kimse kusura bakmasın ama eziklik göstergesidir.
bu kişilere neden fenerbahçe galatasaray ya da beşiktaş'ı tuttuğunu sorduğunda "ona kendimi daha yakın hissediyorum" diyor.
yemezler.
ne istanbullusun ne de istanbulla bir bağın var. maçlarını izledikten sonra "aa bu takım çok güçlüymüş" deyip o takımı tutmaya başlamışsın.
abi bu iş öyle kontrolden çıktı ki mesela beşiktaş, galatasaray ya da fenerbahçe konya gibi takımlara deplasman maçına gidiyor gittiği yerdeki fenerbahçeli, galatasaraylı ya da beşiktaşlı sayısı konyasporlu sayısından daha fazla. gidip birde salak gibi forma atkı filan satın alıyorlar.
neymiş efendim kara kartal için ölürmüş yok sarı kanaryasıymış yok aslanmış.
burada alanya'da o kadar iyi oynayan takımı var. adamlar gidip hala fenerbahçeyi filan tutuyor ya şaka gibi.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
bakın bu taraftarlar şu anda premier ligde son sırada yer alan takım olan sheffield united'in taraftarları. adamların -34 averajı var.
size şunu temin edebilirim ki eğer bu takım türkiye'de olsaydı kimse bu takımın taraftarı olmazdı. neden çünkü başarısız.
şu aşağılık kompleksinden bir kurtulun ya! kaç senedir b.k gibi top oynayan istanbul takımlarını tutacağınıza neden doğduğunuz şehrin takımını tutmuyorsunuz?
haa bunları onlara söyleyince verdikleri cevap genellikle "istediğim takımı tutarım" oluyor. e ozaman kim kayserisporlu olacak? madem kimse bu takımları tutmuyor e ozaman herkes ligden çekilsinde sadece fenerbahçe galatasaray beşiktaşı izleyelim.

aha birtane geldi aşşğıya.*

@3 kanka sen bu kafala çok yaşamayabilirsin haberin olsun.
devamını gör...
fenerbahçe sevgisi şehir ülke kahinat dinlemez.
devamını gör...
istanbul'da doğmadım, galatasaray'ı tutuyorum ve bundan sana ne? hemen hemen tüm televizyon kanalları istanbul'dan yayın yapıyor, bu mantığa göre star tv, show tv, kanal d bla bla vs. yerine herkes kendi yöresel kanalını izlesin, tutup mersinli kanal 33, gaziantepli gaziantep tv, antalyalı kanal antalya'yı izlesin. hatta adana'da doğan birisi istanbul teknik üniversitesi'nde okumasın doğrudan çukurova üniversitesi'nde okusun. var mı böyle bir mantık? türkiye'de takımlar üç büyükler ve diğerleri diye ayrılır. herkes kendi şehrinin kulübünü sevmekte serbest, aynı şekilde bir üç büyük tutmakta da serbesttir.
devamını gör...
dedem rahmetli gençken şehrimizin takımı yokmuş, o da fenerbahçeli olmuş. sonra babam ve sonra da ben devam etmişiz. babam 20 yaşındayken şehrin takımı olmuş, değiştirmeyi düşünmemiş.
2000 doğumlulara yönelik heralde bu sitem, çünkü ezik dediğin adamlar bu hakareti işitemeyecek kadar uzaktalar şimdi.
devamını gör...
kimseyi hiçbir şekilde ilgilendirmeyen durum. o yüzden hiç takılmayın.

ayrıca;

(bkz: fenerbahçe)
(bkz: halkın takımı fenerbahçe)

*
devamını gör...
düşününce gerçekten saçma gelen davranış. bu durumun ana sebebi türkiye de futbol yaygınlaştığında her ilde takım yoktu. şimdi benim büyük dedem fenerli. oğlu olan babam da otomatik olarak fenerli. e benim durumumda da pek fazla seçenek yok . ingiltere gibi futbolun kaşifi ülke ile kendimizi kiyaslamamiz biraz saçma.
devamını gör...
ben istanbul doğumluyum beni bağlamaz.
devamını gör...
istanbul doğumluyum ve türk takımı tutmuyorum.

sonuna kadar liverpool fc.
devamını gör...
normaldir.

bazı konularda bu kadar keskin konuşmayın çocuk musunuz arkadaşlar.

eziklik göstergesi falan saçma cümleler bunlar. bir fikriniz var ve o fikre uymayan herkese eziklik göstergesi deyip geçiyorsunuz.

liverpool’u tutuyorum. galatasarayı tutuyorum. şehrimin takımını tutuyorum.

her maça gidiyorum, her deplasmana gidiyorum. bırakın kim neyi tutuyorsa tutsun.

not: kral bırak bu mevzuları futbol başlıklarına gel biraz tanım gir. sözlükte futbol konuşulmuyor. destek ver.
devamını gör...
benim kitlelerin geneline 'emperyalizmi çok eksik anlamışsınız' dememe sebep olan hadise
devamını gör...
taraftarı olduğun takım. büyüdüğün şehir gibi kokmuyorsa koyayım şampiyonluklara kupalara .

varolsun şehrine ihanet etmeyenler.
devamını gör...
bir gençler taraftarı olarak haklı bulduğum durum.

ama mesele sadece takım tutmak değil. kimlik değişikliği ve sürü psikolojisi.

mesela anadolu'nun x şehrinden birisi , istanbul'un zengin ve kalabalık taraftar klüplerinden birini tuttuğu zaman psikolojik olarak kalabalık bir grupta olmanın kendisine getirdiği güven duygusunu hissetmektedir. çünkü kendisine ve verdiği kararlara güveni yoktur.

tabii bir de başarı (şampiyon olma) şansı yüksek bir takım taraftarı olarak risk almaz . ortalama bir kaç yılda bir şampiyon olan takım için abartı sevinç gösterilerinde bulunur çünkü hayatta sevinebilecegi kendisine ait bir başarısı yoktur ve muhtemelen de hiç olmayacaktır . takımın başarısını maç izlerken evde televizyon karşısında yaptığı tezahürata bağlama eğilimi de yüksektir .
devamını gör...
bıdı bıdı yapma kral senden troll olmaz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"istanbul'da doğmayıp istanbul takımlarını tutmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim