izlanda'da bir volkan. bunu copy-paste yapmadan yazabilene izlanda turu veriyorlarmış. yani vermiyorlar da verseler yeridir.
devamını gör...
hemen yazıyoruz...
eyjafjallajökull. çünkü neden? göz aşinalığı...
not: kendisi aslında bir buzuldur.
devamını gör...
izlanda'ya yerleşince adını yazılışını falan mecburen öğrenmek zorunda kalacağım dağ. bence sırf millet gelmesin diye böyle garip isimler var. zaten ben izlanda'lıların yerinde olsam bu dağın adını doğru yazabilene vize verirdim.
devamını gör...
doğru yazabilmek adına dört arkadaş iddiaya girdiğimiz kelime. yanlış yazan her kişi her turda shot atıyordu. normal şartlarda doğru yazmak mümkün değilken alkol kafasıyla bunu başarabileceğimizi düşündürten neydi bilemiyorum sözlük.
sonuç olarak sayesinde iyi içmiştik.
devamını gör...
ey yahya sökül diye okunur.
devamını gör...
izlanda'da bulunan bu buzulun ismine ilk baktığınızda sanki random isim verilmiş gibi görünüyor. sonra zamanla alışıyorsunuz. artık yazmak için kopyala yapıştır ihtiyaç duymuyorsunuz nietzsche yazar gibi yazıyorsunuz.
devamını gör...
bir kabileden herkesin bir yerlere bir harf yazıp, en sonunda oluşan kelimeyi de, "biz bunu bu dağın adı yapalım hacılar." demek suretiyle izlandalılarca isimlendirildiğini düşündüğüm, vakti zamanında ciddi maddi kayıplara, nice uçuşların iptal olmasına neden olmuş, hala faal olan bir volkanik dağ. daha beteri için;(bkz: lehçe).
devamını gör...
ismi klavye üzerinde rastgele yazılmış izlenimi veren yanardağ. bir daha ki seçimde oy pusulasının üstüne eyjafjallajökull yazmayı düşünüyorum.
devamını gör...
yaşamın şifresinin isminin içine gizlendiğini düşündüğüm yanardağ. kesin yani. big bang, atom fiziği, ya rabb.... her şeyin cevabı bu kelimede.
devamını gör...
10.
acaba ne isim koysak derken klavyenin üzerinde kedi yürümesi.
devamını gör...
hiç de umduğunuz gibi bir okunuşu olmayan yanardağ.



az daha akıcı olan için:

devamını gör...
eyyafyallayökül diye okunur. basittir yani.
devamını gör...
eywallahjökül diye okuyorum bunu.
devamını gör...
yanlış hatırlamıyorsam izlandadaydı.
devamını gör...
2010'da patladığında '' 1 ay püskürme yaparsa iklim değişir '' demişlerdi.
devamını gör...
11 yıl önce patladığında avrupa'daki bütün uçak seferleri iptal olan yaramaz volkan.
(bkz: force majeure)
devamını gör...
izlanda’daki mükemmel isimli volkan. ilk kez coğrafya hocamdan duymuştum sonra da hep aklımda kaldı zaten. e o kadar biliyoruz bi gün görmek nasip olur umarım.
devamını gör...
dünyanın tuhaf iismli sivilcesi.
devamını gör...
ilginç bir isme sahip volkan.

eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull, eyjafjallajökull.

evet izlanda turumu verin hadi.
devamını gör...
zamannında bir sosyal mecrada bu yanardağ hakkında grup vardı.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim