ikincisi irade, enerji ve hayatı ciddiye almayı gerektirir. başarılı insanlar genelde bunların arasından çıkar. günübirlik yaşayan kişiden bir cacık olmaz. ama hayattan tat alma konusunda daha şanslıdır. tabii bunun da uzun vadeli negatif sonuçları olacaktır. tercih sizin.
devamını gör...
tam planlı programlı yaşamaya başlıyorum kaçıyor arkadaş ipin ucu, nasıl başarıyorlar yahu bunu. bu enerjinin kaynağı ne?
devamını gör...
psikolojik durumuma göre birden planlarüm yıkılabilir. günübirlik yaşamak keyiflidir tabi ama planlı olmanın uzum vadede daha iyi sonuçlar göstereceğini düşünüyorum.
devamını gör...
ideali direkt yaşamamaktır ama ille bu iki seçenekten biri seçilecekse her zaman günübirlik yaşama tarafında yer alırım. çünkü iradesizim ben.
devamını gör...
aslında planlı programlı yaşamak hepimizin hayali veyahutta hedefi fakat çoğumuz bu hayali/hedefi gerçeğe dökemiyoruz sadece hedef olarak kalıyor.ben bu kısımda o çoğunluk kısıma giriyorum her hafta başı kendine yeni plan yapıp ilk iki gün uyup sonra bırakan.
devamını gör...
planlı , programlı yaşamak her daim daha iyi sonuçlar doğurur.
devamını gör...
planlı yaşarsanız az üzülürsünüz. planlı yaşayın. planlı olmak iyidir. hayatınızı düzene sokar.
devamını gör...
günübirlik yaşamak vahşi doğaya özgüdür. vahşi doğadaki canlılar günübirlik yaşarlar. hatta bazıları biraz ileriyi düşünüp yiyecek depolaması bile yapar. bu da plan ve program içine girebilir.
insanın günübirlik yaşaması, evsiz olmayı gerektirir. kendi evinizde veya kirada bile otursanız doğal olarak vergiler, kira vs. gibi nedenlerle günü birlik yaşamış olamazsınız. öğrenciyseniz günü birlik yaşamanız mümkün değildir. sistemin içindeyken bu, günübirlik yaşam olamaz.
sistemin içine giren her bir insan, çok az da olsa planlı ve programlı yaşamak zorundadır.

düzenleme: ben bu başlığın altına yazmadım"günübirlik yaşamak vs planlı programlı yaşamak". bu başlık türk dili kurallarına uymamaktadır. yönetim benim tanımımı bu başlığın altına yönlendirerek yanlışı desteklemiştir. doğrusu : (bkz: günübirlik yaşamak mı planlı programlı yaşamak mı) olmalıydı.
devamını gör...
yaptığım planlar sekteye uğramasa planlı ve öngörülebilir yaşamayı tercih ederim. lakin bunun aksi yönünde tecrübelerim olduğu için günübirlik yaşamayı seçiyorum.
devamını gör...
biraz ondan biraz bundan, ama ikisinin yeri ayrı.
devamını gör...
bir oğlak burcu olarak planlı ve programlı yaşamak haricinde herhangi bir seçeneğimin olmadığı durum.
devamını gör...
plan program yazisini gorunce bile gozum segirmeye basliyo
devamını gör...
günlük plan yapmak
devamını gör...
günübirlik yaşamak zevkli olsa da planlı programlı yaşamanın getirisi her zaman daha fazladır. günübirlikçiler bir gün yaşar, bir gün sürünür ama plan yapanlar hedeflerine ulaştıktan sonra ölene kadar iyi bir şekilde yaşarlar.
devamını gör...
yaşamamak diyerek seçeceğim versus*. yok öyle bir seçeneğin diyorsanız da karışık kaset ver abi şurda diyorum.
devamını gör...
arada günübirlik yaşamak güzel olsa da; planlı yaşamak, plan yapmak, plana göre hareket etmek çok daha rahatlatıcı.
devamını gör...
hayatım boyunca günübirlik yaşamadım. rüzgarda savrulan yaprak değildir insan. geçim derdi hiç olmamışsa, hayatta her istediği önüne gelmişse öyle yaşayabilir ama bizim gibi bir ülkede, istanbul gibi bir şehirde yaşıyorsan bazı şeyleri düşünmen gerek.
onu hayat tarzı haline getirmiş akrabalarımın kahrını ne kadar çevresindekilere çektirdiklerini, anne ve babasına yük olduklarını, çocuklarına eziyet olduklarını gördükçe hele!
planlı ve programlı yaşarım. elimden geleni yaparım gerisini bırakırım. carpe diem bana göre bir şey değil.
devamını gör...
planlı yaşamaya başlarsanız bir gün mecburi günübirlik plan değişirse savsaklık yaşatır o yüzden oyum günübirlikten yana nerde gece orda sabah ohh miss.
devamını gör...
hayatım boyunca plansız, spontane yaşadım. bir gün geldi ki işler dayanılmaz noktaya vardı. resmen çılgınlıkların bedelini ödüyordum. ya planlı bir şekilde çaba gösterecektim ya da mutsuz olduğum hayatı sürdürmeye mahkum olacaktım. planlı, programlı yaşamaya başladım. belim doğruldu, hayat kalitem yükseldi, ruh halim düzeldi. çok keyif aldığım bir hayat yaşıyorum şimdi. altı üstü birkaç yıl dişimi sıktım. birkaç yıl daha sıkmam gerekecek muhtemelen ama zaman geçtikçe o sıkma durumu rahatlıyor. daha fazla plan yapmak zorunda kalmıyorum, kendimi sık sık ödüllendirebiliyorum. eskisi gibi spontane işlere girişebiliyorum.

serkeşliğin övülecek yanı yok. karizması var. inkar edemem. sanırım artık hem planlı hem spontane olmayı öğrendim. o yüzden benim oyum planlı yaşayıp kendini garantiye alıp sonra günübirlik yaşamakla harmanlamak. birinden birini seçmek zorunda değiliz ya. yeter. hayatta hep bir seçim yapmak gerekiyor. bari bunda yapmayalım.
devamını gör...
günübirlik yaşamak ile planlı yaşamak alternatiflerini birbirlerinin duali olarak ele almak yerine bir arada değerlendirsek nasıl olurdu?
günübirlik yaşamak tanımım ilk akla gelen tanımdan ziyade pratik hayatta kaçınılmaz olan sürecin kendisini ifade eder. yani günümüzü planlasak dahi günübirlik yaşarız. çünkü anımızın dışındaki zamanları yaşama sigortamız bulunmuyor.
planlı yaşamak tanımım ise yine ilk akla gelen tanımdan ziyade yine pratik hayatta gerçekleşmesinin önünde engeller bulunan süreç olarak ele alıyorum. bu durumda planlı bir günümüz olsa ve onu gerçekleştirmek için mesai harcıyor olsak dahi o anın ilerisindeki görevleri tamamlayacağımızın bir garantisi yok.
bu durumda vardığım nokta detaylardan arınmış teorik düzlemde inşa edilmiş bir yaklaşıma dayanıyor:
günümüzü planlasak dahi günübirlik -ki bu kavramı ben daha çok an'birlik anlamında ele aldım- yaşamaktan tamamen kurtulmuş sayılmayız. bu da bir düzeyde günübirlik yaşadığımızı ifade eder. benzer ilişkilendirmeyi yerden yaparsak da oranların değişimine bağlı olarak aynı sonuca ulaşırız:
günübirlik yaşayan bir insanda anlık kararlar alarak bir planlamaya sahiptir. buradaki planlama seviyesinin düşüklüğü tamamen plansızlık olarak değerlendirilmeyebilirse ancak bu sonuca ulaşabiliriz.

ezcümle; her ikisinden de gün içinde tamamen bağımsız kaldığımızı söyleyemeyiz.

esenlikler...🌙
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"günübirlik yaşamak vs planlı programlı yaşamak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim