yokuş aşağı yaşıyorum, öyle rastgele.
devamını gör...
yaşadığının farkında olarak. günler, aylar, yıllar o kadar hızlı akıp geçiyor ki bu hızda bazen kendimizi, yaşadığımızı unutuyoruz. bugün bir parkta oturdum. ağaçtan düşen yaprakları, gökyüzünde uçan kuşları, çevremde gezinen kedileri izledim. o anın içinde o an orada olduğumu hissettim. hafif esen rüzgarla beraber düşen sarı kahverengi yapraklarla beraber sonbaharda olduğumuzu hissettim ilk defa. ve yaşadığımı, nefes aldığımı. keşke yaşadığımız her dakikanın böyle farkına varabilsek diye düşündüm. ama ne yazık ki sıklıkla kaybetmeden öğrenemiyor, sürekli unutuyoruz.
devamını gör...
severek ve de gülerek..

t:bir soru.
devamını gör...
mutluluk ile ilgili çalışmalar yapılmış. ben tedx de izledim. adam özetle diyor ki ne yapıyorsanız onu yapın. yani geçmişi ve geleceği düşünmeyi bırakıp o anda kalın.
devamını gör...
ileriye akıp geçmişte yaşanmaz. anı ilerisi için biriktirmekle de yaşanmaz. kimse olduğu insan olarak kalmıyor. değişir. fikirler değişir, tarzlar değişir, istekler değişir. bu yüzden içinde olduğu anın gerçekten ona ait olduğunu hisseden insan yaşar. kendisine ait olan küçük şeylerle yaşar. beklentisiz olursa yaşar. insan yaşlanmadan ya da yalnız kalmadan ona iyi gelenin aslında sevgi ve değer olduğunu idrak ederse yaşar. her halde bir olumsuzluk bulunur ya yaşama sövmek için. insan insana dert, insan insana şifadır.
devamını gör...
ne olursa olsun onurlu yaşanmalı. mutlu olunur,mutsuz olunur. hayat bu yani olduğu gibi yaşamaktan başka şansımız yok. ama onurlu olmak,insan olmak kendi elimizde. mutsuz gunlerde bile bi yanımız oh be der olsun buna rağmen dik durdum.
devamını gör...
uzunca bir süre sadece yaşamakla meşguldüm hayatı, nasıl yaşanır bilmeden.
oldukça heyecanlı, eğlenceli, inişli çıkışlı, aynı bir roller coaster gibi, aynı bir buddy holly şarkısı gibi.
sonraları aradıklarımın, yaşadıklarım ile uyuşmadığını fark ettim. arzularım ve eylemlerim uyuşmuyorlardı.
öğrenmeye başladım böylece, kenara çekildim ve okudum, dinledim, izledim, bekledim.
o kadar çok zaman geçmiş ki beklerken, yılların farkına varamamışım. yaşamı öğreneyim derken yaşamayı unutmuşum.
şimdilerde ise yelkenlerimi yeniden açtım, yeniden açıldım okyanuslara. bu sefer pusulam sağlam, hedefim belli.
belki yine kayıp olurum ama muhakkak yolumu bulurum.

not: girilen tanımların makinist ile son istasyon radyo yayınında kullanılacağı başlıktır.
devamını gör...
çok korkarım aslında bu sorunsaldan. kısıtlamamak için kendimi sormam kendime hayat nasıl yaşanmalı diye.
ama madem başlık var gecenin bir vakti. hala uyku yok. kahve cabası....
olduğu gibi işte yaşanır hayat deneyimledikçe.
devamını gör...
iyilik yaparak, hoşgörülü olarak, kimsenin hakkını yemeyerek, yaptığınız işi en iyi şekilde yaparak ve bol bol sevişerek.
devamını gör...
böyle değil.
devamını gör...
ilk 20; ailenin beklentilerini yerine getirip dolaylı olarak kendine yatırım yaparak geçer. ikinci 20'de; para kazanılır, aile kurulur, çocuk sahibi olunur, yatırım yapılır, çocukların geleceği ve yaşlılık garanti altına alınmaya çalışılır ve çok çalışılır. en yoğun maksimum verimli dönemdir. üçüncü 20'ye gelindiğinde gelişim görevlerini büyük ölçüde tamamlamış olursun. hala fiziğin sağlığın ve enerjin yerindedir. işi gücü rölantiye alırsın. kendine daha çok zaman ayırmaya başlarsın. sorumlulukların azalsa da devam eder ama yaşayacak daha çok zamanın, paran, ortamın vardır. dördüncü 20'ye gelince, çoğu insan gelemez. o yüzden yaşamdan keyif almayı ertelemeyin. en verimli zamanlarınızı boşa geçirmeyin.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
kişiden kişiye göre değişen sorudur. kimse için aynı cevabı yoktur.
devamını gör...
her günün son gününmüş gibi yaşayacaksın .işte o zaman geçirdiğin her anın bi anlamı ve önemi olur
devamını gör...
en uygun olanı allah'ın emrettiği gibi yaşamaktır diye cevaplayacağım sorunsal. ne kendi hayatından vazgeç, ne de ibadet etmemezlik yapma. aksi takdirde, kendinize bir amaç belirler ve o doğrultuda yaşarsınız ya da hiçlikte kaybolursunuz.
devamını gör...
mutlu mutlu...
devamını gör...
insan hayatında hayallerinin pesinden koşmalı. memlekette de hiçbir sey yapılmıyor, ekonomi kötü, torpil var diyip bütün suçu başka durumlara yüklemeyi bırakmalı. evet bunlar ülkemizin gerçekleri ve gerçekten hiç kolay değil. ama daha önce burada kullandığım bir sözü yine kullanmak istiyorum. fırsatlar hayallerinin peşinden koşanlarının ayağına gelir. zaman geçiyor ve bir kere yaşayacaksınız bu hayatı. işinizi yaparken de keyifle yapmalı, tatiller için gün saymamalısınız. 1 hafta bilmem kaç ay tatil yapacağım diye koca 1 hafta ve yıl harcanmaz. sonuç olarak ya sevdiğiniz işi yapın ya da işinizi severek yapın. istediğinizi elde etmek için mücadele edin. ayrıca bu maddi dünyaya çok fazla bağlanmayın. derdi dünya olanın dünya kadar derdi olur. her şey gelip geçici. koca kainatta ufacık bir zaman diliminde yasıyoruz. o zamanın hem ne kadar değerli olduğunu hem de ne kadar az olduğunu bilerek yaşayın.
devamını gör...
hayat kimseye zarar vermeden, insanlık görevlerini yaparak yaşanmalı. dini seçim veya seçimsizlik herkesin kendi tercihidir bu yüzden şu dine göre yaşayın diyemeyiz ama doğru bir insan olarak yaşayın diyebiliriz. güzel karakter, görgü, ahlak, iyilik ve mesafe. işte bunlara sahip bir şekilde istediğimiz hedeflere ulaşmaya çalışarak, hayattan tat alarak yaşamalıyız.
devamını gör...
hayat kendini mutlu edecek şeyleri yaparak yaşanmalı. ahh keşke şunu da yapsaydım yerine geldim, gördüm, yaptım diyebilmeli. başkalarının cehennemine düşmeden kendi cennetini yaratmalı.
devamını gör...
(bkz: hayat nasıl yaşanmalı sorunsalı) geceler boyu duvara bakarak düşünülen sonrasında "amaaannn bir daha mı geleceğiz dünyaya yaşayalım işte gelişine" diyip saliverilen bir kaygı
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"hayat nasıl yaşanmalı sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim