fethullah gulen ve ilber ortayli iliskisi ekşi 'de aliul ala isimli yazarın yazmasıyla şok olduğum hadise. bu yazı ile ispatlanmıştır.
--! spoiler !--

açıkçası sen de mi brütüs dediğim ilişki. daha önce bazı şeyleri üstünkörü duyuyorduk ama meselenin bu kadar derin bir yapıda olduğunu bilmiyordum.

bunca kitap çıkarmış, tv'lerde bu kadar yer edinmiş bir tarih profesörü bile ,ilber ortaylı bile beni üzdü bu okuduklarım ile. takdir sizin.

edit : ilber ortaylı şucu bucu demiyorum,haddime de değil. değerli bir tarihçi olduğu, ülkenin en iyi tarihçisi olduğu su götürmez bir gerçek. sadece malum şahıs ile ilişkisi beni üzmüştür. detaylı şekilde yeni okudum. bunu ifade ettim. kimseyi karaladığım yok. adamın temas etmediği kimse kalmamış bunu her gün öğrenmek insani daha da üzüyor.

--! spoiler !--
devamını gör...
yıllar önce tarih hocamdan öğrendiğim ve çok şaşırdığım durum.
devamını gör...
bu ülkede hemen hemen herkes eski fetöcü olduğundan umrumda olmayan hadisedir.
banane ne olursa olsun ben icra ettiği işi alır cebime koyarım faydalanırım.
devamını gör...
ona bir şey olmaz. emin olun.
devamını gör...
barış manço da öyle idi. bilmeyen çoktur.
devamını gör...
(bkz: kandırıldık) diyecektir.
devamını gör...
benim anlamadığım bu adamla ilişkisi olup asla suçlanmayan, elinden işi, makamı, geleceği alınmayan kesim hep üst tabaka diye tabir edilen okumuş, zengin ya da siyasi.

peki sokakta asya bankın önünden geçeni meslekten neye dayanarak ihraç ettiler? neye istinaden bunca adam işinden oldu hapislere girdi? at izi it izine karıştı iyice ve kim masum kim suçlu ayırmak gerçekten çok zor.
devamını gör...
beşinci murad'ı fetö delirtti
abdülhamit'i fetö savundu
osmanlı'yı fetö yıktı
turgut özal'ı fetö öldürdü
ismet inönü'yü fetö öldürdü
adnan menderes'i fetö astırdı
güldük eğlendik lakin ki herkesi fetöcü yapmak büyük saygısızlıktır. fetö bugün terörist elebaşıdır bu sebeple insanları terör ile alakalandırmayı bırakınız.
devamını gör...
ilber ortaylı hem diyor ki konuştuğunuz zaman öyle derin bir insan olmadığını anlıyorsunuz hem de defalarca ve saatlerce konuştuğunu ifade ediyor muhtelif programlarda. madem derinlikli biri değil o zaman neden defalarca görüşmüş ve saatlerce ne konuşmuşlar acaba. 1999 yılında açık açık devleti ele geçireceğim diye kendi sesi ve görüntüsü ile kaydı yayınlanan adamla neden görüşürsün bunu izah etmesi gerek ama burası türkiye. doğru kişilerle tanışıyorsan sana kimse bir şey sormaz.

devamını gör...
orta doğuda kardeşlik yoktur çıkar ilişkileri vardır. bu puştlar kuvvetli olmadığı dönemlerde bile belli makamların p.zevenkliğini elinde bulunduruyordu. ilber ortaylı da bu çıkar şebekesini menfaatince kullanmış, kendisini kullandırmış olması pek şaşırtıcı değildir. bugün de mesela hali vakti yerinde olan tanıdıklarınızdan ölümüne meral anneci varsa eğer iki defa düşünebilirsiniz "acaba mı"diye.

tanım : yüksek ihtimalle doğru iddialardır. eski oluşundan emin miyiz bizi bu daha çok ilgilendirmeli.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ilber ortaylı'nın eski fetöcü olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim