kendilerinin bilinçsizce avlanması sonucu yaşattıkları bu durumun faturasını yunuslara dayatan mantıksız insancıklardır
devamını gör...
(bkz: herbokolog)
cahil cahil konuşmayın ekolojik denge diye bir şey var.
örneğin;
kediler fare yiyor fareler de yabani otları yesin.
eğer bir ortamda kedi oranı çok artarsa fare miktarı düşer dolayısıyla yabani ot miktarı artar.
eğer ortamdaki kedi miktarı azalırsa fare miktarı artar dolayısıyla yabani ot miktarı azalır.
eğer yunus miktarı artarsa hamsi miktarı azalır. bir şekilde dengelenmesi gerekiyor.
t: tatlı su çevrecilerinin saçma entryleri. x sanatçısı denize atık su boşaltıyor veya modacılar hayvan kürkünden kıyafetler giyince sesini çıkartmayanlar veya anadolu parsı yok yere avlanınca sesini çıkartmayanlar şimdi sesini çıkartıyor nedense.
devamını gör...
umarim gercek degildir diye dua edecegim basliktir.
devamını gör...
hamsi yiyor diye karadenizlileri de avlayalım o zaman dedirtir.
devamını gör...
çok şey yazasım var ama kelimelere dökmek, hele bir de saçma sapan şeylere karşı bir şeyler yazmak zor geliyor. bu öneri olabildiğince aptalca zaten. günün konusu olan yunus av meselesini konuşmak bile mantıksız. ama hayvancılığı, avcılığı, tarımı yani mideye giden bu alanların hepsine, bu öneriyi yapan ahlaksız, kafasız ve aynı zamanda şark kurnazı olanlar yön veriyor.

bu konuda atılacak en radikal adım bu sektörlerin hiç birini profesyonel olmayanların umuduna bırakmamak. yanlış avlanma sonucu hamsi azalır. yunusları öldürelim der. doğru düzgün iş yapayımı hiç konuşmaz. trolle avlanıp, balık ebatlarına dikkat etmeyip, iyi sezon geçirip kapısına ihtiyacı yokken ikinci aracı çekerken, gelecek sezonu düşünmez. gelecek sezon bu sudan ne çıkacak fikri zihninin ufak bir köşesinden bile geçmez. o sezonluk vurgununa bakar ve gelecek sezonu bir arabaya satar bunlar anca.

bu herifler vasıfsız işçi olarak çalıştırılması gereken kişiler. gıda bunların umuduna bırakılmamalı.
devamını gör...
bende buradan yetkililere sesleniyorum; ey bizi yöneten kesim. bir balık türünün artması için başka bir balık türü'nün hunharca katladilmesini öneren bir zihniyet bu ülkenin başındaki en büyük sorundur. bence bu zihniyet kısır bırakılması gerekilen bir zihniyettir.
siz hiç uğraşmayınız, tıbbi işlemlerle devletin parasını iç ettirecek değiliz, bizlere teslim edin, kafa sözlük baytarlar derneği olarak biz kendilerini tepikleyerek kısırlaştırmayı teklif ediyoruz. bunu bir imza kampanyası haline getirip change'e taşıyacağım desteklerinizi bekliyorum.*
devamını gör...
aynı mantıkla yunusları kovsun diye kangal köpeği bırakalım denize. nasıl eğleniyor muyuz balıkçılar ? dediğim önermedir.
devamını gör...
dün haberlerde gördüğümde beni şok eden insancıklardır. ''hamsi bulamıyorlarsa yunus öldürsünler'' gibi bir zihniyet kabul edilemez.

zaten kirlilik ve besin azlığından ötürü yunusların bağışıklıkları zayıfladığından kitleler halinde yunus ölümleri gerçekleşiyor. yunuslar yumurta bırakarak çoğalmıyor ki balıklar için tehdit konusu olsun. yunuslar memeli hayvanlardır ve 10 ay- bir yıl gibi bir süre içerisinde yavrularını doğurur. hamsiyi azaltan yunuslar değil, kirlilik, aşırı ve yanlış balıkçılıktır.

--- alıntı ---
ancak ekosistemin bütün parçalarını koruyarak biyoçeşitliliği koruyabiliriz. karadeniz’de 1970’lerde 26 ticari öneme sahip balık varken bu sayı bugün 6’ya düşmüştür. besin zincirinin en tepesindeki yunuslar ekosistemin sağlığı konusunda gösterge türlerdir. yunusların azalması sürdürülebilir balıkçılığa ve tüm ekosisteme zarar verir. ayrıca yunuslar daha çok yaşlı ve hasta balıkları yedikleri için, balık popülasyonlarının hastalanmasını azaltır ve üreme başarılarını arttırır.
devamını gör...
(bkz: dont make stupid people famuos). ayrıca kendisi profesördür.

liyakatin önemini ortaya çıkaran bir söylemdir.
devamını gör...
besin zincirinin altını üstüne getirecek öneri.
daha fazla hamsi yemek için başka bir canlının katlini önermek kabul edilemez.

edit: bir canlı türünün miktarı azaldı diye onunla beslenen diğer canlının sayısına karışmak insanın görevi ya da hakkı değil. tam tersi insanın doğaya vermiş olduğu zarardan ötürü dengeler değişiyor. dengeyi daha da bozmamak için müdahaleyi minimuma indirmek gerekir.
yunus avına karşı çıkanların kürk giyen ünlülere, diğer avcılık faaliyetlerine tepki göstermediği de ne malum?
devamını gör...
sahibinin gürcü hamsisine 'puç' diyen dayı olduğunu tahmin ettiğim söylemdir.
devamını gör...
kısaca çakal sürüsü diyebiliriz bu aklı fazla arkadaşlara.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"hamsi artsın diye yunus avı önerenler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim