kendisine yatırım yapmak yerine, hayat standartlarını yükseltecek bilgileri öğrenmek yerine, boş bilgileri beyninde boşu boşuna yer tutması için çaba sarf eden kişidir. ondan sonra da ben neden iyi şartlarda yaşayamıyorum diye şikayet eder. her bilgi faydalı değildir. her kitap okunmaya değer değildir. dünyadaki tüm insanların fikirlerini tek tek öğrenmeye çalışmaya kimsenin ömrü yetmez.
devamını gör...
tutarsız davranan insan.
devamını gör...
"önce cefa sonra sefa" sözünü benimseyenlerden daha fazla cefa çeken insandır. böyle insanlar önce kolay yolu seçerler. sonra zorluk yaşarlar. fakat sonra yine kolay olanı yani kendilerini kandırmayı seçerler. mesela benim alanım dil olduğu için aklıma direkt yabancı dil öğrenmek geldi. ingilizce'yi kursa gitmeden, yurt dışına çıkmadan öğrenmiş birisi olarak bu konuda bir yorum yapabilirim. internette ingilizce gramer ve kelime öğrenimi konusunda o kadar ücretsiz kaynak varken, rahatça yabancı arkadaşlar edinip sesli bir şekilde ingilizce konuşma pratiği yapabilme imkânı varken, ücretsiz dinleme pratiği yapabileceğiniz bir sürü yer varken (örneğin youtube'da çok fazla ingilizce altyazılı video var) ingilizce öğrenmek için hiçbir çaba göstermeyip sonra da parasızlığı bahane eden insanlardan nefret ediyorum. benim de maddi imkânım yoktu. ingilizce'yle ilgili kafama takılan bir sorun olduğunda yardımcı olan birisi yoktu. bazen ağlardım. kendini geliştirme eylemi acısız bir eylem değildir. mutlaka tökezlersin. önemli olan düşmemek. zamanında "lanet olsun bir daha dil öğrenmeyeceğim" diyen ben şu an ispanyolca öğrenmek istiyorum. bırakın şikayet etsinler. en büyük düşmanları kendileri.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"faydalı bilgi öğrenmeyip hayatından şikayet eden insan" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim