her filmi şaheser, dünyasına girdiğinizde sizi büyüleyen anime yönetmeni.
devamını gör...
dünya üzerindeki en iyi hikaye anlatıcısı. "rüzgar yükseliyor" ustalık eseri olmasıyla birlikte beni en çok etkileyen yapımı olmuştur . 2013 yılında son filmini yayınlayıp emekli olduğunu açıklasa da ben kabul edemiyorum emekli olduğunu (bizi bırakıp gitme be adam ) aman dikkat ! filmlerinde uyuşturucu etkisi vardır, bağımlılık yapar. belgeselini kesinlikle izleyin (bkz: düşlerin ve çılgınlığın krallığı)
devamını gör...
kendi elleriyle çizdiği (ki ne kadar zor olduğunu tahmin edersiniz) bu muhteşem yapıtları bize, çocukluğumuza armağan ettiği için ne kadar teşekkür etsek azdır. ölmeden, görmeyi en çok istediğim kişilerden biri. büyüleyici ölçüde bir hayal gücüne sahiptir.yetenek ve istenilen mesleği yapmanın sonucunun en canlı örneklerinden biridir. düşünsenize bu işi yapmamış olsaydı (zorla memur falan olsaydı) bu yapıtları hiç görmeyecektik.
devamını gör...
kendisini anlatmak kendisi hakkında yazmak için sabaha kadar vakit lazım. söylenecek o kadar çok şey var ki hakkında. yaptığı eserleri her izlediğimde farklı bir detay dikkatimi çekiyor farklı bir ödül buluyorum.
oscar ödüllü eseri spirited away de dünya ahiret kavramını kendince işleme tarzı iyi ve kötü kavramlarının onun kitabında her zaman iki zıt olmadığını, aç gözlülük tamahkarlık hırs ve şehvet in insanı kör ederek nasıl felaketi olduğunu anlatırken kullandığı görsel ve işitsel öğeler ruhuma aklıma ve zihnime bayram ettiriyor.
bir filmi yapması yıllar alırken her filmi üzerine nasıl insanlara iyi bir şeyler katarim düşüncesi ile kivranmasi hala o beyaz önlüğü ile her gün atölyeye gelip her sahneyi hala elleriyle çizmeleri, miyazaki ye ve sahibi olduğu ghibli stüdyosuna saygımı doruklara çıkartıyor.
keşke dünyadan ayrılmadan müslüman olsa dediğim insanlar arasında başı çekiyor.
not: arkadaşlar miyazaki bir anime üreticisi değil film yapımcısıdir. belgeselinde animeleri ne kadar sığ ve aşağılık yapimlar olarak bulduğunu üstüne basarak dile getirir.
devamını gör...
insanı alıp başka diyarlara götüren mekanları, bu dünyaya ait olmayan zamanları, insanın yüreğinde yaşayan karakterleri ve yalnızca kulak değil tüm ruhu doyuran müzikleriyle anlattığı hikayeleri olan adam.
devamını gör...
filmlerinin müziklerinden kendisi adına bir konser düzenlenmiştir.
yılda 1-2 kere dinlerim. 2 saatlik bir konserdir ve o iki saat yıl içinde geçirdiğim en verimli iki saattir.
devamını gör...
zor bir hayat geçiren ve kalan hayatını da insanları eğlendirmeye adayan büyük insan.
çok güler yüzlü görünür ama kendi deyimiyle insanlar bunu beğendiği için yapar. aslında asabi bir dededir kendileri.
her yönüyle kendine has bir tarz yakalamış ve aynı kafadan olan arkadaşlarını kaybetmiş geriye de tek o kalmıştır.
ünü adından önde giden karakterler yaratmıştır. ve bu o kadar ileri seviyeye gitmiştir ki miyazaki bir süre sonra kendi kurgusal karakterlerine düşman olur. (özellikle totoro)
hal böyle olunca durmadan üreten ve durmadan gelişen, her yapıtı birbirinden farklı ve daha üstün olan filmler ortaya çıkartır.
çok hırslıdır zatı muhterem. oldu diyesiye kadar durmaz. yapıtını en ince detaylara kadar inceler, olmayan yerleri düzeltir ortaya efsanevi yapıtları çıkartır.
yapıtlarına kendi hayatını da katar. özellikle annesine çok bağlıdır ve vefat etmiş olan annesinin yansımasını neredeyse her yapıtına koyar. ve onunla buluşma özlemiyle yaşar bu büyük insan....
devamını gör...
(bkz: bir satoshi kon değil)

rahmetli erken gitti. yoksa satoshi candır.
devamını gör...
bağımlısı olduğum, kurtulmak için de hiç bir çaba göstermediğim animasyon ustası şahsiyet.
devamını gör...

hayao miyazaki, japon manga ve anime sanatçısıdır. elli yılı aşkın bir süredir animasyon dünyasının içindedir ve en yakın çalışma arkadaşı ısao takahata ile birlikte studio ghibli adlı animasyon stüdyosunun kurucusudur.
devamını gör...
eserlerinin yaratım sürecini incelemek isteyenler 10 years with hayao miyazaki adlı dört bölümlük belgeseli izleyebilirler.
devamını gör...
(bkz: 10 years with hayao miyazaki)
devamını gör...
bütün filmlerini izledim ama şu var ya şu beni bitirdi
devamını gör...
an itibariyle 6-7 filmini izledim ve ba-yıl-dım!
adamın hayal gücüne hayran olmamak elde değil. filmlerindeki her şey kendi gerçekliğine sahip ve izlerken şaşırtmasının yanında olağanmış izlenimi veriyor.

(bkz: howl's moving castle)
şöyle bir yerde yaşamak için ev araba satılır
net
devamını gör...
akıcı,fantastik,mesaj verici anime ve manga sanatçısı.
devamını gör...
filmlerinde genellikle birbirlerine yakın temalar işler: başkarakterlerin yeni bir yere gelmesi, oraya alışma süreci ve bazen arkasından kendisini arayan ve kötülüğünü isteyen insanlardan kaçarken bulunduğu yerdeki halka kendisini sevdirmesi. tema bu olsa da izlediğiniz her yeni filminde kendinizi öyle kaptırırsınız ki, anime demek doğru olmaz belki ama filmden de farklıdır. dünyası samimi ve tatlı gelir, içine çekilmek istersiniz. karakterlerin dönüşümü çok güzel işlenir. ama elbette anlatmak istediklerini de çok güzel yedirir. kesinlikle kaçırılmaması gereken filmlerdendir miyazaki'nin filmleri.
devamını gör...
miyazaki nin animasyonları arasında en sevdiğim yürüyen şato dan ilhamla çizdim çizimi de buraya bırakıyorum
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
totoro 1 numaram.
devamını gör...
güçlü kadın karakterler kullanmayı seven japon anime/animasyon film yönetmeni. her bir filminde insanlığın yaptığı hataları eleştirmeyi sever. ama bunu göze sokarak değil, sadece bize göstererek arka plandan yapar. biz de onun gösterdiklerini görür ve düşünmeye başlarız.

filmlerinde ülkelerin detayları yoktur mesela. castle in the sky (laputa - gökteki kale) filminde mesela ordu nerenin ordusudur bilinmez. laputa krallığına ne oldu? umurumuzda bile değildir izlerken. o madenci köy/kasaba nereye bağlı? hayat koşulları nasıl? yıkılan köprülere filan ne olacak? hiiiç önemli değil. o hikayede miyazaki'nin anlatmak istediği insanlığın açgözlülüğü için neler yapabileceğidir. ve kendince buna bir çözüm önerir hikayede. ama ordunun daha iyi silahlara ve teknolojiye ulaşması/sahip olması için her şeyi yapabileceğini savunmak yine de size kalmıştır.

howl's moving castle (yürüyen şato) yine arka planda bir savaşı içerir. üstelik çok şiddetli bir savaştır bu. bombalar düşer sürekli birilerinin başına. ama bir yandan da sarayda ve şehirde hayatlar sakindir. hiç bir şekilde savaşın vahşeti görünmez. ama asıl şekilcilik ve yaşlılık korkusu vardır bu hikayede. genç kişi ile yaşlının hayattaki rahatlıkları ve farklılıkları gösterilir. şekilci bir adamın savaşa karşı çıkarken insanlığını kaybetmesi, giderek bir yaratığa dönüşmesi ve genç bir kızın bedeninde rahat olmayıp yaşlı hale geçince kendine hayatta rahatça bulduğu yeri gösteriyor.

rüzgarlı vadi (nausicaä - valley of the wind) kehanet kadercilik temasıyla, kıyamet sonrası bir ortamda hayatta kalan halkların yine güç için ellerinde kalan azıcık doğaya yaptıkları zalimlik anlatılır. üstelik fark etmedikleri o zehirli doğanın, o kocaman yaratıkların aslında insanların yaptığı yıkımı tersine çevirmeye ve doğayı yaşanabilir bir hale getirmeye çalışmakta olduklarıdır. ama insanlar bunu göremezler nedense bir türlü.

princess mononoke filminde doğrudan madencilik yapmak için ormanı yok etmeyi ve içinde yaşayan hayvanları yok etmeyi göze almış insanlık vardır hikayenin odağında. üstelik dini inançlarına ters olsa bile para için seçer bunu insanlar. yine fedakarlık ve sevgiyi önerir miyazaki bize. ama seçim her zaman ki gibi bizimdir. isterseniz bir şehri kurtarmak için madenciliği ve ormanın ve doğanın katliamını savunabilirsiniz.

daha çok filmi var miyazakinin * ama filmleri hakkında bahsetmem gereken bir başka özellik de güçlü kadınlar vardır miyazakinin hikayelerinde. sadece iyi taraf değildir kadınlar, aynı zamanda bu güçlü kadınlardan bazıları savaş başlatır, insan öldürür, katliam yapar. ama güçlülerdir. kraliçelerdir, generallerdir, kanaat önderilerdir. ve takipçileri tarafından saygıyla izlenirler. çünkü tamamen siyah değil, hatalarıyla iyilikleriyle gri karakterlerdir sadece aldıkları kararların motivasyonları farklıdır. iyi tarafa yakın olanlar da tamamen saf ve iyi değildirler hata yaparlar ama yine de temiz bir sevgi ve fedakarlık vardır kalplerinde.

konuyu çok dağıttım ama miyazaki'nin hikaye anlatma tarzını çok seviyorum kısacası ben. arkada insanlığın aç gözlülüğü ve zalimliği vardır her zaman. ama miyazaki her filminde bıkmadan ve üşenmeden sevgi ve fedakarlığın bu zalimliği yok edeceğini ve insanlığı kurtaracağını söyler. her filmin müzikleri muhteşemdir, her filmin görselleri şahanedir. hikayeler biraz bulanık gelebilir ama bunun miyazaki'nin kendi tercihi doğrultusunda izleyicilere bilgi bombardımanı yapmaktansa bambaşka bir şeyi hedefler. film bittiğinde izleyenlerin akıllarında tek bir duygunun kalması. sevgi her şeyin ilacıdır. canınızın sıkkın olduğu bir an açıp bir miyazaki ya da aynı anlama gelen studio ghibli filmi izlerseniz, bittiğinde çok hoş bir hisle geçecektir gününüz. iyi seyirler efenim.
devamını gör...
tası tarağı toplayıp japonya'ya gitme isteği uyandıran filmler yapan yönetmen. hayal gücünü ve yarattığı karakterleri seviyorum
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"hayao miyazaki" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim