gerektiği yerde teşekkür etmeyi bilmemek en önemli eksikliklerindendir.
devamını gör...
çağımızın vebalarından biridir. işin kötüsü artık bu nezaketsizlik eksiklik olarak görülmemekte, yer yer bazı kendini bilmezlerce yüceltilmektedir.
devamını gör...
kornikleşmeden düzeltilmesi gereken eksikliktir.
insanlar o kadar alışmamış ki nezakete, güler yüze, teşekkür edilmeye bunlarla karşılaşınca ne tepki vereceklerini bilemeyip insanın suratına boş boş bakıyorlar.
devamını gör...
(bkz: kaba olmayı komik sanmak).
devamını gör...
fazlasıyla hissettiğim eksikliktir.

gelemiyorum ben böyle şeylere.
devamını gör...
aile ile ilgili bir eksiklik. görmediğini bilmediğini uygulamıyor, uygulayana da tuhaf tuhaf baka biliyor.
devamını gör...
ağır otur da molla desinler gibi bir havası var yurdum insanının. kaba olmayı, gülmemeyi, şakalaşmamayı ya da ne bileyim en ufak ''teşekkür ederim''i bile söylememeyi ağırlık, hatta onların gözüyle ''erkek adamlık'' olarak görüyor çoğu kişi. gerçi yanlış anlaşılmasın, nezaketsizlik erkeklere özgü değil, kadınlarda da çok fazla görülüyor, dediğim gibi yurdum insanının yaygın özelliği bu.

ülkedeki kaba hareketlere, saygısızlığa, sıramın alınmasına falan o kadar alışmışım ki, en ufak teşekkür ederim sözü ya da ne bileyim gülümseyerek söylenen günaydın sözü bile içimi sıcacık yapıyor, tüm gün o olayı düşünüyorum. mesela bir keresinde aldığım kıyafeti yerine koyunca oradaki personel bana teşekkür etmişti. teşekkür edilecek bir şey yapmamıştım halbuki fakat belki de o personel o kadar kaba ve düşüncesiz hareketlerle karşılaşıyor ki, benim zaten yapmam gereken şeyi yaptığımı gördüğünde bunu bir kibarlık olarak algıladı ve teşekkür etme gereği duydu.
devamını gör...
bakış açısının yanlışlığı buna sebep kanımca, etik anlayışımız fazlasıyla değişip dönüştü; adamına gore muamele ve çıkarlar ön planda. kişi ayırmadan olması gerektiği gibi davranmakta direnenler ise ya enayi, ya samimiyetsiz ya da diye gider.
devamını gör...
beraberindeki "saygı" kavramının dozajı ile kendini gösteren veya gizleyen eksikliktir.

kimisine göre bu eksiklik maalesef doğallık hatta samimiyettir. böylesine bir savunma mekanizmasına sahip olmanın sebebini düşünmek bile ağır olsa gerektir.
devamını gör...
(bkz: rikkat eksikliği ve kibaraktivite bozukluğu) *
devamını gör...
medeniyetten uzaklaşma nedeniyledir
devamını gör...
zaman zaman çılgına döndüğüm bir meseledir. bir teşekkür ederim demek neden bu kadar zor geliyor insanlara, bizim insanlarımıza?
devamını gör...
çarpmasın diye kapı tuttuğun kadının teşekkür etmemesi sayılır mı yoksa "teşekkür edersek size yakınlık gösterdiğimizi sanarsınız" değerlendirmesi mi doğru? kapıyı tutan ben olduğumdan ilki diyorum, ama ikincisinin geçerli olduğu profil de vardır, bilemedim.
devamını gör...
nezaketli olunca kendisinden bir şey eksileceğini sanır yanlıştır nezaket sizden bir şey götürmez aksine getirir.
devamını gör...
yetmezmiş gibi bi de nazik insana saygı da göstermezler. bu gibi insanlar müthiş öz güven sahibi cahillerdir.
devamını gör...
bundan 50 yıl önce de nezaket eksikliği vardı. ama bu son yıllar arttı baya. insanlık denilen şeyin ismi var artık sadece. bir kaç insan çıkıyor cidden iyi olan. onları istisna tutuyorum.
devamını gör...
türkiye gibi bir ülkede sokağa çıktığınızda adım başı denk gelirsiniz.

içinizden ağzı burnu dümdüz edip, plastik cerrahi ekonomisine katkı sağlamak geçer ancak kavga etmemeyi, kendinizi savunmak zorunda kalmadıkça, kendinize şiar edinmişsinizdir ve beyefendiliğiniz ile muhatap olmayı keserek yolunuza devam ederseniz.
devamını gör...
“nazik olmaktan daha bilgece bir davranış ne olabilir? “
devamını gör...
aslında büyük eksikliklerden biridir fakat kimsenin umurunda gibi durmuyor. nezaket ve empati eksikliği giderilse dünya belki daha iyi bir yer olabilir.
devamını gör...
faydaci toplumun zararları ders no 1. ise yarar ne varsa kullan diğerleri önemsiz anlayışının insan bedenine virüs gibi yayılması. beraberinde (bkz: kabalik)(bkz: düşüncesizlik)(bkz: bencillik)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"insanlardaki nezaket eksikliği" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim