tanrısal bir kavrama inanmayan yani bir tanrının varlığının veya yokluğunun hayatında hiçbir şeyi değiştirmeyecek olan insanların karşılaştıkları durumlar.
farklı bir deyişle ülkenin size sunduğu tanri ve inanç kalıbına inanmıyorsanız karşılaşa bileceğiniz zorluklar.
1. sizin inanmadiginizi kabul etmezler. eğer müslüman değilseniz başka bir dine inanıyor olmanız gerekir. bunu açıklamanız beklenir.
2. diyelim ki semavi dinlerden birini benimsemiyorsunuz ozaman direk (bkz: ateist) sayılırsınız. (bkz: apateist), (bkz: deist), (bkz: politeizm) ) veya (bkz: agnostik) olmanız hiç birşey değiştirmez. bu durumlarda yine sizden bir açıklama beklerler.
3. semavi dinlerden birine ait bir kelimeyi kullanmamanız gerekir onlara göre. bu kelimeler tanrıları tarafından kutsanmistir. örn inşallah veya amin bu iki kelime bir beklenti, umut, gerçekleşmesini beklediğiniz veya tahmin ettiğiniz şeyleri barındırır. yinede ne olursa olsun kullanmamanız gerekir
4. sizin müslüman bir toplum yapısında buyudugunuz unutulur ve kültürel değerlerin hepsini yok saymaniz beklenir.
5. aileniz sizi sürekli inanmaya zorlar veya inanmıyor olduğunuzu kabul etmez.
6. sizin dinleri bilmeden veya okumadan dinsel olgulardan uzaklaştığınızi sanırlar. bir çok insan diğer semavi dinler hakkında birşey okumamasina rağmen sizden çok şey bildiğini ve sadece inananların ulaşmış oldukları bir bilgiden bahseder oysa siz sorulan sorular altında ezilmemek için diğer dinlerden de çok okumussunuzdur. yinede birşeyler izah etmeniz beklenir
7. siz onların inancına saygı duyup yardımcı olabilirsiniz mesela namaza gidecekse veya oruç tutacaksa onun yerine iş yapabilirsiniz. bu iyiliktir ve iyilik sadece tanrısal değildir.
8. bir süre sonra insanlar sizi bezdirir. sizde takmazsiniz enrahat form budur. çünkü siz dile getiriyorsunuz dur ama çevrenizde dile getirmeden sizin gibi yaşayan bir çok insan vardır.
9. kendinizi yormayın ve okuyun sadece çünkü sizi kendi dinini benimsetmeyi düşünenler hiç bir zaman bitmeyecek.
10. eğer güçlü bir fiziginiz yoksa tartışmalara çok girmeyin çünkü sizi dövmeye yeltenenler olacaktır.
11. boş verin ya onlari ve şunu deyin lekum dînukum veliye dîn( sizin dininiz size, benim dinim de bana) peygambere teklif edilen bir uzlaşma sonucu yazılmıştır. ve kafirun süresinde geçer. bu müslümanların bir uzlaşma durumunu anlatır. ama siz onların bilgisizligini onlara karşı kullanıp eğlenin .
özetle kimse inançsız olduğunuza inanmaz, herkes sizi dine geçmeye çağırır ve bazen zorlar, siz onlara saygı duyarken onlar size saygı duymaz ama saygı duyduklarını sanirlar, gibi gibi başlık dışına çıkıp hayiflansamda anladınız beni
devamını gör...
inanan insandan daha mutsuzdur diye düşünüyorum. din gibi çok kuvvetli bir uyuşturucu etkisi altında olmayınca ülkedeki sorunlar daha göze çarpar oluyor maalesef..
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"inanmayan biri olarak türkiye de yasamak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim