endüstride en çok kullanılan yazılımlardan birisidir kendisi. birçok işi görür. fonksiyonlarıyla çok uzun sürecek işleri kısacık bir zamanda halledebilir, vba ile kendinize özgü bir fonksiyon oluşturabilirsiniz. kendisi derya denizdir.
devamını gör...
kullanmasını bilmeyene eziyet bilene ise büyük lütuf olan programdır.
devamını gör...
microsoft'un geliştirdiği tablolama programıdır. ayrıca kullanmasını bilen için çok faydalı bir programdır.
devamını gör...
babamın bana her fırsatta öğretmeye çalıştığı bir programdır kendileri. bazen ve hatta sık sık babamın o programı benden daha fazla sevdiğini düşünüyorum. bir kaç defa bana yine bu programı överken ve öğretmeye zorlarken sitemimi tatlı bir dille gün yüzüne çıkardığımda "hadi lan ordan, bu program senden daha çok işime yarıyor benim" dediği bile olmuştu. umarım şaka yapıyordur...
devamını gör...
askerdeyiz. yıl 2011 yer kktc.

her sabah olduğu gibi o sabahta sabahın kör saatinde uyandırılmıştık. traş kahvaltı falan fistan derken saat tam yedide ip gibi dizildik.

o zamanlar üsteğmen olan bölük komutanımız içtimayı almak üzere geldi. tekmil verildi sayı alında falan. şimdi askeri bilgiye boğmadan hızlıca geçiyorum buraları.

komutanımız diyip geçmek sinmedi içime. biraz bahsedeyim. üsteğmenimiz; 170 boylarında 60-65 kilo ufak tefek sayılacak bir adamdı. gel gör ki insan evrende bedeni kadar değil de yüreği kadar yer kapladığı için benim gözümde devasa bir adamdı. çoğu karakter yoksunu insan, onun dağıttığı karakter sadakasını alsa bu ülke çok daha güzel bir yer olurdu. buna eminim. bi defa zeki çevik ve ahlaklıydı.* askerlik deyince en çok onunla ettiğim sohbetler geliyor aklıma. gerisi bana kalsın şimdilik. belki bir gün biraz anlatırım.

neyse 75 kişilik bölüğe döndü komutan ve kısa bir hal hatır sualinden sonra kısa dönem* askerler öne çıksın, diğerleri dağılsın diye emretti. biz kısa dönem 13 kişi öne çıktık. diğerleri dağıldı. kayboldu resmen.* sonra;
komutan: aranızda bilgisayarı en iyi ben bilirim diyen öne çıksın.
biz: 13 kişiden belki on kadarı öne çıktık.
komutan: exceli wordu en iyi ben bilirim diyen öne çıksın.
biz: 4 kişi öne çıktık.
komutan: bu işin dönüşü yok. en iyi benim diyen öne çıksın.
biz: ben ve bir kişi daha öne çıktık.

komutan adımızı sorup cevabı alınca diğerleri dağısın dedi. bizi de bilgisayar merkezine gönderdi. gittik. günlük eğitim programını hazırlayıp komutana sunacaktık. ben asil görevliyken volkiciğim yedeğim olacaktı.

bilgisayarı açtık. excel dosyasına tıkladık. her şey hazırdı. bir excel kurdu her bi şeyi hazırlamıştı. her gün gidip yeni günün tarihini atıp çıktı alıyorduk. iki saat de solitare oynuyorduk bide. tabii bir süre sonra tarihin otomatik atması için de formül girdik. ohh miss.

excel demek benim için bu anım demek. o gün şansımız yaver gitmiş duvara toslamamıştık. bir abi tavsiyesi olarak size önerim; sınırlarınızı ve yeteneklerinizi iyi bilin. ne çok iddialı olun ne de silik…

kapiiiiş
devamını gör...
elim, kolum, kanadım olan program.
devamını gör...
çoğu zaman "ulan exxel mi excel mi yazılıyor?" diye düşündürten program...
devamını gör...
bir microsoft office programı olarak çoğu insanın çok iyi bildiğini iddia ettiği ancak en çok binde birini bildiği derya denizdir. excel ayrıca bir ingilizce kelimedir, “çok iyi, üstün olmak” anlamına gelir. daha detaylı bilgi için (bkz: excel)
devamını gör...
alt alta iki kareye 1, 2 yazıp sağ altından tutup aşağı çekerek 1, 2, 3, 4... diye yazdırabilenin kendini eksperi sandığı uygulama.
devamını gör...
sozluk olarak da kullanabileceginiz, dipsiz derya. ben de bildigimi sananlardandim. ogren ogren bitmez.
devamını gör...
visual basic for applications (bkz: vba) isimli bir programlama ortamı içeren tablolama aracıdır. az biraz programlama bilginiz varsa vba kullanarak excel kabiliyetlerinizi 10'a katlayıp verimliliğinizi arttirmaniz mümkündür.
devamını gör...
çok iyi bir şekilde kullanan insan aç kalmaz bence... son derece faydalı bir programdır. word yerine bunda yazı yazan bile gördüm...
devamını gör...
bilgisayarda tablolama programının ismi.
muhasebeci ve şirket yöneticileri gibi rakamsal işlerle ilgilenen meslek sahiplerinin kullandığı bir bilgisayar programı.
devamını gör...
en iyi excel uzmanları, bu hafta sonu e-spor benzeri bir rekabette mücadele edecek

aşırı formüller, makrolar ve hatalarla dolu bir hafta sonu için hazır olun. bu finansal modelleme bir dünya kupası..buradan
devamını gör...
bu uygulamanın mantığını, formüllerini anlasam ortada mr robot gibi dolaşırım herhalde
devamını gör...
yapan kişinin elleri öpülesi program. insanlığa ancak bu kadar hizmet edebilir bir program. hesaplamalar, sunumlar, arşivleme, muhasebe ve daha birçok alanda elim ayağım olan sistem aynı zamanda. müthiş bir şey..
devamını gör...
dünya excel şampiyonu belli oldu

devamını gör...
bunda pivot diye bir özellik var.
analizlerde ve raporlarda hayat kurtarıyor.
devamını gör...
gözüm kapalı kullanırım. günümün ortalama 6-7 saati kendisi ile geçiyor ve nefret ediyorum kendisinden. zamanında büyük icattı ama artan ihtiyaçlara cevap vermek için geliştirilmeye çalışıldıkça içinde büyük hatalar, kararsızlıklar barındıran bir hal aldı. büyük boyutlu datalarda patlar, sizi yarı yolda bırakır, çalışmalarınızın büyük kısmını çöp eder.

iyi bir alternatifi de yok meretin.
devamını gör...
ilk yazılışından bu yana kırk yıla yakın zaman geçmiş olan program. daha önce lotus 1-2-3ve quattro pro vardı. excel 4.0 versiyonundan sonra spreadsheet yazılımlarında tek marka oldu. şu aralar kullandığım libre office de fena değil ama excel'in windows işletim sisteminin sahibi şirketin ürünü olduğunu düşünecek olursak işletim sistemi değişmeden diğer programlar hep geride kalacaktır. bundan on yıl kadar önce microsoft office ekibinden bir programcı, hiç kimse bu programın tüm özelliklerini biliyorum ve kullanıyorum diyemez, hatta programcıları bile. çünkü büyük bir şehrin metro sistemi gibi, eski yapılar bozulmadan, üstüne yeni şeyler konuluyor, ama o eski özellikler, eski tünellerin içindeyaşayan canavarlar gibi, hâlâ orada duruyor demişti.
microsoft'un yaptığı tek muhteşem yazılımdır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"microsoft excel" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim