günümüzden yaklaşık 200 bin ila 28 bin yıl önce yaşamış insan türü.
devamını gör...
homo saphiensin bir alt versiyonudur.
devamını gör...
ara sıra dışarda görüyorumdur.
devamını gör...
izmir’den adnan menderes havalimanına giderken, havalimanı kavşağını pas geçip menderes sapağından girerseniz bu türle karşılaşma olasılığınız ciddi şekilde artacaktır. yaklaşık 5-6 km sonra menderes kavşağından ilçeye girdiğiniz an ise geçmiş olsun. onlar buradalar.

çok şey yazdım ve sonrasında sildim. çok iyi insanlar var onları tenzih ederim ama evrim olayını tamamlamamış çok insan var. sadece elinde ucu büyük sopaları yok ve dik durabiliyorlar.

araçla gelecekseniz trafikte olma olasılıklarına istinaden neandertal’ in olmayan zekası için de iki kişilik düşünüp öyle sürün, aksi takdirde hem kaza hem de kaza sonrası için sıkıntı yaşananız olasıdır.
devamını gör...
ismini, kemiklerinin ilk keşfedildiği almanya'daki neandertal vadisinden alan insan türü.
devamını gör...
bize göre fazla aptal olduğu için nesli tükendiği savlanan ve iddia edilen insan ırkı. eğer şu an hayatta olsalar ve iki insan ırkı aynı anda yaşasa nasıl olabilirdi diye düşünmeden edemiyorum.
devamını gör...
günümüzden yaklaşık 200.000 yıl önce başlayan, orta paleolitik dönemde yaşadığı varsayılan proto-insan türü.
ağırlıklı olarak avrupa , yakın doğu ve orta asya'da yaşamış bu türe ait, almanya, fransa, hırvatistan, italya , ırak , israil ve özbekistan'da fosiller bulunmuştur. ülkemizde ise; antalya karain mağarasında, neanderthal neslinden bir çocuğun dişine ulaşılmıştır.
ölü gömen ilk insan türü kabul edilen neanderthaller, ölülerini hoker pozisyon adı verilen ve ceninin anne karnında aldığı şekle benzer bir biçimde gömmüşlerdir. öte yandan ahiret inancını taşıyan ilk insanlar kabul edilen neanderthaller, mousterian kültürü adı ile tanımlanan yonga taş aletler yapmışlardır.
devamını gör...
(bkz: neandertaller)
devamını gör...
homo sapiens tarafından yok edildiği rivayet edilen homo türü.
devamını gör...
bazı antropologlarca homo sapiens neanderthalensis olarak da isimlendirilen insan türüdür. bu insan türünün ölüsünü ilk kez gömen tür olduğu düşünülüyor. neanderthaller ölülerinin hepsini değil de bir kısmını gömerlerdi. ölüleri gömmeleri fikrinden yola çıkarak bu türün ölümün farkında oldukları veya kendi varlıklarının farkında oldukları çıkarımı yapılabilir.
devamını gör...
günümüzde mezopotamya'da doğup almanya'ya iltica ettikleri düşünülmektedir.
devamını gör...
şimdiki insanlardan daha iyi anlaşacağımı ve şimdiki insanlardan daha insan olduğunu düşündüğüm kuzenim.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

öbür dünya düşüncesi neandertallerle ortaya çıkmış bir olgudur. insanlık tarihinde ölüsünü gömen ilk türdür.

cenaze defnetmek bugün halen sadece insana mahsus bir ritüel olarak devam etmekte.

diğer primatlarda ölüm olgusu yoktur. sosyal medya veya belgesellerde, ölüsünün başında bekleyen, onu yalayarak temizleyen, tepki vermesi için dokunan-iten primatlara rast gelmek mümkün fakat en fazla birkaç gün sonra terk edip giderler.

neandertal toplumunda ölüm bir son değil, bir yer değişikliği olarak algılanmaktaydı.

aile mezarlığı kavramı da yine neandertallerde başlamıştır. mezarın içerisine ve ölüyü gömdükten sonra da toprağının üzerine çeşitli eşyalar, hediyeler, hayvan kemikleri-etleri vb. şeyler koyarlardı.

neandertaller ölü bedeni direkt toprağa bırakmaz, mezar zeminini büyük veya küçük yassı taşlarla, bazen de ağaç dalları ile döşerdi. ve mutlaka cenin pozisyonunda defnediyorlardı ölülerini.

süslenme de, kesin olmamakla birlikte neandertallerle başladığı tahmin edilen bir durum. araştırmalar ve bulgular tüm neandertallerin olmasa da bazılarının birtakım hayvanların dişlerinden ve deniz kabuklarından yaptıkları kolyeleri taktıklarını, o dönemki tek kıyafetleri olan sırtındaki postlara süs olsun diye kuş tüyü iliştirdiklerini gösteriyor.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"homo neanderthalensis" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim