sevdiceğimle mutlu huzurlu bir ömür istiyorum gerisi tırı vırı, onunla seyahatlere gidicem, sağda solda fink atıcaz ikimiz kafasındaki bünyelerde hasıl olan istek.
herkes kendince haklı tabii ki. çocuksuzluğu yeğlemiyorum ama ilk bir kaç sene çocuk yapılmaması evliliğin pekişmesi adına daha mantıklı. çünkü evlilik çocuk ile pekişmiyor. zaruri haller pekişiyor sadece.
devamını gör...
idealistlik ya da bu şartlarda bir çocuk yetiştirmek istememekten ötürü ise gayet makuldür.
devamını gör...
evlendiğinizde karı-koca olursunuz , çocuk olduğunda ise aile.

ne zaman aile olmaya karar verirseniz o zaman çocuk yaparsınız dediğim tespit.
devamını gör...
gayet normal. anne/baba olabilecegina dair guveni yoktur, ileride belki olur da yapar olmaz da yapmaz, belki kotu bi hayat yasamasindan korkup bunun sebebi olmak istemiyodur yapmaz bir suru nedeni var bunun
devamını gör...
bunlardan biride benimdir. içinde bulunduğumuz durumu, yaşama şartlarını, dünyanın , insanların daha da kötü olduğunu gördüğüm için ve bu hayat mücadelesinde yaşamak için bir neden bulmak oldukça zorken benimle aynı hayatı yaşamasın diye bu sorumluluğu almak istemiyorum.
devamını gör...
gayet doğal bi durum herkesin hayatına kimse karışamaz
devamını gör...
yaşadığımız toplumdan dolayı bir ayıpmış gibi karşılanan ama tamamen tercih meselesi olan bir durum.
devamını gör...
+1
önce sağlık sebepleri
sonra toplumun hali..
belki de bilinçli insanlar olarak çocuk yetiştirmek en çok da bizim için uygundur, bilemedim.
devamını gör...
hem ayranım dökülmesin dedirten durumdur.
devamını gör...
kendince haklı nedenleri vardır elbette. çocuk sevmiyor olabilir, bakacak gücü ve enerjiyi veya maddi gücü bünyesinde barındırmıyor olabilir, sorumluluk almak istemiyor olabilir. bozuk düzene bir isyan etme şekli olabilir. olabilir de olabilir. velhasılı üstte ki yazara katılıyorum, “herkesin hayatına kimse karışamaz.”
devamını gör...
yaşım ilerledikçe mantıklı gelmeye başlayan durumdur.

sevgili olmak bir ilişki halinde olmak çok başka bir kafa

evlenmek bunu resmiyete dökmek ve artık ikinizin bir aile olduğu gerçekliği çoook başka bir kafa

çocuk sahibi olmak bir canlı dünyaya getirmek yada bakımı üstlenmek bu sorumluluk apayrı çook başka bir kafa ve ilk ikisinde baktın olmuyor u dönüşü yapabiliyoruz fakat son seçenek tek yön arkadaşlar
devamını gör...
"eeee çocuk yok mu, çocuk ne zaman" sorularından bıkmış insandır. hazır değildir, sağlık problemi vardır ya da hiç istemiyordur. verdiği karara saygı duyulmalıdır...
devamını gör...
hala evlenen beyin yoksunu var mı bu devirde o kadar meraklıysanız köpek sahiplenin onunla yaşayın unutmayın sevgiliniz sizi ölümüne sevmez ama köpekler çok sadık hayvanlardır.
devamını gör...
bir de bunun tam tersi olarak çocuk sahibi olmak istemek fakat evlenmek istememek durumu var
devamını gör...
çocuk büyük sorumluluk, hayat tüketen cinsten. evlilikte gitmiyosa ayrılırsın. çocuğa bakamayınca napıcan? her zaman bakmak zorunda olduğun bir yükümlülük.
devamını gör...
böyle bir dünyaya kim çocuk getirmek ister ki? evlilik ayrı çocuk apayrı bir sorumluluk. ve bozulan toplumda en doğru karar olabilir. insanlar çocuk yapıyor ama ebeveyn olamıyor artık
devamını gör...
yaşlı erkeklerin mirası karşılığında kendine baktırmak için yaptığı evlilikler.
devamını gör...
birbirlerini sevmek için , birbirlerini klonlamaya gerek olmadığını anlayan az sayıda insanlardırlar. birini seviyorsun diye karnına bebek koymaya gerek yok.
devamını gör...
ingilizler bu işi çok iyi yapıyor dediğim durum.
ayrıca evlenmeyi istemeyip çocuk da yapıyorlar.
devamını gör...
evliliğe, çoluk çocuğa karışıp aile babası veya annesi olma gözüyle değil de bir hayat arkadaşı olsun, sadece birbirimize zaman ayıralım gözüyle bakan insandır.
aslında en doğrusunu da yapan insandır. zaman gerçekten çok kötü, istediğiniz kadar iyi eğitimli olun çocuğunuzu siz büyütemiyorsunuz. çocuk okulda, arkadaş ortamında, çevreden gördükleriyle büyüyor ve türkiye şartlarında ne okul ortamı ne arkadaş ortamları ne de çevre düzgün, e durum böyle olunca da o çocuk sizin istediğiniz gibi bir çocuk olamaz zaten.
dünyanın durumu da ortada insanlar gün geçtikçe daha da vahşileşiyor daha da kötüleşiyor.
insanların bu denli zalimleştiği bir zamanda çocuk istememek değil de istemek daha garip bence.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"evlenmek isteyip çocuk sahibi olmak istememek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim