başlık biraz onedio* içeriği gibi oldu.ama ne yazık ki bazı ilginç biyografilerin tarihin tozlu raflarına kaldırılmasına gönlümün el vermesini beklemektense, bu başlığı sözlüğe kazandırmayı tercih etmeyi yeğledim.*

tanım: senaryo anlamında okuyucu ya da izleyici tatmin edebilecek kurguda ve en önemlisi gerçekten yaşanmış olan olayları yazabileceğimiz başlık.

ben şimdilik cia, kgb, mossad, mi6, svr, eyp, mit gibi çeşitli istihbarat servislerinin başından geçen, her birinden en az birer film senaryosu çıkartılabilecek ve en güzeli hepsi açık kaynak bilgiler olan bazı vakalar üzerinden gitmek istiyorum. fakat dediğim gibi, gerçekten yaşanmış olması dışında herhangi bir kısıtlama yok.

örnek vermek gerekirse: ailesi josef stalin döneminde işkence gördüğü için sovyet sisteminden nefret eden ve bu yüzden para almayı kabul etmeden modern s-300, su-27 ve mig-31'de kullanılan füze ve radar sistemlerinin temeli sayılabilecek bilgileri cia'ye, o dönemde sovyet rusya'da bulunmayan kırtasiye malzemeleri ve bikaç vitamin hapı karşılığı veren elektronik mühendisi adolf georgievich tolkachev.


bir diğer örnek kgb'nin uzun soluklu operasyonlarından illegaller'in baş tacı, bir ara joe biden'ın bile hakkında "bizim casuslarımız arasında onun kadar ateşli olan var mı? açık konuşalım. onu geri göndermek benim fikrim değildi." dediği tabiri caizse yürüyen cinsellik anna vasilyevna chapman.

peki bizim ülkede hiç mi olmuyor kardeşim böyle ilginç olaylar? hep abd - rusya mı bu istihbarat savaşını yapan dememek için abdullah öcalan kenya'da yakalanmadan -öhom- pardon, paketlenmeden önce ona yunanistan tarafından teklif götüren istihbaratçı savvas kalenderidis'in, tsk'da görevli bir üsteğmen ile olan hikayesi iyi bir örnek olsa gerek.

ben yazdıkça editleyeceğim. sizlerin de gerçek manada yazarlığınızı konuşturma vakti sevgili yazarlar. hadi bakalım...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"filmlere konu olabilecek yaşanmış olaylar" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim