şekliyle bizim köftelerimize benzese de sos kısmıyla ayrışan lezzet bombası köfte türü.
kızartma yağına abartmamak şartı ile bir miktar beyaz şarap eklemek lezzetini arşa çıkarır.
devamını gör...
bir ikea güzellemesidir. 150'den fazla köfte çeşidinin bulunduğu memleketimde salyangoz satmaya benzer.
devamını gör...
fazla abartıldığını düşünüyorum; isveç te dahi yedim ama türk köftelerinin tadını kesinlikle yakalayamaz...
devamını gör...
aslında türk köftesidir. hatta isveç devletinin resmi twitter hesabı şöyle bir açıklama yapmıştı: "'isveç köfteleri, kral 12. karl'ın türkiye'den getirdiği tarife dayanıyor. gerçeklere bağlı kalalım". zamanında çarlık rusya'ya karşı savaşı kaybedip osmanlı'ya sığınan isveç kralı,osmanlı topraklarında ikamet ederken bizim köfteyi çok beğenir. vatanına geri dönerken de tarifiyle döner.
devamını gör...
neredeyse her ilinde meşhur bir köfte çeşidi bulunduran türkiye için "woow effect" oluşturan bir köfte türü değilidir. pandemi nedeniyle an itibariyle gel-al serviste 8'li köfte 14,50 tl'ye satılmakta olup; buradan bir p/f ürünü de değildir.
devamını gör...
içinde at eti çıkan köfteler olarak hatırlanırlar. www.ntv.com.tr/ekonomi/ikea...
devamını gör...
misket şeklindeki köftelerdir, (bkz: ikea) köftesi olarak da bilinirler .
devamını gör...
kulağımda çınlayan ses;
"ıkea evinizin her şeyi "
bu arada isveç köftesinin tarifi bize aitmiş. isveç köfteleri, aslında kral 12. karl’ın döneminde yaşayan seyyah bir aşçının evine getirdiği tarife dayanıyormuş.
devamını gör...
ıkea sayesinde sıklıkla tüketilen soslu köfte.

ne zamandır canım çekiyordu. tabiki de ikea'ya gidip yemektense kolları sıvayıp yapmayı denedim. mutfağın anası refika'dan aldım tarifide. sana güvenip yapacağıma refika'dan izlerim diyenlere

refikacığım köftenin tarifinde dana kıyma, soğan, galeta unu, 1 adet çırpılmış yumurta, tuz, karabiber, çay kaşığının ucuyla karbonat ve 2 yemek kaşığı krema kullandı. zaten kivami veren galeta unu. ben bi yarım saatte dolapta dinlendirdim köfte harcını. sonra köfteleri yuvarlayıp zeytinyağında kızarttım.

köftenin gravy sosu zor biraz. sosun kıvamını ve o koyu tonu elde etmek önemli. onun içinde tereyağ ve unu iyice kavurmak gerekiyor. bakın burası çok önemli çünkü benim yaptığım hataya düşmeyin. soğuk et suyu kullanmanız gerekiyor. topaklanma olmasın diye bu önemli. et suyunuz yok ise 1 adet et bulyonu sıcak su ile açın, soğuduktan sonra ekleyin. 1 çay kaşığı soya sosu ve 1 çay kaşığı krema koydu refika hanımcığım. tuz koymayın çünkü soya zaten tuzlu, en son karabiberini koyup afiyetle tüketin.
devamını gör...
diğer adıyla (bkz: köttbullar)

ikea'da yenilebilecek en güzel yemek isveç köftesi olduğu için bu kadar abartılıyor.
devamını gör...
hikayesi osmanlı topraklarında başlayan köftedir. isveç ile rusya arasında 1709 tarihinde yaşanan poltova savaşı'nda isveç yenilmiş ve kral xii. karl -ya da osmanlılar'ın kendisine taktığı lakap ile anılan demirbaş şarl- osmanlı'ya sığınır. osmanlı'daki sürgün günlerinde köfte ile tanışan kral bu yiyeceği çok sever. poltova mağlubiyeti sonrası rus ordusu kendisini takip etmiş ve osmanlı topraklarına girmiştir. bu durum osmanlı ve rusya arasında 18. yy'ın ilk düellesunu başlatır. (bkz: prut savaşı). prut'ta osmanlılar, rusları kıstırmayı başarır ancak vezir-i azam ve serasker baltacı mehmet paşa, yeniçerilere olan güvensizliğinden rus ordusunu tümü ile imha etmez ((i: baltacının çariçe katarina tarafından ziyareti ve ikisinin halvet olmaları ile nihayetlenen bir görüşme yapmaları ardından osmanlıların tası tarağı toplayıp çekildileri iddiaları bu savaşa aittir. ancak altı boş bir iddiadır.)) ancak iki taraf arasında prut antlaşması imzalanır. antlaşmanın maddelerinden birisi de isveç kralının özgürce ülkesine dönebilmesidir. tabi isveçe giden sadece kral olmadı. demirbaşın bu yiyeceğe düşkünlüğü onu isveç mutfağına taşıdı ve zaman içerisinde tarif yeni bir şekil alıp isveç köfte ortaya çıktı. afiyet olsun.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"isveç köftesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim