işten ayrılma bildirgesinde fesih sebepleri kodlarından olan ve ''ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan hallerden işten çıkarma'' anlamına gelen kod 29 kullanılarak feshedilen iş sözleşmesi oranının pandemi döneminde yüzde 70 oranında artmasıyla ortaya çıkan gerçektir.

--- alıntı ---

işten ayrılış bildirgesinde işten çıkış nedeni olarak 29 yazan bir işçi kıdem ve ihbar tazminatı alamaz. işten çıkarılış nedeni kod 29’dan gösterilen işçi diğer koşulları taşısa da işsizlik sigortasından yararlanamaz. bir başka işe girerken 29 kodu yeni işveren nezdinde bir tür kötü sicili olan bir işçi gibi görünmesine neden olabilir.

--- alıntı ---

haber kaynağı
devamını gör...
bazı işverenlerin başka bir şey veren olduğunu gösteren hadise. çözümü basit. pandemi döneminde kod 29 ile işveren çıkarmayı yasaklarsın olur biter. veya sgk olarak kuvvetli ve belgeli delil istersin.
devamını gör...
şüpheyle yaklaştığım; işverenlerin sistemin arka kapısını kullandığını belirten başlık. öncelikle bu kodla işten çıkış yapabilmeniz için bile; şahitlerin beyanını tutanaklaştırmanız gerekiyor. tabii ki işten çıkışını yaparsınız; ancak iş mahkemelerinde %99 çalışan lehine karar verilir. yalancı şahitlik durumunda da; siz de işyerindeki iki arkadaşınızdan lehinize tanıklı yapmanızı isteyebilirsiniz; ki hala orada çalışan kişiler için bu zor durumdur; dolayısıyla işten ayrılan kişilere ulaşabilirsiniz.

bu tarz durumlarda, işveren; çalışan nasılolsa gidip senelerce mahkemede uğraşmaz diye çok kolay işten çıkarma yapabiliyor; ancak uğraşırsanız her türlü mahkemeyi kazanıp, gerekirse hakkınızı alabilirsiniz, gerekirse de işe dönüş kararı çıkarttırabilirsiniz, çok fazla emsal karar vardır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"işverenlerin kod29 bahanesiyle işten çıkarma yasağını delmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim