günlük yaşamında edindikleri çok az uğraş vardır bunlardan biride erken uyanmak kahvaltının hemen ardından yayımlanan sabah kuşağı programlarını takip etmektir bu yüzden erken uyanmalıdır çünkü bilir ki bir bölümü dahi kaçırsa ya katili göremeyecek yada evden kaçan kızla ilgili alınan son gelişmelerden bir haber kalacaktır.
(bkz: annemm)
devamını gör...
6 sene kadar babaannemle beraber yaşadık ve her sabah erkenden saat 8 gibi mutfakta tencere sesleri yapardı. uyanırdınız geri uyurdunuz. günün başka zamanları da pek bir şey yapmazdı.
eskiden tarlaya bahçeye erken gitmek zorunda olan kadınlar alışmış oluyorlar zannımca. bir de erkenden yatıyorlar onun da sebebi olabilir. 10'da yatarsan tabii 8 de uyanırsın.
devamını gör...
çişi gelmektedir erkenden.
devamını gör...
(bkz: emekli albay)
devamını gör...
imrendiğim insanlardır. büyük zekâların hemen hepsi güne erkenden başlamıştır. kant hep sabah beşte uyanıyordu. haldun taner beş altı gibi uyanıp on sayfa yazı yazıyordu. atatürk erkenden güne başlardı, asker disiplininin etkisi de vardır herhalde. biz de sabaha kadar oturup öğlene kadar yatalım sonra da gün bana yetmiyor diyerek ortada gezelim.
devamını gör...
okul zamanında hep 6.30 civarında uyandığım için tatil günlerinde bile aynı saatlerde kalkıyorum ve geri uyuyamıyorum. yani bugün pazar 10'a kadar uyuyayım olayının olmaması bazen çok can sıkıcı olabiliyor.
devamını gör...
güne başlamak için bir işe ihtiyaç duymak mantık işi değil.
devamını gör...
yaşlılar. hayatımdaki bütün yaşlılar öyle. bir de çok geç kalkıyorsun diye sitem ediyor asıl sen niye erken kalkıyon işin ne.
devamını gör...
erken kalkmak hep çok iyi birşey olarak algılanır. evet güzellikleri vardır. güneşin doğuşunu izlemek masalını geçiyorum. erken kalkanın kalktığı saat çok önemli benim gibi günlük 4-5 saat uyuyan biriyseniz. erken yattiginizda gece 3 de uyaniyorsunuz. siz uyandaginizda heryer uyuyor oluyor. gürültü yapmamak adına bir çok şeyi yapamazsınız gece 3 de kalkmak ekstrem bir örnek kabul. ama saat 5-6 gibi kalkmakta sorundur. hadi ise gittiginiz günler bir şekilde oyalaniyorsunuz. tatil günleri anneniz, babanız, eşiniz,arkadaşınız, çocuğunuz yakınınızda kim varsa uyuyor. koşu falan yapsanız kitap okusanız 2 saatinizi alıyor. ne yazikki türkiye'de özellikle tatil günleri hayat 10 da başlıyor. o yüzden erken kalkmak çok iyi birşey değildir. erken kalkmadan kasitiniz az uyumaksa (bkz: polifazik uyku) yöntemlerini deneye bilirsiniz. şunu unutmayin uyku alışkanlığı zaman içinde oturur ve öyle bir kaç haftada oluşmaz. şunu bilin vücudunuz uykuya borçlu kalmaz uyku bir şekilde sizden tahsil eder. az uyumak güzeldir sıkıntıları olsa da çok uyumuktan daha iyidir
devamını gör...
onların da işi kendine saygı duymaksa demek. güzel sağlıklı bir eylemdir. ben mecburiyetten yapıyorum bunu ama şu an serviste ağzımı açıp uyumak yerine burada bir şeyler karalama çabası içindeyim garfield misali yarı kapalı gözlerimle. zaman kıymetli dostlar!
devamını gör...
disiplin ayrı bir şey
devamını gör...
alışkanlık haline gelmiş olabilir, istese de uyuyamaz. yada uykuyu sevmiyor ve zamanını boşa geçiriyormuş gibi düşünüyor da olabilir.
devamını gör...
bir süre sonra alışırsanız otomatiğe bağlıyor çünkü yatma kalkma saatleri. yoksa kim istemez daha da fazla uyumak. ha bazıları var güne 5 te kalkıp öyle başlamayı tercih ediyorlar ve onları anlayabilmem mümkün değil ondan kim istemez kendilerini kapsamamaktadır.
devamını gör...
geçmişinde askerlik olan*, bunun sonucunda erken kalma alışkanlığı edinmiş kişi olabilir.
devamını gör...
olmayı hayal ettiğim kişi.
devamını gör...
buna bir cümle eklemek istiyorum. işi varken erken kalkamayan fakat işi olmayınca erken kalkan kişi benim. başlıktaki kişinin akrabası olduğumu iddia ediyorum.
devamını gör...
rutinim. zımba gibi dikilirim sabahın 7-8’de. kendimi bildim bileli böyledir, güne erken başlamak hayatımda ki en iyi başarıların arasındadır. (bkz: erkek kalkan yol alır) diye boşuna dememişler.
devamını gör...
benim kızanların sabah 7de mesaisi başlıyor. evet mesai.. çok da dakik çocuklar hoşuma da gitmiyor değil. uyandıktan sonraki ilk yarım saat gün içinde yapacakları aksiyonları planlıyorlar, o yüzden günün en sakin zamanları o ilk yarım saat.
bir fiil 7 senedir erken kalkarım o yüzden. hayır ağlamıyorum gözüme toz kaçtı. tabiki erken kalkmak çok güzel, günü kaçırmıyoruz bir kere.
devamını gör...
uzun süredir benimdir.

işin kötü tarafı erken de yatmıyorum. sabah yorgun da hissetmiyorum. gözaltlarım morarıyor ama bazen biraz. neden uzun uyuyamıyorum ki?
devamını gör...
yanlışlıkla uyku düzenimi düzelttiğimden beri bunu yaşıyorum. acaba nasıl bozuyordum?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"işi olmadığı halde hep erken kalkan kişi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim