kırıcı olmak istemem ancak yaptığım gözlemler sonucunda izmir'in insanınin kendisini anadolu insanından üstün gördüğünü fark ettim. avrupai takılınca, daha doğrusu avrupa cakmaciligi yapıp kendisine modern ve çağdas sıfatlarını uygun görerek geliseceklerini saniyorlar. ne yazık ki çoğu böyle..
devamını gör...
köpeğe eşeğe yer yer kediye bile hallenen, diş fırçalayanı mason zanneden anadolu insanından üstündür.
devamını gör...
izmir insanı, yardımsever, kibar ve sıcak insan örneğine uygun kişilerdir. büyük şehir olmasına rağmen sanki herkesin birbirini tanıdığı ve içten davrandığı insanların yaşadığı bir yer izmir. en büyük hataları güzelim izmir’e hak ettiği değeri vermekten imtina ederek ısrarla çöplüğe dönüşmesine göz yummalarıdır.
devamını gör...
izmir'de yasayan insanlara avrupali muamelesi yapip akabinde kirici olmak istemeyenleri gormek guldurdu.
bizim oyle bir avrupai takintimiz ya da anadolu insanini kucuk gorme durumumuz olmaz, bize bu sacma yakistirmayi yapanlarda bir sussun artik ya, harbiden komiksiniz artik. kedi uzanamadigi cigere mundar dermis atasozune en yerinde ornektir basligin ilk entrysi.
diger sehirlerde yasayan arkadaslar yanlis anlamasin, lafim bunun gibi kafalarda yasayanlara.
devamını gör...
eğlenmeyi sever.
devamını gör...
şehircilikten anlamayanlar yüzünden kötü hayat yaşayan ama bundan ders almayıp hep boş sandalyeye oy veren insanlardır. bu kadar kepaze altyapıya, yerel yönetime sahip başka şehir var mıdır merak konusudur. bir gün partiye değil, insana oy verebilmeleri dileğiyle.
devamını gör...
#967261 "izmir'in insanınin kendisini anadolu insanından üstün gördüğünü fark ettim. avrupai takılınca, daha doğrusu avrupa cakmaciligi yapıp kendisine modern ve çağdas sıfatlarını uygun görerek geliseceklerini saniyorlar." demiş bu saçma sapan anadolu insanını yüceltme modası da yeni çıktı. bu boş söylemlerden bir halt olmaz. anadolu tasavvufunun birkaç güzel düşünürü vardır(hacı bektaş-ı veli, ahi evran vs.) o kadar. anadolu irfanı diye övülen şey karını dövüp, kızını kutsal bakire yaptıktan sonra genelevlere pavyonlara gitmek, eşeğe tecavüz etmek, mal davası için kardeşini dolandırmaktır. evet, sünni islam'ı kendi potasında eritmiş şamanik-islam gibi bir şey çıkartmıştır. fakat onun da çok hayırlı söylenemez özellikle günümüz için. oflasanız da poflasanız da medeniyet yunan'dır mirası olarak avrupa'ya geçmiştir. evet, çok kötülük vardır soykırım vardır fakat iyisiyle kötüsüyle en büyük ve bugün artık geçerli olabilecek kültürel devrimi yapmıştır. gerçek medeniyetin doğuda olduğu boş ve pembe bir hayalden öteye geçemez.

benim ailem yıllarca izmir'de yaşadı. hiçbir kötülük görmediler. katılıyorum aralarında kendini rakı içtiği için kültürlü sananlar var fakat eğer türkiye topraklarında bir irfan varsa o ege'dedir.
devamını gör...
iyidir, hoştur.
devamını gör...
ekstra bir durumu yok.tamamen algı.
devamını gör...
yardımlaşmayı seven, sıcakkanlı, hoşgörülü insanlardır. izmirin insanlarını az çok anlamak için izmir'in yapısına da bilmek gerekir. kuzey, güney, doğu ve merkez olmak üzere 4 bölge şeklinde izmiri değerlendirecek olursak, özellikle güney kısmında yer alan urla, seferihisar, menderes ve selçuk ilçeleri deniz turizmi açısından önemli bir bölgededir. kuzey'e gittiğimiz zaman aliağa izmir'in parlayan yıldızıdır. bergama madencilik ve hayvancılıkla ünlüdür . doğuya baktığımız zaman ödemiş, kiraz, beydağ, tire gibi ilçeler tarım ve hayvancılık konusunda muhteşem ilerlemeler kaydetmiştir. diyeceksiniz ki şimdi "bunun izmir'in insanı ile ne alakası var?" dışarıdan sadece merkez bölgeyi göstererek izmir'in köylüsü yokmuş gibi davranmak çok yanlış bir algıdır. özellikle köylük bölge deyince doğu ilçeler akla gelse de merkeze 40 kilometre olan selçuk ve torbalı'nın da nüfusunun yarısı köylerde yaşamaktadır. yine aynı şekilde merkez bölge hariç hemen hemen bütün ilçelerde kırsal nüfus vardır. izmir köylüsüyle kentlisiyle birbirini tamamlayan belki eşi benzeri nadir görülen bir şehirdir. bugün ödemiş'in herhangi bir köyüne gittiğiniz zaman bundan 30 sene 40 sene önceki fuar alanındaki konserlere ait fotoğrafları bulabilirsiniz. izmir 5 senedir 10 senedir değil 50 senedir 60 senedir sosyal bir şehirdir. bu sosyalliğin bir getirisi olarak insanları çok girişken, çok sıcakkanlı ve çok samimidir. dışarıdan aldığı göçün her geçen gün artması izmir insanının yapısını da değiştirir gibi görünse de aslında o izmirli görünenler izmirli değillerdir. gerçek izmirliler sevecenliği, sıcakkanlı ve hoşgörüsü ile kendini hemen belli eder. asla avrupai bir takıntıları yoktur. çünkü hemen hemen hepsinin bağda bahçede işleri vardır. insanlar burada zeytin ve incir zamanı köylü olurken normal zamanlarda şehirli olurlar bildiğiniz buram buram türk insanıdırlar.
devamını gör...
içlerinden biri olarak çok net şekilde “sefa simsarı” diyebileceğim insan.keyfimizden ödün vermeyi sevmiyoruz sanırım;büyük paralara ihtiyaç da yok bunun için..hayat biraz da bizsiz aksın istiyorsak,oturuyoruz bi banka ya da çimlere bağdaş kurup hayatın geçmesini izliyoruz.
bir hikayede de bahsi geçtiği şekilde;insanları mazbut velakin şehir p.şt.
devamını gör...
eskiye göre çok değişti a dostlar , izmir artık izmir değil...
nereye gidiyoruz böyle hiç bilmiyorum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"izmir insanı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim