engin orbey tarafından canlandırılmış olan hababam sınıfındaki müfettiş karakteri. son derece beyefendi bir kişiliğe sahip olmasına rağmen ne zaman hababam sınıfına uğrasa çıldırma noktasına gelmiş vaziyette kaçarak ayrılmak zorunda kalır ortamdan.
devamını gör...
hababam sınıf sınıfta kaldı,hababam sınıfı tatilde ve hababam sınıfı uyanıyor filmlerinde karşımıza çıkan kurgusal karakterdir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
büyük oyuncu engin orbey tarafından canlandırılan karakter çok kısa sahnelerde görünmesine rağmen efsane olup unutulmazlar arasına girmeyi başarmıştır.

bir bakanlık müfettişi olan hüseyin şevki topuz kibar, anlayışlı ve beyefendi bir kişiliktir. öğretmenlere ve idarecilere karşı saygılı olmasının yanı sıra öğrencilere de tam bir eğitimci gibi yaklaşır. şanssızlığı ise her seferinden hababam sınıfının dersine girmek zorunda kalmasıdır teftiş için.

ilk teftişte inek şaban ile balkan devletleri üzerine derin bir nicelik tartışmasına giren müfettiş kendini bir anda savaşın ortasında bulur. çocuklar atlıların önündedir, yaralılar inim inim inlemektedir. ama savaşa devam etmek gerekir. ikinci kez karşımıza çıktığında bu sefer hazreti şaban ile ciddi ciddi başı belaya girer ve şabanın annesini 1453 kere kanunen anmak üzereyken sınıfı terk eder. son görüşmemiz ise bir izci kampında olur ve müfettiş yahni yapımı konusunda bize önemli bilgiler verirken “ nerde bu yahninin soğanı” diye sormadan da edemez.

müfettiş güzel insandır. sevdiğimiz bir büyümüğüzdür. saygı da duyarız. 100 - 150 balkan devletinin hepsini de gezmiş ve görmüştür.
devamını gör...
mesleğinin ağırlığını iliklerine dek hisseden beyefendi müfettiştir. son derece kibar, işinin ehlidir. bakanlık müfettişleri, bakan yetkisiyle donatıldıklarından, hüseyin şevki bey hatalı davranmaktan imtina eder. türk milli eğitim sistemini idealize der ve bunun için çalışır. bu ideal eğitimle saçma biçimde uyumsuz olan davranışlarla karşılaştığında da nereye koyacağını nasıl yorumlayacağını bilemez. amiyane tabirle beyin devreleri yanar. karşılaştığı şeyler, naif müfettişe fazla gelir.
devamını gör...
(bkz: kapatacağım bu müesseseyi mahmut bey)
devamını gör...
hababam sınıfının efsanevi müfettişidir.
devamını gör...
hababam sınıfının en efsane karakterlerinden biridir. ‘mahmut bey ben bu sınıfa gelince bana birşeyler oluyor’ repliği ile aklımıza kazınmıştır. karaktere hayat veren engin orbey aynı zamanda kemal sunal’ın en yakın arkadaşlarından birisidir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"hüseyin şevki topuz" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim