saygı duyulması gerekilen bir tercihtir.
devamını gör...
daha çok gezmek eşine vakit ayırmak içindir.
devamını gör...
ağaç olup meyve vermeyi istememekle benzer bir şeydir.dönemsel bir istek olabilir.kalıcı ve sürekli ise çift tedavi edilmeli ve topluma kazandırılmalıdır.
devamını gör...
genelde sonradan pişman olunandır..
devamını gör...
yalnız ölmeye mahkumdurlar.
devamını gör...
çocuğun hayatı ve planları erteleme ya da komple iptal etme gibi bir hali varsa erteleme yolu seçilir. kariyer hedefi olan insanlar çocuğa bir süre sıcak bakmazlar, işi gereği sürekli seyehat halinde olanlar da çocuğu bir süre ertelemek isterler. ekonomik olarak çocuğa hazır olunmadığı düşünmek, gelecek kaygısı da çocuk yapmayı istememe nedeni olarak konuşulur.
devamını gör...
aynı düşünceye sahip 2 bireyin evlenmesi sonucunda normal olan durumdur. taraflardan biri isteyip, diğeri istemediğinde evlilik sallanmaya başlıyor, asıl sorun o zaman başlıyor. tabii çocuk istememenin kendilerine göre haklı nedenleri de olabilir; ülkenin mevcut koşulları, hedefledikleri yaşam tarzı vs. gibi nedenler olabilir.
devamını gör...
kişiler kendi aralarında anlaştıkları sürece aynı düşünceye sahip oldukları sürece normaldir. gezip eğlenmek birbirlerine daha cok vakit ayırmak istiyor olabilirler. ya da doğacak çocuğa gerekli olan hayat şartlarını sunamayacağını düşünüyor olabilirler. önemli olan bu hususta ailelerin her şeye karıştığı gibi bu duruma salça olabilmeleri ve huzur bozabilmeleri cok yüksek. gardınızı alın.
devamını gör...
saygı duyulası bi düşüncedir. akraba hısım eş dost tarafından çiftlerden biri acaba kısır mı diye gereksiz laflar can sıksa da aldırmamak lazım. zamanı gelince her şey olur zaten. çocuk büyük bi sorumluluk. özetle saygı duymak düşer bize.
devamını gör...
akıllı, gerçekçi, olgun çiftlerin ortaya koyabileceği iradedir. neticede sırf çocuk sahibi olmak için çocuk yapılmaz.
devamını gör...
henüz evliliğin tam tadina varamayanlardir. daha çok gezmek özgür olmak içindir.
devamını gör...
evlenmek çocuk yapmak için yapılan bisey değildir. çok doğal olan bu durum anormal bisey gibi gözükmemeli
devamını gör...
ebevynlerinin sende yaşattığı travmaları kendi çocuklarına da yaşatmak istememektir.
devamını gör...
evlilik çocuk yapmak için değildir evlilik çocuk yapmak için değildir evlilik çocuk yapmak için değildir evlilik çocuk yapmak için değildir
devamını gör...
çocuk sahibi olmanın sorumluluklarının farkında olan kendini bu sorumluluğa hazır hissetmeyen insandır ve kesinlikle eksik değildir
devamını gör...
çocuk bakmaya uygun hissetmiyor olabilirler kendilerini. saygı gösterilmesi ve her görüldüğü yerde 'ee çocuk ne zaman?' diye sorulmamalıdır.
devamını gör...
çocuk sahibi olmak için evlendiğim için asla anlayamadığım çiftlerdir. ben çocuk seviyorum ama çocuk istemeyeni de yargılayacak durumda değilim.
devamını gör...
böyle bir zorunluluk yoktur. sadece bir tabudan ibarettir. hayatta çok daha önemli işler yapılabilir.
devamını gör...
mandıra filozofunun, "siz daha önce çocuk yapmak istemeyen bir zebra gördünüz mü?" şeklinde cevap vereceği durumdur. kainat bir düzen içinde yaratılmıştır. bütün canlıların öyle ya da böyle üremesi beklenir. çiftleşme arzusu biraz da bunun içindir. fakat ürememesi gerekenler vardır onlar da zaten üreyemez. onlar da sistemin bir parçasıdır.
devamını gör...
çocuk sahibi olup evli olmak istememekten daha mantıklı değildir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"evli olup çocuk sahibi olmak istememek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim