b9 vitaminidir, diğer adı folattır. b12 metebolizması ile ile ilişkilidir bu nedenle de rutin ölçümlerde ölçülür.
yeşil yapraklarda yaygın olarak bulunduğundan bu ad verilmiştir ve bu bitkiler pişirildiğinde folik asit etkisini kaybeder.
eksikliği megaloblastik anemiye, nükleik asit sentezinde bozulmaya ve gebelik varlığında fetus omurgasında bozukluk oluşmasına neden olabilir
devamını gör...
folik asitin en iyi kaynakları balık, yumurta, karaciğer, yeşil sebzeler, yeşil mercimek, tam tahıllı besinler, ceviz içi ve portakaldır. folik asit besinlerde yaygın olarak bulunmasına rağmen, dünyada en sık rastlanan vitamin eksikliği, folik asit eksikliğidir.
devamını gör...
gebelikten önce ve gebelikte alınması sinir sisteminin gelişiminde rol oynadığı için önemlidir. gebeliğin 4. haftasında nöral tüp kapanır. bu yüzden gebe kalmadan 1 ay önce başlanmalıdır destek tedaviye.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"folik asit" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim