bakış açısına göre değişir. ücra bir köyde, muhtar dolu dolu bir hayat yaşıyordur ahaliye göre. her hafta 2 kez kasabaya iniyor, şehire bile gittiği oluyordur hatta.

discovery chanel'da, "bu bataklıkta dünyanın en zehirli yılan türlerinden 6'sı popülasyonunu sürdürüyor" diyerek dağda bayırda şortla gezen manyağa göre, hobi olarak trakcking yapan tipler çok sıkıcıdır. belli bir kıstası olmamalı bu işin. öldükten sonra geride bıraktığın eserlerle doğru orantılı olması da klişeden ibaret. kime göre neye göre. einstein tırnaklarını kesmeye üşenirdi geyiği malum. gününü evinde, inandığı ve zevk aldığı şeyleri deneyerek tamamlardı. sayesinde dünya eskisi gibi değil.

ekstrem işlerle uğraşmak veya seyyahlık bu işin kriteri değil demek ki. senden sonraki kuşaklara bilim, sanat adına güzel eserler bırakmakta değil. bunların adı, güzel bir hayat yaşamak, başarılı bir hayat geçirmek, doğru bir hayat yaşamak olabilir ama dolu dolu yaşamak deyince sanki biraz haksızlık ediyormuşum gibi geliyor diğerlerine. sokaktaki tinerci de kendi çapında dolu dolu yaşıyordur. o gün 4 cüzdan yürütmüştür. sanatçının biri onun başını okşayıp 100 tl vermiştir. teoman habire sallanarak bardan çıktığı için teoman olabilir bak o.

"sabah 8 akşam 5, 2 çocuk, çocukları da evlendirdik, bir de ayvalıkta yazlık."

bu hayata da boş diyemez kimse.
başarısız olmuş, başarısızlığını kendi yaratmış insanların hayatına da boş veya dolu diyemem. acayip derecede bakış açısıyla alakalı bu. karışık işler velhasıl.
devamını gör...
maceradan ne anladığınıza bağlı olarak değişen eylem türü.

ama ortak nokta şudur; bir kere gelmişsiniz bu hayata. inançlı olun ya da olmayın. tadını çıkartın.
devamını gör...
öyle olması gerekli ama konumun türkiye olması konusunda emin değilim.
devamını gör...
dolu doludan kasıt istediği şeyleri yapmak olmalıdır bence.
bir insan hayatı boyunca istediği her şeyi yapmış veya yapmak için çabalamışsa o insan hayatı dolu dolu bir macera gibi yaşamıştır.
devamını gör...
çevre baskısından dolayı çoğumuzun - ben de dahil- istese de yapamadığıdır.
devamını gör...
ultra gamsız veya doğuştan zenginsen doğru aslında.yoksa (bkz: komikmiş kardeş)
devamını gör...
yıllardır kendimi bu düşünceye o kadar kaptırmıştım ki artık aslında dolu dolu olan anlarımın bile tadını çıkaramaz olmuştum. bu yüzden çok da sallamayın, yaşayın gitsin.
devamını gör...
kesinlikle katiliyorum. suraya bir kere geliyoruz, dolu dolu yasamayacaksak yasamanin ne anlami var ki ?
devamını gör...
'efendi olmak isteyen ölsün, burada macera var macera' anafikriyle donatılmış hayata bakış açısı.
devamını gör...
bu ülkede mi ? dedirten başlık
devamını gör...
ama yaşanamaması.
devamını gör...
cafeye gidip kahve içemiyoruz macera ne tam olarak?
devamını gör...
o medeni dünyada yaşayan insanlar için geçerli. bizim ki survive etmek.
devamını gör...
yukarıdaki entrylerde aslında tam aklımdan geçenlerden bahsedilmiş ama bende ifade etmek isterim. senelerce, yılda( iyi ihtimalle) 15 gün iyi tatil yapabilmek için sabah 8 akşam 5 çalışmak suretiyle 60 tan sonra rahat ederim yaşayışı dolu dolu olsada kastedilen dolu dolu macera değil aslında. hayat bu şekilde de köyde de dağda da akıyor. vade doluyor. maksat para kazanmak ise tabi belli bir güvence olmak kaydı ile köyde de pek ala o para kazanılır ve hayat yine sürdürülür. doğa ile daha baş başa ek biç gez kastedilğini düşündüğüm maceraya daha yakın bir hayattır ki şehir yaşamından zevk almayan herkes için çokta mümkündür.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"hayatın dolu dolu yaşanması gereken bir macera olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim