tahminimce birkaç on yıl içerisinde bu tartışmalar büyük gündem olacaktır. günümüz teknoloji çağında, hele ki bu pandemi döneminde internetin önemi daha da anlaşılır hale gelmiştir. ileride özellikle aktivist kitlelerin barınma, sağlık, ulaşım ve eğitim hakkı gibi taleplerinin yanına bunu da ekleyeceklerini düşünüyorum. haksız da sayılmayacaklar bence.
devamını gör...
sayılması gerekir. bakın bir virüs oldu hepimiz evlere kapandık mecburi olarak. evden eğitim, evden çalışma nasıl yürütülüyor? internet aracılığıyla. daha bir şey söylemeye gerek yoktur.
devamını gör...
kanada da sanırım minimum 50mbit hızında internet vatandaşlık hakkı idi.
devamını gör...
bilgi, teknoloji ve bilim çağında yaşadığımız için son derece normaldir.
devamını gör...
iletişim temel hak ise artık internet de olmalıdır. zira iletişimimizi artık yüzde 90 internet üzerinden sağlıyoruz.
devamını gör...
günümüzde internet yoksa işler yürümez. elbette ki temel ihtiyaçtır.
devamını gör...
yaşadığın hayata bağlıdır;

kimilerine göre buzdolabı ve telefon bile lüks iken bana göre uzay mekiği de temel ihtiyaç.

₺: görecelidir.
devamını gör...
internetsiz yaşanabiliyorsa değildir.
devamını gör...
internetin temel bir ihtiyaç olduğu doğrudur ve pandemi döneminde daha da açığa çıkmıştır. bugün bazı televizyon kanallarını açarsanız doğuda, iç anadoluda köylerde yaşayan pek çok çocuğun sırf eba derslerine katılabilmek için kış vakti dağın başına çıktığını görürsünüz. ancak türkiye'de altyapı büyük bir problem ve herkesin internete erişebilmesi için büyük bir çalışma gerekmekte. ve turk telekom, turkcell gibi şirketler için bu altyapı çalışmaları karlı bir iş olmadığından buna pek sıcak da bakmıyorlar. bu noktada haklılar da aslında çünkü esasında kar amacı güden şirketler. mesela eğer devlet turk telekomu satmamış olsaydı, o zaman turk telekoma kızabilirdik elbette, ancak bu durumda sorun turk telekomda değil, turk telekomu satan devlettedir.

peki çözüm ne? çözüm; ya devletin altyapı sağlayan bu şirketleri kamulaştırılması ya da starlink gibi uydu üzerinden global internet sağlayıcıların türkiye’ye hizmet vermesini beklemek. fakat şahsen starlink’in türk insanı için çok da iyi bir alternatif olacağını zannetmiyorum çünkü dolar kuru hala anormal seviyede yüksek, devletin buna karşı gösterdiği hiçbir çaba yok, ayrıca hatırlatayım starlink’in avrupa için açıkladığı ücret 99 dolar. yani kurulum masrafı falan dahil değil buna. hadi diyelim ki reis elon musk’ı aradı ve "eeey ulan musk, sen kimsin yeeea?" dedi. bunu duyan elon musk da "estağfurullah reyiz" deyip fiyatı %50 düşürdü. bu durumda bile 50 dolara denk geliyor, yani bugünün kuruyla 360 lira, bilmem anlatabildim mi.

kısaca internet temel bir ihtiyaçtır ancak şu anda türkiye’de bunu sağlayabilecek ve sağlaması gereken tek kurum ne yazık ki devlettir.
devamını gör...
internet günümüz dünyasında elektrik gibidir olmak zorundadır. nöbetçi eczanenin yerini bulmaktan online hastane randevusundan bilmediginiz yere gitmek için internet destekli navigasyondan online eğitimden anlık haber almak daha fazla kitleler ile iletişime geçmek bilmediğiniz merak ettiğiniz tarih, coğrafya, yeme içme, sinema, sanat , spor aklınıza ne gelirse oradan bilgi almak ve dahası internettir.
devamını gör...
yarım kilo internet almak istiyorum bakkal efendi!
tuzu megabayatsız olsun.
devamını gör...
interneti olmadığı için derse giremeyen öğrencilerin olduğu bu dönemde kesinlikle temel ihtiyaçtır.

insanlar her şeylerini internet üzerinden hallediyorlar.

internet temel ihtiyaçtır sayılmalıdır.
devamını gör...
bütün işlerimizi hatta eğitimimizi bile internetten yürüttüğümüz bu dönemde temel ihtiyaç olması hiç de anormal olmayan bir durumdur.
devamını gör...
temel ihtiyaçtır zaten. e-devlet, e-nabız, eğitim, banka işlemleri, fatura işlemleri gibi bir çok şeyi internetten yaparken ihtiyacımız olduğunu söylemek yanlış değildir. hele pandemi döneminde eğitim için kesinlikle ihtiyacımız var. bunlar olmasa bile çağımız gereği bir şekilde internete ihtiyaç duyuyoruz. sosyalleşmek, araştırmak vb...
devamını gör...
çoğu ihtiyaç gibi görecelidir. ha tabi eğer dünyadan elinizi ayağınızı çekmişseniz, iletişim-etkileşim vb. şeylerle işiniz yoksa görecelidir. yoksa olmadan yaşanmaz.
devamını gör...
internet gibi bilgisayar da günümüzde temel ihtiyaç sayılıyor. haciz geldiğinde internet ve bilgisayara dokunulmaz.
devamını gör...
bence de tiktoka giremeyince napacak bu halk? titreyip nöbet mi geçirsin! gören de wikipedia sunucularını zorluyoruz sanır.
devamını gör...
internet hala kısmen temel ihtiyaç sayılabilir. ama bu son yılları. günden güne internete olan ihtiyaç çok fazla artıyor. ve denilenlere göre'de kısa bir zaman sonra televizyon yayıncılığı'da tamamen bitmiş sayılacak. haliyle internete olan ihtiyaç zaten fazlayken dahada fazla olacak. hala temel ihtiyaç sayılmaz pek. ama internetin modern dünyada birer temel ihtiyaç haline geleceği gün pek yakındır.
gönül isterdi böyle olmasın ama elden ne gelir ki ?
devamını gör...
insanların elinde kalan telefon, gazete, televizyon ve son derece yetersizleşen iletişim araçlarına takviye olması açısından gayet kabul edilebilir bir davranıştır.
iletişim-bilişim ağının dünyada nasıl çörekleneceğini insanların kendilerine sorsalar ayrı sormasalar bir ayrı sorumluluk, aygıtları arz edenlerin kendi boyunlarına yek bir kisvede asılacaktır.
internet lüks tüketim olmaktan ha çıktı ha çıkacaktır.
devamını gör...
türkiye'de temel ihtiyaç sayılmaz. devlet internete erişim için kullandığınız hatlar üzerinden özel iletişim vergisi alır.

ama çok ilginç telefon ve mail adresi kullanmama hakkınız yok. * eğer bu araçlar yoksa en basitinden e devlete erişemezsiniz. hastaneden randevu bile alamazsınız.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"internetin temel ihtiyaç sayılması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim