#araştırma-inceleme

öne çıkanlar | diğer yorumlar

başımıza türlü belalalar açan fethullah gülen cemaatinin devletin içine sızmalarını (özellikle emniyet teşkilatı) delilleriyle anlatan eski eskişehir emniyet müdürü hanefi avcı'nın kitabı.

o zamanlar bu kitaptan örnekler vererek cemaati eleştirdiğimde aforoz edenler şimdinin azılı fetö düşmanı.

hayat ne garip. bu zamanlarda da başka cemaatler için buna benzer kitaplar çıkıyor ve yine devlet bile bile ladese giderek kadrolarına toplu alımlar yapıyor bu cemaatlerden.
devamını gör...
emekli emniyet müdürü hanefi avcı'nın çok satan , kendi anılarından yine kendi kalemiyle derlediği kitaptır.

kitabın adının esinlenme hikayesinden bahsetmek gerektiğini düşünüyorum.

hanefi avcı, simon kod adlı pkk içinde dağ yönetim kademesinde olan bir teröristin ve onun kız kardeşinin hikayesini istanbul haliç otoyol köprüsü' nden geçtiği bir esnada hatırlaması üzerine , bir metafor kullanarak yaptığı tespiti kitabına isim koymuş.

simon'un kız kardeşi hakkında , erkek örgüt elemanlarıyla fazla sıkı fıkı olduğu ve birçoğuyla beraber olduğu dedikoduları yayılmaya başlamış. örgüt , ispatlanmış bir durum olmadığı halde ahlak ve disiplini bozduğundan genç kadının infaz edilmesi konusunda ısrarcı olmuş. karar vericilerden biri olan simon'un kız kardeşinin infazına onay vermesi üzerine , bu durumun örgütte kaldıkça bir insanın kendi aile ferdinin bile öldürülmesinin umursamazlığını yaşayabildiğini düşünen hanefi avcı , sorgulamalar esnasında haberdar olduğu bu vakayı hiç unutmamıştır.

bölgeden istanbul'a tayin olduktan sonra göreve gidiş gelişlerinde kullandığı haliç köprüsü' nden yayılan ağır kanalizasyon kokusunu düşünür ve kendine sorar. '' bu nasıl bir kötü kokudur? aşağıya baktığımda binlerce ev görüyorum ama bu kokuyu her gün solumak onları rahatsız etmiyor hatta bu kokuya alışıyorlar ve umursamıyorlar ki bu muhiti terk etmiyorlar.'' tıpkı simon un ölüm emrini verdiği kişinin özbeöz kız kardeşi olmasını önemsememesi gibi... çünkü örgüt mensubuysan ne aile ne akrabalık artık önceliğin olmayan ve umurunda olmayan bağlardır.

genel içerik ve toplumdaki yansımalar;

* kitap 25 yıllık geniş bir döneme bakıyor.
* hanefi avcı fetö örgütü tehlikesini prof. necip hablemitoğlu'ndan sonra en yüksek sesle dile getiren bir kaç isimden biridir.
*kitapta, fetö örgütlemesinin polis okullarındaki ve emniyet içindeki şemalarında fişlenme detayları ve tablolar vardır.
* jitem ve cem ersever olayına da değinilmiştir.
* kitabın ses getirmesi üzerine gelen bazı baskılar neticesinde bir tv programında , görev yaptığı esnada bazı örgüt mensuplarına işkence veya kötü muamele yaptığını ve onlardan özür dilediğini beyan etmiştir.

satış rakamları ve bazı mali bilgiler:

hanefi avcı kitabı için yayıneviyle %15 pay almak için anlaşmıştı. kitabın çıkış fiyatı 25 tl idi.
2010 senesinde yayınlanan kitap 2 hafta içerisinde 600.000 adetlik rekor bir satışa ulaşmıştı.
h.avcı'nın kitaptan kazancı 2010 rakamlarıyla sadece 2 haftalık satış sonunda yaklaşık 2.200.000 tl / $ 1.450.000 usd olmuştur.

fetö davalarında tutuklanması;
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"haliç’te yaşayan simonlar dün devlet bugün cemaat" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim