böyle bazen sabah uyanınca, birini beklerken, kendin için bir şey yaparken içindeki kötü duyguda saklıdır bu illet.
t: şu an içinde bulunduğum ruh hali
devamını gör...
depresyona teşvik edici cümlelerin en kuvvetlisi budur.
devamını gör...
depresyonun habercisidir.
devamını gör...
(bkz: gerçeklik)
devamını gör...
aynen öyle çok ama çok şey söylemek geliyor insanın içinden samimiyetsiz ,kibirli ,şımarık insanlardan gına geldi. herkes kendini nimetten sanıyor ya da dünyada her şeyin onun üzerine kurulduğunu tek kelime lanet olsun! diyorsun başka da bir şey söyleyemiyorsun.
devamını gör...
psikolojik olarak sıkıntıda olmanın göstergesi de olabilir, bir parça ermenin de itici gücü olabilir. her şeyin anlamsız olduğunu betimlemek bile bir yerden sonra anlam vermeye başlar. insan bünyesi bundan kaçamaz ama her şeyin anlamsız olmasından daha kötü bir şey varsa o da her şeyin anlamının insana bağlı olmasıdır.
devamını gör...
hayatın anlamsızlığını çok düşünmek intihara sebep olabilir. içimizde ki her şey çok güzel olacak umudu insana unutturuyor bir gün öleceğimizi. insan normalde sarhoştur, ölümü hatırladığı an ayılır bence. dünyevi umutlar ve hevesler unutturur bize ölümü.
devamını gör...
bazen de ölümle burun buruna geldiğinde hissedersin bunu.
devamını gör...
gerçek olan histir . dünyanın karmaşasından biraz olsun uzaklaşınca gelir oturur göğsüne. belki de bu yüzden dünyada kaos vardır . kaos biterse bu duygudan kaçınmak imkansız olur .
devamını gör...
benim de aklımda yer etmiş düşünce.

depresyonluk bir insan değilim, ruh halim sağlıklı olarak bu düşünceye kapıldım. nasıl oluyor bilmiyorum ama bazen anın içindeyken olayları kendi penceremden değil de dışarıdan bir yerden bakarak bir anda soyutlanıyorum. sonra düşünceler sarıyor her yanımı.

diyorum ki kendime: "evet; şu anda yediğin yiyecekten, içtiğin içecekten, gördüğün yerlerden, yaşadığın duygudan haz alıyorsun. ya sonra?"

"an"ı anda yaşamayı savunurum ama o an yitip gidince bir süre sonra hissettirdikleri de kaybolunca o anın hiçbir anlamı kalmıyor, kalmayacak işte. o an hissettiğimiz kadar anlamlı her şey ya da bıraktığı iz kadar. o izler de eninde sonunda kaybolacak.
dışarıdan baktığım zamanlarda bu düşünce zihnimi yiyip duruyor.

anda kalırsam her şey anlamlı, kalamazsam bir o kadar anlamsız.

"an"ın izleri kaybolunca anlamsızlaşması da anlamsız.

bu anlam arayışı yüzyıllar boyunca süregelmiş, herkes kendine anlamlı veya anlamsız bulmuş.
benim anlamsız buluşum da anlamların bir süre anlamını yitirmesine dayalı.

ne çok anlam/anlamsız kelimesi kullandım yahu!*
devamını gör...
ya aranmayacak kadar yoktur ya da başlı başına , tepeden tırnağa insan ve yaşadığı her şey anlamdır. aramak değil de belki de o anda kalmak, o ana bakmak, onu duymak ve bir anda arkanda bırakıp delice eğlenmeye bırakmaktır kendini... belki de eğlenirken savurduğumuz gülmeler armağandır, çok büyük anlamlı bir armağan.
devamını gör...
jean-paul sartre bulantı kitabında şöyle der: "düşünüyorum da, hepimiz şurada oturmuşuz, o değerli varoluşumuzu sürdürmek için yiyip içiyoruz. oysa, var olmaya devam etmemiz için hiçbir, ama hiçbir sebep yok."
her şeyin anlamsız olduğu fikri hayattan bir anlam çıkarmak istememizden doğuyor. oysa belki hayatın anlamı, anlamsız olmasıdır.
devamını gör...
kabullenip yola devam etmeniz gereken gerçek.
devamını gör...
çevrenizde, yakınlarınız arasında kimse size değer vermeyince maalesef ortaya çıkan durumdur. insanın en çok zoruna giden ise artık bir nesneden farkının kalmaması ve bunun bitmemesidir.
devamını gör...
tersine en basit bir nesnenin bile sonsuz anlamları var. her şey çok "dolu" aslında, hiçbir şey boş ve boşuna değil.
devamını gör...
çok düşününce evet tam olarak böyle. bir ara ben de bu durumu yaşadım. baktım işin içinden çıkamıyorum saldım.
düşünmemeye çalışın hayat güzel her anınızın tadını çıkarın. bir tane hayatımız var ve canınız ne istiyorsa onu yapın. bu durumdan gerçekten kurtulmak istiyorsanız kendinize hedef/amaç koyun ve ona ulaşmak için çalışın, gerisi kendiliğinden halloluyor.
devamını gör...
akşama kadar çalışıp, milletin ağız kokusu ve trafik çekip, sonra eve gelince bir tabak yemeğe tav olmaktır.
sonra çok şükür ve sağlık olsun diyerek, yarın yeniden aynı koşturmaya devam edersin.
devamını gör...
tipik doğu felsefesi söylemi.
her şey boş, çalışmaya çabalamaya gerek yok. hakkını hiç arama zaten, boş. ot gibi yaşa, sömürülmeye ses çıkarma. e böyle felsefeyi de işte gelir batı felsefesi s...r atar. bu felsefeyi benimseyenleri de köle yapar.
neyse ya her şey boş, süper fm'le coş. böyle bir slogan vardı. süper fm hala var mı acaba.
devamını gör...
bulduğun anlam, sendeki anlam kadardır. çayımı aldım ve sevdiğim kitabı okuyorum. bu hiç anlamsız değil.
devamını gör...
anlamlı bir şeyler kalmamış ise eğer her şey anlamsız olur.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"her şeyin anlamsız olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim