geçen yıl, hatay ilimizde ardı arkası kesilmeyen orman yangınlarının talimatını veren "demhat sperti" kod adlı pkk'lı terörist mesut taşkın'ın, milli istihbarat teşkilatımızın sihalarla düzenlediği başarılı bir operasyonla öldürülmesidir. bu yangınlar sonucunda 400 bin hektarlık alan kül olmuş; 7 daire, 11 müstakil ev, 14 iş yeri, 8 fabrika, 4 araç, 3 depo, 35 arı kovanı yanmış; 70 vatandaşımız yaralanmış, çok sayıda da yaban hayvanı telef olmuştu. 2015 yılında silopi'de 3 polis memurumuzun, 2016 yılında 12 çevik kuvvet polis memurumuzun şehit edildiği saldırıların da planlayıcısı olan bu pkk'lı teröristin, 2020 yılının 20 ekim'inde itlaf edildiği belirtilmiştir.



hatay'ın belen, iskenderun ve arsuz ilçeleri ile bazı illerde geçen yıl terör örgütü pkk/ypg unsurlarınca çıkarılan orman yangınların talimatını veren "demhat sperti" kod adlı terörist mesut taşkın, milli istihbarat teşkilatı (mit) tarafından geçen yıl 20 ekim'de gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildi.
güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, geçen yıl 9 ekim'de hatay'ın belen ilçesinde 9'u ormanlık, 6'sı kırsal alanda olmak üzere 15 ayrı noktada meydana gelen, rüzgarın etkisiyle iskenderun ve arsuz ilçelerine sıçrayan, yerleşim birimlerinde de etkili olan ve pkk'ya bağlı "ateşin çocukları inisiyatifi" tarafından çıkarıldığı öne sürülen yangınların ardından geniş çaplı soruşturmalar yürütüldü.
ülke içinde ve sınır ötesinde çalışmalarını yoğunlaştıran mit, türkiye'deki pkk unsurlarına orman yakma talimatı veren teröristin "demhat sperti" kod adlı mesut taşkın olduğunu belirledi.
terör örgütünce çukur operasyonları sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırılarda kullanılan patlayıcıların yurt içine aktarımını sağlayan taşkın, türkiye'de gerçekleştirilmesi planlanan bir eylemde kullanılmak üzere suriye'den patlayıcı aktarmaya çalışırken mit tarafından tespit edildi. geçen yıl 20 ekim'de terör örgütünce oluşturulan toprak tahkimatta, yanındaki teröristle patlayıcı aktarımı sırasında siha ile görüntülenen terörist, etkisiz hale getirildi. taşkın'ın yanında örgüt mensubu da operasyonda vuruldu. iki teröristin etkisiz hale getirildiği operasyon, siha tarafından saniye saniye kaydedildi.
- pkk'nın yurt içine yönelik patlayıcı ve kadro aktarımına darbe
2015 yılından beri suriye'de bulunan taşkın, önce örgüt yöneticilerinden "hakkı gabar" kod adlı iskan akyüz'e daha sonra da murat karayılan'a bağlı olarak türkiye-suriye ve ırak-suriye arasında gerçekleştirilen patlayıcı aktarımlarının sorumlusu olarak faaliyet gösterdi.
taşkın, 2015 yılında silopi'de 3 polisin şehit edildiği, 2016 yılında ise cizre'de çevik kuvvet şube müdürlüğü'ne düzenlenen ve 12 polis memurunun şehit olduğu, 75'i polis olmak üzere 78 kişinin yaralandığı eylemleri planladı ve bu saldırıda kullanılan patlayıcıları türkiye’ye aktardı.
silopi'de gümrük müdürlüğüne ait servis aracına yönelik 15 ağustos 2016'daki bombalı saldırı ile 11 nisan 2017'de diyarbakır'ın bağlar ilçesinde bulunan emniyet binasına yönelik bombalı eylemde kullanılan patlayıcının da aynı terörist tarafından türkiye'ye getirildiği belirlendi.
sınır bölgesini iyi tanıması ve bölgedeki teröristler üzerindeki etkisi nedeniyle taşkın'ın etkisiz hale getirilmesi, pkk'nın yurt içine yönelik patlayıcı ve kadro aktarımına büyük darbe vurdu.
- binlerce hektar alan yandı
hatay'da 300-400 bin hektar alanın yandığı geçen yıl 9 ekim'de başlayan yangınlar 11 ekim 2020'de kontrol altına alınmıştı.
yangında 7 daire, 11 müstakil ev, 14 iş yeri, 8 fabrika, 4 araç, 3 depo, 35 arı kovanı yanmış, 70 vatandaş yangından etkilenmişti. ormanlık alandaki yangında çok sayıda hayvan telef olmuştu.
ihbarlar ve bazı görgü tanıklarının ifadeleri sonucu yangında sabotaj ve kasıt ihtimalini değerlendiren adli ve idari birimler, bölgede çalışma başlatarak bazı kişileri gözaltına almıştı.
terör örgütü pkk/ypg propagandası yapan sosyal medya hesaplarının yangınların "ateşin çocukları inisiyatifi" adlı örgüt tarafından çıkarıldığını iddia etmesi ve daha önce çıkan bazı yangınları da bu örgütün üstlenmesi üzerine istihbarat birimleri harekete geçmiş, terör örgütü pkk'nın amanos dağları'ndaki örgütlenmesine yönelik operasyonlara hız verilmişti.


alıntı: youtube haber linkinin açıklama kısmı.

kaynak: www.milliyet.com.tr/gundem/...
devamını gör...
bir insanın bu kadar vahşice öldürülmesine şaşırıp kaldığım durumdur. her ne olursa olsun kimse böyle öldürülmemelaskls.... şaka lan. gebersin tek bir zerresi kalmasın. şu ülkenin kanseri bunlar.
devamını gör...
(bkz: barış atay)'ın taziyeleri kabul etmesini beklemekteyiz.
devamını gör...
atomlarına ayrılmış bir mezapotamya eşeği izledik.

darısı tüm terör sevici ve besleyicilerinin başına.


evet hepsinin.
devamını gör...
"kime göre neye göre terörist diyorsunuz, bir insan(!) bebek öldürdü, mayın patlattı, öğretmen kaçırıp öldürdü, ormanları yaktı diye terörist mi oluyor?" diyen terör seviciler gelir birazdan.
devamını gör...
güzel bir haberdir.

umarım yanarak yok olur bu köpekler.
devamını gör...
kendine insan diyen biri ne olursa olsun, ne yaşadıysa yaşasın orman yakmaz, yakamaz.
devamını gör...
bir iskenderunlu olarak içimi acıtan ve evimize kadar gelen yangınların failinin gebermesi. bir ağaç yandığında içim yanarken benim böyle şerefsizlerin yaşama hakkı olduğuna inanmıyorum zaten.
devamını gör...
çok sevdiği öşeklerin yanına gönderilmiş..
nal tıkırtıları, katır anırmaları içinde uyusun.
devamını gör...
ağacı koru,yeşili sev, ayıyı öp; teröristi yakmadan yok et.
devamını gör...
üzmüştür.

40 decere sıcakta kışlık mont ile su vermeden çalıştırmak suretiyle yaktığının on katını ağaç diktiremeden telef olmuştur.
devamını gör...
gömüldüğü yerde ot bitirmeyen, ş.r.fsiz, kundakçı hain.
devamını gör...
darısı diğer teröristlerin başına dediğim olay.
devamını gör...
emeği geçenlerin elleri dert görmesin dediğim harika gelişme. onlarca yılda yetişen koca bir ormanı sırf zarar olsun diye yakan, o ormandaki canlıları kavuran bir hain yanarak ve parçalanarak gebermiş.
devamını gör...
izlediğimde içimin yağlarının eridiğini hissettiğim bir video ile atomlara bölünen terörist kişinin cehennemi boylaması.
bu siha bir harika dostuuummmm.
devamını gör...
şu teknoloji ne güzel bir şey dedirten, sihalara hayranlığımı katlayan gelişme. darısı diğer yoldaşlarının başına.
devamını gör...
ölene kadar aldığı nefese üzüldüm. menzile girdiği an uçurulsaydı daha mutlu ederdi.
devamını gör...
beni daha cok yanan ormanların guncel ve gelecekteki durumu ilgilendiriyor. bu zamana kadar akdeniz bolgesinde yanan ormanlar ne oldu. yerine yeni agaclar mi dikildi, yoksa villalar mi dikildi. bu ulkede karadeniz'de yangin cikti. karadeniz in kuru oldugu gun sayisi elin parmaklarini gecmez. yanan yerler ne oldu bunu merak ediyorum. eger yeni agaclar dikilmisse ne ala, yok o yerlere villalar evler yapilmissa buna goz yumanlarin, izin verenlerin bu teroristten farki yoktur. biri yakmis otekide yok etmistir.
devamını gör...
hakkıdır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"hatay orman yangınlarının talimatını veren pkk'lı teröristin öldürülmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim