insanlarda nasıl kullanıldığı çok çok yakın siyasi/diplomatik gelişmelere bakılarak görülebilir.
devamını gör...
sözlük modlarından eyluling mahlaslı modun yöntemidir. formata uymayan yazarlar ve dahi çaylaklar üzerinde kullanıp etkili sonuçlar aldığı italyan bilim adamlarınca tescillenmiştir.
devamını gör...
ekonomi alanında başvurulan yöntem. bu alan hem havuç hem sopa olabiliyor. havuç, yarar verme yöntemi, sopa da, zarar verme yöntemi. istediğimi gerçekleştirirsen sana şu yararları sağlarım . bu havuç yöntemi, bir anlamda satın alma gücü oluyor. sana ambargo uygular, ekonomini batırırım . bu da sopa yöntemi, yani zarar verme gücü oluyor. yakın zamandan hatırlarsak bu sopa yöntemini trump, ülkemize karşı, tutuklanan papazı serbest bırakmamız için kullanmıştı. bunda da başarılı olmuştu. bunun hatırladığımız veya bilmediğimiz başka örnekleri de mevcut. mesela " ülkeniz, 1,5 milyon ermeni'yi öldürdüğünü kabul etsin, size nobel ödülü verelim" gibi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"havuç sopa yöntemi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim