaması için çok uğraştıklarını, buna rağmen ifadenin bir bölümüne basın tarafından ulaşılmasının, sözlükteki iç minnakların oyunu olduğunu vurguladı.

gizli tanığın ulaştığımız ifadesi şöyle bitiriyor; ''haksızsam haksız deyin.'' yöneticiler tanığın ifadelerini haklı bulmuş olacaklar ki, böyle bir işe soyundular ve ortalığı hallaç pamuğu gibi dağıttılar. gizli tanığın eski troll olduğu ve yoldaş'ın son affı ile pişmanlık yasasından yararlanarak, kimlik değiştirdiği de sızan bilgiler arasında.

muhabirlerimizin ulaştığı bir yetkili adının açıklanmaması şartıyla bize şu bilgileri verdi;

''gizli tanığın verdiği bilgiler doğrultusunda yapılan baskınlarda, patlatılmaya hazır çok sayıda beğeni ve favori bulduk. yapılan incelemelerde, önümüzdeki günlerde eş zamanlı olarak bu beğenilerin ve favorilerin kullanılacağı ve sözlükte bir kalkışma yaratılmaya çalışılacağının emareleri net bir şekilde ortaya çıkmıştır.

özellikle dadycikler olarak bilinen ve sözlükte el altından bazı kitapları yazarlara bedava dağıtan bir yapının varlığını tespit ettik. görülen o ki, hücre şeklinde yapılanmış olan bir cemaat ile karşı karşıyayız. kafa sözlük laik değerleri benimsemiş bir sözlüktür. cemaatlerin sözlüğü ele geçirme çabasına asla geçit vermeyiz.''


yetkilinin ifadeleri sonrasında yaptığımız araştırmalar sonucunda söz konusu kitapların hangi kitaplar olduğunu tespit etmiş bulunuyoruz;

''yoldaşın derin karanlığı''

''yoldaşın bilmek istemediği gerçekler''

''sözlükteki küçük adam''

''dadycikler ve altın çağ''

''varilci benjamin'' (çocuk kitabı)

''bal yerine reçel yapan arının mucizesi''

''sözlüğün helakı''

''kafaizmin karanlık büyüsü''

''yazarların apaçık düşmanı benjamin''

''beğeni mucizesi''

''sosyal silah olarak kafaizm''

''sözlükteki mucizeler''

listede yer alan bu kitapların tamamı, yoldaşın yayınlamış olduğu bir gece yarısı genelgesi ile toplatılarak imha edildi. genelge sonrasında bu kitapları sözlük yazarlarına dağıtan, çoğaltan ve mesaj kutusunda bulunduranlar hakkında ise cezai işlem uygulanacağı açıklandı.

dady'nin ise operasyonları bir gün önceden haber alarak, sessizce sözlük sınırları dışına çıktığı söyleniyor. yakın çevresinden bir arkadaşının muhabirimize söylediklerini aynen aktarıyoruz;

dady o akşam çok sessiz ve düşünceliydi. kendisine ne olduğunu sordum. boş ver diye geçiştirmek istedi. ben biraz üsteleyince; ''yaptıklarımız bazı kesimleri rahatsız ediyor. oysa biz insanlara iyiyi güzeli anlatıyoruz. beğeniyi, favoriyi, sevgiyi hayatlarında kullanmalarını öğütlüyoruz. ama işler rayından çıkmış. yönetimdeki kripto dadycik bana bu gece acilen sözlüğü terk etmem gerektiğini söyledi. yönetim büyük bir operasyon başlatacakmış. seni kurtarmamız lazım. seni yeniden yakalarlarsa verdiğimiz tüm emekler boşa gider dedi. sanırım benim bir süre uzaklaşmam lazım. arkadaşlara söyle güçlü dursunlar. adamlar gözlerini karartmış. herkes dikkatli olsun'' diyerek bana olanları anlattı.

dady'nin bu olanları haber aldığı kripto dadycik ise kolluk kuvvetleri tarafından tespit edilmeye çalışılsa da henüz konuyla ilgili ciddi bir bilgiye ulaşılamadığından bahsediliyor.

sözlük şafak operasyonları ile çalkalanırken, operasyonla birlikte konuyla alakası olmayan pek çok yazar dady'e beğeni vermiş olmanın, onu favorilere eklemiş olmanın tedirginliğini üzerlerinden atamamış gözüküyor. pek çok yazarın beğeni ve favori geçmişlerini temizlemeye başladığından bahsediliyor. bu endişenin ise somut bir dayanağı var.

değerli yazarlarımızdan ''uzat sarı saçlarını rapunzel"in bir başlıkta söylediği ; ''daddy’e laf atmayın taş olursunuz. cehennem ateşinde cayır cayır yanarsınız!'' sözleri sonrasında sözlük yönetimi tarafından göz altına alındığı ve o cağnım sarı saçlarının üç numaraya vurulduğundan bahsediliyor. rapunzel'in sarı saçlarını uzatarak, dady'nin sözlükten kaçmasına yardım ettiği ve bu yüzden de, söz konusu cezaya çarptırıldığı sızan haberler arasında.

sözlük tüm bu acı gelişmelerle sınanırken. kızıl yumruk benjamin'in yeni yol arkadaşı mellisho vasıtasıyla gündemi değiştirme çabası gözlerden kaçmıyor. kızıl yumruk, kitle imha silahı benjamin, mellisho ile gösteri maçı yaparak, sözlükte her şeyin yolunda olduğu mesajını vermeye çalıştı. hatta yakın çevresine ''futbol kitlelerin afyonudur; bir turnuva tertip edin. herkes turnuvayı konuşurken, biz arka planda bu operasyonlara devam edelim.'' dediği söyleniyor.

bu arada kafa sözlük haber ajansı'na da tehdit ve korkutma içerikli mesajların geldiğini siz okurlarımıza ifade etmek durumundayız. hatta geçtiğimiz günlerde kızıl yumruk bizzat bizimle iletişime geçerek, kafamıza taş atsanız daha iyiydi şeklinde bir serzenişte bulundu ki, en tepedeki adamın bu tarz söylemlerle bir basın kuruluşunu hedef alması, sözlüğün geldiği üzücü noktayı gözler önüne seriyor. bin bir zorluk içerisinde sizlere sözlükte olan gelişmeleri aktarmaya çalışırken başımıza gelebilecek herhangi bir olayın sorumlusunun kızıl yumruk ve ekibi olacağının altını çizmek istiyoruz.

ve özgür basın susturulamaz diyoruz!

bal porsuğunun başlığına utanç duvarı örüldü!

değerli okur yazarlar sözlük iyice iç çatışmaya doğru çekilirken. kızıl yumruk, güdümlü füze benjamin'in icraatları yangına benzin döker bir vaziyet arz etmeye başladı. sözlüğümüzün çok değerli yazarlarından birisi olan ''bal porsuğu''nun kişisel başlığı, parça tesirli fikir bombası benjamin'in emri ile kuşatılarak, ortadan ikiye ayrıldı.

bal porsuğunun değerli yazılarını ve görüşlerini sözlük için tehlikeli gören ve yazarımızın ön plana çıkmasından rahatsız olan kızıl kibir benjamin'in arkadaşlarına şöyle söylediği gelen bilgiler arasında;

''beyler bayanlar biz burada bir devrim yapıyoruz. bazı yazarlara karşı çok hoşgörülüsünüz. bugün yarın bir darbe kalkışması olsa, bizi indirseler, sözlükte herkesin tarafsızlık konusunda fikir birliğine varacağı yazar kim? bal porsuğu. bizim bu arkadaşın hal çaresine bakmamız lazım. çok fazla takipçisi var. akın akın başlığına geliyorlar. bunun önünü alın. başlığını ikiye ayırın ki, kalabalık bir şekilde o başlık altında toplanmasınlar. insanlar bizim alternatifimiz olacak yazarların etrafında toplanmasınlar. bunları size kaç kere söyledim. her şeyi ben mi düşüneceğim.''

bu konuşma sonrasında ise moderasyon ekibini duvarın inşası için ilgili başlığa yönlendirmiş.

şu an sözlükte yükselen utanç duvarı ne yazık ki bizleri ziyadesiyle üzdü. ama kızıl öfke benjamin'e buradan seslenmek isteriz; bu dünya, berlin duvarı'nın yıkılışını gördü, elbet bir gün bu duvarın da yıkıldığını göreceğiz!

önemli not: sözlükte yaşanan hareketlilik vesilesi ile normal bültenimizin yayımını sonraya ertelemek durumunda kaldık. haber yapacağımızı beyan ettiğimiz konuların haberi yapılacaktır. bu konuda gönlünüz ferah olsun.

açık, mert, korkusuz kafa sözlük haber ajansı'nı okudunuz...

sürç-i lisan ettiysek af ola!
devamını gör...
''beğeni bağımlısı genç yazarlar yürekleri dağladı''

evet son güncellemede gelen seri beğeni kısıtlaması sonrası birçok seritanımat bağımlısının yoksunluk semptomları gösterdiği gözlemlendi. bunlar arasında 3 bildirimden sonra devam gelmemesi sebebiyle oluşan titreme, sağ gözün uyarı zilinde takılı kalması sonucu geçici şaşılık, sabah kalktığında 3 haneli bildirim göremeyince ateş basması ve soğuk terleme en sık görülenler. modların ve benjamin'in gelen kutularında kilitlenme olduğu, lütfen sadece 50 seri beğeni, yalvarırım bir kerelik seri beğeni, lanet olsun atom fiziğine de seri beğenisine de gibi isyankar mesajlardan hesaplarına girmeye korktukları ve iko'nun çözüm için bazı anahtar kelimeler içeren mesajların mod.ların kutusuna düşmesini engelleyecek kodlar yazdığı da gelen duyumlar arasında. şimdiden seritanem isminde bir rehabilitasyon merkezi kurma çalışmalarının başlayacağı da henüz dedikodu olmasına rağmen çoktan kulaklara düşmüş durumda... kafahaber istanbul!
devamını gör...
host modern darbe girişimine tanımlarıyla kafa atan kahramanlar üzerine

evet değerli okuryazarlar, malumunuz olduğu üzere, 28 şubat'ın ilk dakikalarıyla birlikte sözlüğümüzde host modern bir darbe girişimi yaşandı.

bu hayın girişimin perde arkasını ve o gece yaşananları, kafa sözlük haber ajansı olarak sizler için araştırdık.

aldığımız bilgilere göre hainler sürüsü ilk olarak hostumuza postu sermeye çalışmışlar. bu esnada iko ve yanındakiler darbecilerle sıcak çatışmaya girmiş. yoldaş durumu haber alır almaz bulunduğu yeri terk ederek, sırra kadem basmış. iyi ki de öyle olmuş zira yoldaş'ın evini terk etmesini müteakip, özel eğitim görmüş limon timi yoldaşın evini basma girişiminde bulunmuş.

bu esnada yoldaşı korumak için patagonyalı ve bir grup özel harekat moderatörünün evin bulunduğu bölgeye intikal ederek, limon timini geri püskürttüğünden bahsediliyor. bize aktarılan bilgilere göre çok bordagallı çatışmalar yaşanmış.

hosta erişimin kesilmesi ile birlikte, kafa sözlüğe posta koyduklarından iyice emin olan darbeciler, bu seferde sözlük radyosuna baskın düzenleyerek, o esnada radyoda nöbetçi olarak yayın yapmakta olan supportgirl'ü rehin almak suretiyle, radyoyu ele geçirmişler ve supportgirl'e darbe bildirisini okuması için baskı yapmışlar. değerli arkadaşımız bu duruma direnince, kendisini ekşi bir limon marifetiyle bayıltıp, radyo'dan bildirilerini kendileri okumaya başlamışlar.

yöneticilerden aldığımız bilgiye göre kendisine ''yurtta limon, dünyada limon konseyi'' adını veren bu gurubun bildiriyi okuduğu esnada, gomercan duruma uyanarak, anında müdahale etmiş ve link hatlarının kesilmesini sağlamış. böylece girişim başarısızlığa uğratılmış.

tabi tüm bunlar yaşanırken yazarlarımızın yaptığı kahramanlıkları da es geçmememiz lazım. tartarus mahlaslı yazarımız sıcak çatışmaların yaşandığı o anlarda kafa store'dan toplayabildiği kadar t-shirt toplayıp, soluğu saldırıya uğrayan başlıklarda almış. cabbarus tanklarının egzoz deliklerine, topladığı t-shirtleri tıkayarak, tankları etkisiz hale getirmiş ve böylece yönetimin elini ciddi anlamda rahatlatmış.

helios'un da yazarlara destek vermek için meydanlara indiği ve sapanla bir l-16'yı indirdiği gelen bilgiler arasında. uykusuz kahvenin ise tüm bu olanlar karşısında çok sinirlendiğini ve köpürerek, üzerlerinde uçmakta olan haylazkopterlere, kafein bombardımanı yaptığını ilk ağızdan doğrulamış bulunuyoruz.

mellisho ve kadıköy beyefendisinin ise ellerinde kamera ile olanları kaydettiklerinden bahsediliyor. mellisho'nun kendisini mücadeleye katılmaya çağıran yazarlara, ''ben çatışmalara bulaşmam, sanat adamıyım, sadece olanları kaydederim arkadaş!'' diyerek çıkıştığı söyleniyor.

yazar arkadaşlarımızdan yedinci dem ise, ''dem bu demdir!'' diyerek kendisini başlıklara atmış ve yazarların moralini yüksek tutmak için yazdığı kahramanlık şiirlerini, gür ve yüksek bir sesle, hiçbir şeyden çekinmeden okumuş, yazar arkadaşlarına moral motivasyon anlamında yardımcı olmuştur.

ortalığın yangın yerine döndüğü bu sıcak saatlerde, bal porsuğu ise ''bu alemin en delikanlı porsuğu benim'' diyerek yanındaki arkadaşları ile birlikte özel harekat daire başlığında mahsur kalan, hi my i run'ın imdadına yetişerek, gecenin en güzel hareketlerinden birini yapmıştır.

yönetici arkadaşlardan aldığımız bilgilere göre, pavlov'un göbeği, tüm bu olanları göbeğini kaşıyarak izlemiş;. ''bahar etkinliklerini hazırlayacaktım, şimdi darbenin sırası mıydı?'' şeklinde serzenişte bulunmuş.

hainlere karşı en etkili direnişi gösterenlerin başında ise ''nerinin metaforu'' geliyor. darbe girişiminin başladığı ilk andan itibaren, başlattığı metafor bombardımanı ile limonları dumura uğratan yazarımız, yoldaş'ın açıklama yaptığı ana kadar hiç durmadan mücadele etti. bu esnada ivan milinski'nin de kaza metaforuna kurban gittiği, ''allah çarpsın ban yedim zannettim.'' diye acıyla başlıklarda bağırdığı gözlerden kaçmadı. ilk yardım için tentürdiyot'un olay yerine intikal ettiği an ise tüm yazarların gözlerinden birer damla yaş süzülmesine sebep oldu.

tabi burada eraa'ya da bir parantez açmak lazım; görevinden ayrılmasına rağmen sivil kıyafetleriyle meydanlara inen eski yönetici, hazall'ı sıkıştığı, çöp kamyonlarının arasından kahramanca çıkararak. sözlükteki birlik ve bütünlüğü dosta düşmana göstermiş oldu.

evet değerli dostlar, sözlük için çok zor bir geceydi. burada adını anamadığımız onlarca yazar ve yönetici, tüm yaşananların karşısında dimdik durdu. yeri geldiğinde limonlara kafa atan, yeri geldiğinde onları sıkıp limonataya çeviren bu kahramanlar için ne yazsak azdır. hep var olsunlar! adları hep yaşayacaktır.

bortagalları attığınız kollarınıza zeval gelmez inşallah.

açık, mert, korkusuz kafa haber ajansını okudunuz.

sürç-i lisan ettiysek af ola!

önemli not: bu yazıda ismi geçmeyen kahramanlarımızın hikayeleri ilerleyen bültenlerde, özel dosyalar halinde yayınlanacaktır.
devamını gör...
kendi adıma dem'imden geleni yaptığım darbenin tüm kahramanlarına selam olsun.
sizin de kabuğunuza zeval gelmesin değerli kaplumbağamız.
devamını gör...
tengrim çok duygulu bir an bu an. mücadelemin fark edilmesi mutlu etti. allah bu sözlüğe bir daha darbe yaşatmasın diyor ve herkesleri selamlıyorum. *
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"anormal sözlük haber ajansı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim