daha çok beklersin diyeceğim insan tutumu. insan, sonradan fark edeceği hatayı ya yapmaz ya da inadına yapar ve pişman olmaz. siz gene de söylemeyin ama hissettirin.
devamını gör...
gerek olmayan davranıştır. hatalı kimseyi karşınıza alıp söylemeniz gerekir kibarca. kendini geliştirmek isteyen bir insansa zaten bunun üzerine düşünür ve kendini daha iyiye yönlendirir.
devamını gör...
dağ dağa küsmüş dağın haberi olmamış ata sözünün vücut bulmuş hali denilebilir bu duruma. kendisi hatasını bilse zaten yapmaz. 1(bir) sn bile dayanamam. anında ne hissediyorsam ne düşünüyorsam söylerim. düzelten düzeltir düzeltmeyen kendi bilir.
devamını gör...
eskiden ben de yapardım. hiç işe yaramazdı. hadi ben akılsızdım da siz yapmayın.
devamını gör...
yanlış bir davranıştır, aradaki samimiyete göre mutlaka gecikmeden söylenmelidir. farketmediği hatası kim bilir nelere mâl oluyordur insanlar özeleştiri yapmaktan her ne kadar çekiniyor olsada birinin gelip onlara gerçekleri söylemesine ihtiyaç duyarlar,bunu yapan kişi bir bakıma ayna görevi görür. fakat gün gelir aynalar benliğini kendisine yansıttığı insan tarafından kırılır, dikkatli olmakta fayda var.
devamını gör...
hiç sevmediğim bir şey. bir insan hata yapmışsa kişi kahin değilse muhtemelen bunu fark etmeyecektir. iletişim kurmamak yerine düzgün bir şekilde yaptığı hatayı dile getirmek ve bunu konuşmak yapılabilecek en iyi şeydir. ikili ilişkiler bu şekilde karmaşık hale geliyor işte, "konuşmayayım da anlasın", "aramayayım da burnu sürtsün" vs vs.
devamını gör...
o kadar akıllı olsaydı hatalarını söylememi beklemezdi zaten. mallarla da işim olmaz. bu kadar.
devamını gör...
net şekilde çok zeki bir insan davranışıdır ve olgunluğudur.kime ne anlatırsanız anlatın kendi deneyimlemeden anlamayacaktır. bunun farkında olur zaten zeki insan. geri kalan inanmayanlar kendi üzerlerinde de deneyebilir. bin nasihat işe yaramaz.
devamını gör...
hatasını farkedince muhtemelen birdaha yapmaz ama eğer cok samimi değilsen farkedemezse gider..
devamını gör...
sosyal hayatınızda katlanabilirsiniz ama hayatınızın merkezinde yer alan bir kişi için oldukça zorlu bir süreçtir saç beyazlatır.
devamını gör...
evde beslediğin kedinin, tuvalet ihtiyacını kuma yapması gerektiğini kendi çözmesini beklemekle aynı şey.
devamını gör...
bazı insanlar hatalarını hemen farkeder ve bunu düzeltmeye çalışır, bazıları da farketmezler ve sizin davranışlarınızın değiştiğini söylerler. önemli olan hata yapmamak değildir. insanız sonuçta her insan hata yapabilir. önemli olan yapılan hatadan dönmektir.
devamını gör...
beyhude bir çabadır bu konuda ısrarcı olmamanızı öneririm.
devamını gör...
asla o vakit gelmez.
devamını gör...
denediğim şey. ama işe yaramaz genelde. sizi anlamak istemeyen birine avaz avaz bağırsanız bile bir anda sağır oluverir. bu durumda anlamasını beklemek ise aptallık.
devamını gör...
(bkz: 404 not found)
(bkz: çok beklersin)
(bkz: it ite buyurur it de kuyruğuna buyurur)
devamını gör...
balığın ağaca tırmanmasını beklemek.
devamını gör...
diğer bir yöntem olarak çat çat söyleyip çevrenizde insan bırakmayabilirisiniz benim gibi.
devamını gör...
vahiy alabildiğinize inanan, saflıkta bir dünya markası olan insan.
devamını gör...
bayılırım. iletişimde fazla açıklığa karşıyım. çıkarımlar ve sezgilerle ilerlerim. birkaç kez çok açık iletişim kurmayı denemiştim ama bu sefer de "tek enayi ben miyim her düşündüğümü söylüyorum?" deyip vazgeçtim. zaten esas mesele birinin size anlatmadığından çok daha fazlasını seziyor olmakta.

bana kalırsa hatanı fark etmemek de bir hatadır. farkında olup hiçbir şey yapmamak da bir hatadır. ben çıkıp devamlı hakkımı arar gibi bir şeylerin peşine düştüğüm insan ilişkilerine katlanamıyorum. uzun bir süre hiçbir şeye ses etmeyince salak zannediliyorum, hâlbuki çetele tutuyorum. sonra.. nasıl desem.. midem bulanıyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"insanlara hatalarını söylemeyip kendilerinin keşfetmesini beklemek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim