- ben tanrıya inanmıyorum. ya da başka deyişle ateistim.

- nasıl yani ? neye inanıyorsun peki ?

- yani tanrı demekle allahı kastedmiyorum. kavramsal olarak bir yaratıcıya inanmıyorum.

- neye inanıyorsun yani ?

- bir şeye inanmama hakkımı kullanıyorum.

- peki sen nasıl ibadet ediyorsun ? ateistler nasıl ibadet eder? nasıl bir şeydir ateistlik ?

- ..............................................
devamını gör...
son 3 aydır beni sıkıntıya sokan bir olay bu.
devamını gör...
inançlı ya da inançsızlara saygı duyuyorum. ancak inancı yüzeysel bilenlerin bu sorunu yaşadığını düşünüyorum. çünkü en inanmayanlar bile aslında büyük bir inanç eşiğinde bilgilerine inanmaktadırlar. derine inmek gerek.
devamını gör...
günümüzdeki en büyük psikolojik hastalıktır. yaşanan haksızlıklar, çalınan özgüvenler ve ihanetler insanların sevgiye, güvene, sadakatle olan inancını alıp götürmesini sebep oluyor.
devamını gör...
genelde türkiye'ye karşı takındığım tutum.
devamını gör...
insanı intihara sürüklemede , bunu düşünmede en büyük etkenlerden biridir.
devamını gör...
zaman zaman sınırına yaklaştım. ancak pes etmedim. siz de etmeyin
devamını gör...
16-17 yaşlarına gelmiş birey hele ki bir de evden uzakta yurtta kalıyorsa kaçınılmaz olarak okul ortamının da getirisi olarak sorgulamaya başlar. neden vardır? islam gerçekse diğer dinler neden değildir?neden yaşıyordur? bu sorular her sabah yemekhaneye şişmiş suratla giderken kafada dönüp durar ta ki yatana kadar. haftalar veya aylar süren araştırmalardan sonra kişi deizme ya da agnostisizme yönelmeye başlar. genellikle sonu ateist olmakla ve s**im dünyanın derdi beni mi gerdi deyip inanç meselesini kafaya takmayarak, aslında inancın toplum yaşantımızda büyük bir etken olmadığını fark edip kendi ayaklarının üzerinde durup hedeflerini ve hayallerini gerçekleştirmek için toprak oluncaya kadar büyük bir yolculuğa çıkmasıyla son bulur. daha az cesur olan bu sancılı süreci inancının olmama olasılığının getirdiği korkuyla bırakamayan arkadaşların da bu gibi sorgulayan ve yolunu bulan insancıklara "aslında inanıyorsunuz da farkında değilsiniz, din aslında öyle değil sen yeterince araştırmamışsın o aslında şöyle..." diyerek kendini avuttuğu bir eylemdir kendisi.
devamını gör...
özgürlüğünü kazanmakta denebilir.
devamını gör...
amacını yitirmek gibidir...
devamını gör...
az evvel babam için yasin suresi okudum. sonra türkçe anlamını okumaya başladım.
sonra dedim ki "günahlarımız ya da hatalarımız için bağışlanma dilediğimiz yaratıcı gerçekten bu kadar zalimce ayetler mi göndermiş yani?" ilk 8 ayetin sonunda "umarım meali yazan kişinin anlatım dilidir bu" diyerek okumayı bıraktım.
inancımı kaybeder miyim bilmiyorum ama okumaya devam etmekten ve sarsılacağından korktuğum kesin.
devamını gör...
benim için imkansız olan şey sanırım. bazen dertlerime dalıp kendimi kaybediyorum şu ateist tayfaya katılıp fütursuzca yaşamak geliyor içimden. ama inancım o kadar kuvvetli ki g.tüm yemiyor.
devamını gör...
saygı duyulması gereken durum. birgün yaşar mıyım bu durumu bilemem, ama inancını kaybedecek en son insan olduğumu düşünüyorum.
devamını gör...
işin trajikomik tarafını gorunce istemsiz sekilde olan sey. zorlama, kervana takildin artik.
devamını gör...
biriyle ilişkini kopartmak için gereklidir, inandığın kişiden vazgeçemezsin.
devamını gör...
intihara sürükleyebilir , evet.
devamını gör...
bazısı boşluğa düşmüş gibi hisseder, bazısı ise özgürleştiğini düşünür.
devamını gör...
mantığını fazla kullanma ve özellikle bu ülkede yaşıyorsa bazı şeyler üstüne fazla düşünme sonucu kaçınılmaz olabilecek olandır.
devamını gör...
inancı kaybetmek için öncelikle ona inanmak gerekir. dine ve tanrıya inancım olmadığı için kaybetme durumunda olmadığımdır.
kendime, aklıma, mantığıma, yeteneklerime inanırım ve kendime inancımı kaybetmenin söz konusu olduğunu sanmıyorum.
kişi kendine olan inancını yitirdiği noktada artık üretemez, sevemez, yaşayamaz olur, kendine saygısını, güvenini kaybeder. bana göre bu dünyada en önemli şey kişinin kendine olan inancıdır, gerisi sadece teferruattır.
devamını gör...
inandığımız yerlerden o kadar kırıldık ki.... söylenecek başka söz yok.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"inancı kaybetmek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim