salak yerine konulmanıza, ciddiye alınmamanıza sebep olan davranış biçimi. insanlara sınırlarını belirtmezseniz sizi bir nesne gibi görürler. güleryüz iyidir ama herkese karşı güleryüzlü olmak iyi değildir. özellikle bizim ülkemizde...
devamını gör...
biraz geç olsa da anladım ki; belli bir mesafeden herkes(e) güler yüzlü(yüm).
devamını gör...
daha insani görünmek için her birimizin suratından eksik etmediği maske.
devamını gör...
bir grup garip insan topluluğu tarafından hafife alınmanıza sebep olabilen davranış.
devamını gör...
kime cana yakın samimi davransam çok başka manalara çekildiğini fark ettim şu yaşıma değin. nezakete o kadar açız ve o kadar özel hissetme ihtiyacı çekiyoruz ki bir mimiğin dahi altını gereksiz düşüncelerle doldurmaktan imtina etmiyoruz.
devamını gör...
güzel bir nimettir.
devamını gör...
bazen, bazı yerlerde ciddi bir tavır takınmak gerekir, sürekli güler yüz her zaman iyi değildir.
devamını gör...
şimdi gülüşüne göre değişir o biliyor musun
devamını gör...
insanların beni böyle olmamakla yargıladığı şeydir. beni seven, benim sevdiğim insanlar varsa çevremde güler yüzümü de gösterdiğim insanlar var demektir. sen göremediysen sorun sende demektir. insanlara karşı daima mesafeli olmaktan hoşlanan biriyim. bunu isteyerel yapıyorum. neden insanlar benden devamlı gülmemi istiyor bilmiyorum. bu durum beni çok kızdırıyor ve o kadar saçma geliyor ki. herkes, herkes gibi mi olmak zorunda?
devamını gör...
idiot organizmaların enayi yerine koyduğu insan tipidir.
devamını gör...
herkes sizi mutlu ve gamsız sanır başka bir avantajı da yok.
devamını gör...
eskiden güzel bir şeydi.

benim bir ablam var, 8 yıl önce doğum yaptı. hamileliği de çok sıkıntılı geçmişti çünkü miyomlarından dolayı riskli bir gebelik geçiriyordu. bu süreçte en iyi riskli doğum uzmanını bulmamız gerekiyordu ve tesadüftür anneme bizi doğurtan doktorun oğlu istanbul’da çok über bir kadın doğum uzmanı olmuş, hemen yönlendirildik, çok da muhteşem bir doktordur bu arada gerçekten, türkiye’nin sayılı perinatologlarından. fakat gel gelelim kendisi o dönem acıbadem hastanesinde doktorluk yapıyordu ve acıbadem’in sırf doğum ücretinin bile bizim bütçemizin üstünde olduğu aşikardı, ki bunun daha bin tane kontrol ücreti, testi tanısı bir sürü işi vardı. yine de elbette bulup buluşturup gidecektik. ablam bir tık özgüvensiz bir insandır, pek cevap veremez ve bazı şeyleri içinde çok büyütür.

neyse, gittik ilk kontrole acıbadem’e, tüm güleryüzümüzle. salağız tabii o zamanlar. doktorumuzun sekreteri bize kayıt açtı, yanımızda başka hastalar var, gayet suratsızlar, zaten hamilelik gerginliği, çok normal. biz gülümsüyoruz sürekli, ama sekreter o suratsız hamilelere gösterdiği hürmeti bize nedense göstermiyor. herkes eşiyle gelmişken ablam ‘erkeksiz’ diye saygı duyası kaçtı herhalde.

neyse girdik içeri, doktor beyefendi çok kibar. şu şu tahliller bu testler diye elimize tutuşturdu. çıktık sekreter birey kadın yine ay bak hala sinirliyim yaa hey allahım... kadın bize o dönemin asgari ücretinin iki katı falan gibi bir meblağ çıkardı. olabilir, acıbadem’deyiz, serinliğimizi korumaya çalışıyoruz fakat o an o kadar nakit yok üstümüzde. ablam iki saniyeliğine duraksadı meblağı duyunca, ama hala güleryüzlülüğümüzü koruyoruz, ‘hay allah hehe’ falan tarzı, kadın çok net bir şekilde, bakın üstü kapalı, istihza falan şeklinde değil çok net bir şekilde aşağılayarak; “sizin acıbadem’in fiyat politikasından haberiniz yok herhalde” deyip güldü bize, yemin ederim dalga geçerek güldü. aman yarabbi o an allah bereket versin etrafımda sivri uçlu cisim yokmuş, sokuverirdim ümüğüne. söylemiştim ablam özgüvenli sayılmaz diye. çok fena çöktü o saniye içinde. bir saniye içinde yani, o kadar kötü oldu ki zaten kötü hamilelik yaşıyor ay öldürcem sekreteri sinirden. bunun güleryüzümüzün bir getirisi olduğuna o kadar emindim ki hemen o güne kadar içimde olduğundan asla haberdar olmadığım şirretliğimi takınıp 1 saniye teklemeden “yoo bilgimiz var ama senin 1 ay köpek gibi çalışarak aldığın maaşın iki katını yalnızca bir teste veriyoruz, tavrına dikkat et” dedim ama buz gibiyim. ömrümde hiç böyle bir şey yapmamışım kimseye. elim falan buz kesmiş bir yandan, babam bu tavrımı görse beni doğrar çünkü her koşulda herkese kibar davranmamız gerektiğini öğretmiş yıllarca. sekreter ık mık yapıp geri bastı o an. ve devamındaki bütün süreçte önümüzde el pençe divan durdu. 9 ay boyunca gidip geldik, kendisine 1 kez bile gülümsemedim, dört döndü etrafımda, ikramlarla ağırladı bizi. bu olaydan sonra güleryüzü bıraktım. baya böyle sigarayı bırakır gibi bıraktım. faydasız. durduğu yerde faydasız olsa yine iyi, üstüne bir de zararlı.

kendisine köpek çeken herkesin önünde önlüğünü ilikleyen insanlar senin nezaketini ona sunduğun bir seni ezebilme bileti sanıyor. avcunuzu yalarsınız beybiler, hepinizi süründürücem lan, hepinizi. sidikliler sizi.
devamını gör...
eskiden de herkese gülücük dagitirdik,şimdi gördük tecrübe ettik bazı şeyleri artık herkese değil kendimize gülücük atıyoruz o yeter.
devamını gör...
abi yapmayın ya. vallaha en beleş en basit en zararsız şey bu. gülümse , geç. bari bunu yok etmeyin.
devamını gör...
türkiye'de maalesef ezik veya rahat sataşılabilecek insan profili çizersiniz. durun türkiye daha buna bile hazır değil a*.
devamını gör...
biri de benmişim. etraftan duyuyordum. hatta eşimin bir akrabası benim için 'gülen gelin' gibi bir şey diyormuş. bense normal sohbeti bile gülümseyerek yaptığımı sonradan fark ettim. bu sebeple salak ve alık yerine konduğumu fark etmem daha sonra oldu.
devamını gör...
hayatta en az 1-0 önde olmaktır.

güler yüzlü *insanlar huzur ve mutluluk verir, insanın içini ısıtır bu yüzden de daha çok sevilirler. sayılarının artması dileğiyle.
devamını gör...
türkiye de zordur.
devamını gör...
her şeye rağmen güler yüzlü olmak. gereklilik.
devamını gör...
genellikle erkekler tarafından hemen yanlış anlaşılmanıza yol açan bir durum çok gülünce hemen size asılmaları gerektiğini düşünüyorlar sanırım .
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"güler yüzlü olmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim