doğru tespittir. herkes karın tokluğuna çalışmalıdır. ayrıca, aksini iddia eden teröristtir.
devamını gör...
gençler iş beğenmiyor*

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
sermaye sahibine değil de üretimi yapan işçiye değer verseler, hak ettiği miktarı layık görseler böyle bir sorun olmaz. önce işveren vicdanlı olacak, sonrası çorap söküğü gibi gelir.
devamını gör...
tabi o yüzden geçen günlerde sözleşmemi imzalayıp, işe bile başlamadan geri çevrildim.adamlar haklı.
devamını gör...
köle değiliz elbette ki iş seçeceğiz. bu nasıl bir argüman onu çözemedim?
devamını gör...
cidden iş beğenmiyoruz ya.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
3-5 sektör dışında iş yapabilen mi var? insanların mezun oldukları alanlara, yeteneklerine, ilgi alanlarına falan bir bakın; çeşit çeşit. fakat dayatılan "ya şunu olacaksın ya bunu" şeklinde sınırlı sayıda meslek. onun dışında kalanlar aç gezmiş, kimin umurunda!

mecbur mu herkes aynı işi yapmaya, aynı işten zevk almaya? şart mı sadece karın doyurmak için yaşamak? işinden keyif de almasın mı bir insan? hak ettiği işte çalışmasın mı? ben tam olarak neden, bir bilim insanı diploması ile markette kasada durmak zorundayım? sizin keyfiniz öyle istediği, ülkeyi anca bu şekilde yönetebildiğiniz için mi? bu mu "geçerli" sebep?

neyse... tamamen kendi iyiliğimi düşündüğüm için küfür de etmeyeceğim, hakaret de böyle düşünen belirli şahıslara. herkes ettiğini buluyor nasılsa bir şekilde.
devamını gör...
bizim sektör için söylenen durumdur.
iş ilanları paylaşımı yapıyorum ama kimseden bir geri dönüş alamıyorum.
mavi yaka olmayı beğenmeyip, beyaz yaka olmayı bekliyorlar ama
işin içine girmeden sanırım istenilen hedeflere ulaşmanın mümkün olmayacağı da ortada.
bir yerden başlamak gerekiyor.
devamını gör...
işsizlik te var, iş beğenmeme de var. işsizlik var, çünkü orda burda çalışan, kendi mesleğini yapmak varken başka işler yapmak zorunda kalan bir çok üniversite mezunu var. iş beğenmeme var, çünkü yaptığı iş kazandığı paraya değmediği için gençler çalışmak istemiyor. erkeklerimiz kısa yoldan zengin olmak için çeşitli sektörlerde şansını deneyip koyduğu sermayeyi hiç ediyor. kızlarımız zengin koca peşinde. paralı birini bulayım da hayatımı kurtarayım falan...
halimiz yaman... yakında isyan çıkarsa şaşırmayın dostlar. nice gençler ortalama bir bekar evinde kira ve faturaları bölüştükleri halde asgari ücretle geçinemiyor. bunlar evlendikleri zaman nasıl geçinecekler. evlenmeye karar verdi diyelim, düğünü neyle yapacaklar. hadi borç, harç, kredi bir şekilde buldu, o borçları ne ara kapatacaklar.
hobi bile edinemez oldu insanlar fazladan para gitmesin diye. bu insanların haftada en az 2 kez arkadaşlarıyla dışarı çıkıp takılmaları gerek. ayda 1 kez bir şehir dışına çıkıp değişiklik yapması gerek. yılda en az 2 kez tatile çıkmaları gerek. lafa gelince de;
- eskiden ekmek, yağ kuyruğuna girerdik yavrum, zor zamanlardı, derler.
şimdi onun kuyruğuna bile giremiyoruz, çünkü yağ almaya cesaret edemiyoruz. diyeti bahane olarak kullanıp yemeklerde yağ kullanmayan insan gördüm ben.
şimdi söyleyin bana. gençler günde 8-5 çalışıp haftada sadece 1 gününün boş olduğu, doğru düzgün sosyal aktivitenin olmadığı, asgari ücret alacağı bir işte neden çalışmak istesin? iş beğenmemeymiş!!
devamını gör...
aynen öyle. geçenlerde sırf çantamı taşıması için bir iş ilanı koydum, aylık 2000 lira+yemek verdim ama kimse ilgilenmedi. siz böyle iş beğenmezseniz daha çok ağlarsınız.
devamını gör...
tabii beğenmeyecekler. sen bu gençlerin hayatını yıllarca okul sıralarında harcayacaksın. sonra da üç kuruşa, aldığı eğitimle hiçbir alakası olmayan işlerde çalışmaya zorlayacaksın. bu gençler iş beğenmemekle sonuna kadar haklı.
devamını gör...
bunu diyenler genelde bir vasfı olmayan, eğitimi düşük olan, önüne ne konulsa razı olan, şükür edebiyatı yapan ve pek tabii akp taraftarı olan kimselerdir.

yine bu kişiler hayatı yaşamayı sevmez. dışarıda bir yere gitmez. sinemaya gitmez. tatile gitmez. ot gibi yaşar. bitki gibi yaşar. evde sadece karbonhidrat temelli besin tüketirler. et almazlar, tavuk almazlar.

hali ile böylesi yaşam sürenlere 15 saat çalış, al 2 bin desen takla atar. çünkü vasfı da zekası da anca buna yeter.

ha bu vasıf dışında olup, epey gelişmiş olanlarda yok değil. ama onlarda ruhen bu saydığım zihniyete sahip tiplerdir. hani derler ya semer vursan da değişen bir şey olmaz, o hesap.

bunu diyenlerden nefret ediyorum. ciddi ciddi ağızlarını kırasım geliyor. hatta tiksiniyorum.

üniversite mezunu, kariyeri iyi olan birisinin günde 12 saat, haftada 1 gün izin, mesai parası verilmeden, yemek ve yol verilmeden, asgari ücret ile çalışmama isteğine böyle diyorlar. ağızlarını yüzlerini dağıtmak lazım. o kadar deli ediyorlar beni.

yani köle olun, işveren sizi sömürsün diyorlar. bakın bunların eline biraz para geçse, tam o işveren modunda olurlar. sigortanızı bile yapmazlar. ama sonra cuma'ya gidip ahkam keserler, alkol içene çemkirip, müslümanlık taslarlar.
devamını gör...
4 yıl üniversite de sıraların da beni çürütüp sabahlara kadar beni kpss çalıştırıp 2 kelimeyi bir araya getirmeyen insanların ağzına beni sakız edersen ...
bölümümden bağımsız saçma sapan bir iş verip beni üç kuruşa çalıştırirsan beğenmem kardeşim senin verdiğin iş...
devamını gör...
3 kişilik işi tek kişiye 3 kuruşa yaptırmaya iş deniyor, isyan edip hak aramaya iş beğenmeme.
açlık, pahalılık yok mesela, yemek seçme var. çay simit neyinize yetmiyor 3 öğün. etmiş, meyveymiş sizin neyinize.
her gün gün ağırmadan işe gidip geceye doğru işten çıkan, bir sosyal hayatı dinlenme zamanı olmayan insanın bunalması yorulması tatil istemesi diye bir şey yok, şımarıklık var.
bunca çalışmaya rağmen ay sonunu getirememe, bir şey sahibi olamama ama isteme gibi bir hak yok.
hepsinin temelinde bir şükürsüzlük var. (bkz: bazı kesimlerde bir şükürsüzlük tatminsizlik aldı gidiyor)
bakın şükredince nasıl da bir alyansla çıkılan yolda insanın gemicikleri dahi oluyor. isyan etmeyin, şükredin!
devamını gör...
kısmen doğru, kısmen değil.
eğer kişi iyi bir eğitim aldıysa, senelerce dirsek çürürttüyse kendisi için en iyisini isteyecek ama tecrübe de önemli, tecrübe kazanana kadar sabredecek. kimse kimseye imkanları altın tepsiyle sunmuyor. maalesef bizim ülkemizde torpil, kayırma da var o yüzden iş hayatına gelindiğinde biraz çabalamamız gerek.
eğitimi olan, çabalayan tabi ki her şeyi beğenip "ne iş olsa yaparım abi" demez.
ama bakıyorsun vasıfsız, okumak yerine tembellik etmiş, kaç yaşına gelmiş tecrübe yok. iş beğenmiyor. yahu teknik servisiz, iş başvurularında ne talepler duyuyorum, şaka gibi! ilkokul terk, vasıfı yok ama ilk sordukları "cumartesi tatil mi? ben h.sonu çalışamam abi." daha ne tipler var.
bi tane çırak iki bardak yıkadı diye işi bıraktı. bulaşık yıkayamazmış. zor şartlarda yaşayan biri bi de. e ben de yıkadım defalarca çalışanların bardaklarını. hiç de gocunmadım. kime denk gelirse yıkıyor. en fazla bardak zaten çıkan.
bi tanesi hele apartman görevlisinin oğlu, biz dünyanın yolundan tam vaktinde geliyoruz. beyefendi her gün geç geliyor. aynı apartmanda iş yeriyle! tam bir prenses. hemen hasta olur, nazlanır.. sanırsın el bebek, gül bebek büyümüş. 10 çocuklu ailenin çocuğu.
çalışan çalışıyor. bizdeki usta 6 senedir aynı yerde. o da eğitimli değil ama tecrübeli, işi biliyor. istediği yerde iş bulur. teknik serviste zaten usta olduğun an sen iş seçersin.
kısacası; teknik eleman bulunmuyor koca istanbul'da. "teknikte pis işte çalışacağıma gider mağazada çalışırım, kızlar da geliyo" demişti biri. beş sene sonrasını düşünen yok. şoförlük için ayrılan da oldu. yeteneği de vardı ama takım elbise giyecek, araba kullanacakmış. "yıllarca aynı maaşa çalışacaksın yani" dedim. şurada birkaç sene sonra usta olabilecekken o cazip geliyor. kendi seçimi.
ara eleman yok. ortalık işsiz kalan mühendislerle dolu ama ara eleman, usta bulamıyorsun. meslek liselerinin, yüksek okulların içine ettiler. yüksek okullar bir bir kapanıyor. talep yok çünkü.
bi dengesizlik var. okuyan, çabalayan ister ama okumayıp hayata geç atılan, tecrübesi olmayan da "ben onu istemem, bunu istemem" derse işsiz kalır.
beğenmeyen de o ikinci kısım genelde.
devamını gör...
ne demiş atalarımız ; boş durma beleş çalış…
devamını gör...
düşünün; bel fıtığınız var ve her işte kolay kolay çalışamıyorsunuz. bir fabrikada iş buluyorsunuz, ardından da yapamıyorsunuz. gel de o fıtıkla fabrikada vs çalış. kolaydı, calaskalara kumaşları takmak…sonra da, iş beğenmedi oluyor.
devamını gör...
ben hepinize hak verdim , bütün yazılan tanımlarda haklılık payı var , haklısınız.
devamını gör...
en tilt olduğum söylemlerden biridir.
tabii ki bir insanın mezun olur olmaz, üstelik alanında üstün bir donanıma sahip değilse pat diye iyi bir konumda (mesela atıyorum yönetici pozisyonunda) ve gerçek dışı bir maaş beklentisi ile iş araması makul olmaz. ama tabii ki bir insanın kapasitesini değerlendirebileceği ve karşılığında da makul bir maaş alacağı bir iş istemesi dünyanın en doğal şeyi.
devamını gör...
evet. 12 yıllık mesleki deneyimim ve kariyerimde 4 basamak yükselmişliğim var, "asgari ücret veremeyiz size" denilerek reddediliyorum 3 aydır. evet asgari ücret veren yerlere başvuruyorum bu kıdemle. "önemli değil işe ihtiyacım var" diyince de çok miklerindeymiş gibi " olmaz mutsuz çalışmanızı istemeyiz" diyorlar. şımarık olan biziz tabi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"işsizlik yok iş beğenmeme var" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim